H Bart
 
Berichten: 9
Lid geworden op: Di 29 Mei 2018, 09:52
Moestuin Seizoen: Bekijk update (4)
Archief
- Juni 2018

Permanente Link door H Bart op Wo 13 Jun 2018, 08:49

Midden eind mei - uitbreiding en bloei en groei

Hier weer een update loop een week of wat achter met de foto's maar we hadden te veel voor gezaaid of we hadden te weinig moestuin ruimte... :think:
Dus een stuk gras weg gehaald daar nieuwe grond op om weer op niveau te komen en daar weer 3 courgette planten bij gezet... ja die worden waarschijnlijk om uit te delen :lol:

Week later dachtten we de lava stenen rondom de Yuka moeten maar eens weg en de yuka had al nieuwe volle bos gekregen dus de oudere bladeren eraf de stenen weg en nog meer moestuingrond creeëren.
De yuka doet ons nu het gevoel geven in een tropische tuin te leven.
Heb binnen al chineese boontjes voorgezaaid en stokbonen, had ook nog te veel prei voorgezaaid, wist niet goed wat ik ermee aan moest en binnen laten staan was geen optie heb ze nu in bosjes van 5 maar uitgezet ondanks dat je ze per stuk moet uitzetten, had geen tijd meer om ze allemaal uit te pluizen en denk ook dat we daar niet genoeg plek voor hebben helaas....
Hieronder de overgang van tuin naar moestuin ruimte.
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Hier de chinese boontjes:
Afbeelding
De komkommer planten doen het ook goed buiten, deze moesten wel echt binnen zeker een 15 centimeter hoog worden voordat ze het buiten goed op wilde pakken.
Afbeelding
AfbeeldingAfbeelding

We wonen er pas een 1,5 jaar en kwamen tussen de horde brandnetels ook nog een framboos struik tegen welke ontzettend aan het verwilderen is maar ook al een paar lekkere vruchten gaf
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Hopelijk volgende post een paar courgette oogsten, de vruchten van de paprika aan de plant en een foto van de voor geplante tomaten planten... (ja laat he :) )
Ambitie zorgt voor bloei !
0 reacties 2492 keer bekeken