Elmigo
 
Berichten: 75
Lid geworden op: Vr 18 Mei 2018, 20:19
Moestuin Seizoen: Bekijk update (7)
Archief
- Juli 2018
+ Juni 2018
+ Mei 2018

Permanente Link door Elmigo op Ma 18 Jun 2018, 14:39

Tropische vrucht in de tuin!

Even een snelle update met een tropische nieuwkomer. Enige tijd geleden heb ik een mango pit in een pot gezaaid. Twee weken na het zaaien in een pot bij warm weer (25-30°) kwam een klein sterk en hard boogje tevoorschijn. Grond goed vochtig gehouden en laten broeien onder folie.

Afbeelding

Door het warme weer groeide hij al snel verder en kwamen ook de kiemblaadjes tevoorschijn! En dat zelfs binnen enkele dagen.

Afbeelding

Heb daarna het folie van de pot af gehaald en ben even gestopt met water geven om de grond te laten drogen. Het plantje moest even wennen aan de nieuwe omstandigheden en groeide langzaam verder...

Afbeelding

Inmiddels, enkele weken na het opkomen van het kiemplantje (ongeveer een maand na het zaaien), groeit de mango ineens heel snel weer verder! Het lijkt een heel sterk plantje met veel groeikracht. Het was ook een heerlijk rijpe mango, dat zal vast ook geholpen hebben.

Afbeelding

Nu betrap ik mijzelf iedere keer op het enthousiaste blikken werpen naar het potje met een klein groeiend wondertje erin! Ik ben ontzettend benieuwd naar de verdere groei van deze mango en hoop heel erg op een leuk boompje over een X aantal jaar!
0 reacties 4441 keer bekeken