Helly's Urban Homestead
In mijn achtertuintje wil ik proberen zoveel mogelijk groenten en fruit te verbouwen voor eigen gebruik. In 2011 begonnen met een makkelijke moestuinbak, potten en bakken en een aardappelbak, nu heb ik een omgeploegde achtertuin met enigszins verhoogde bedden, heel wat bakken en potten, en niet te vergeten een stukje fruittuin. Dit jaar wil ik ook groenten in bakken/potten in de voortuin zetten.
Zelfvoorziend zijn is mijn streven, al wordt dat wel moeilijk met zo'n klein achtertuintje en geen ruimte voor beestjes.

Gebruikersavatar
Helly
 
Berichten: 4588
Lid geworden op: Vr 04 Feb 2011, 14:30
Moestuin Seizoen: Bekijk update (63)
Archief
- Februari 2019
+ Maart 2014
+ Februari 2013
+ September 2012
+ Augustus 2012
+ Juli 2012
+ Juni 2012
+ Mei 2012
+ April 2012
+ Maart 2012

Permanente Link door Helly op Ma 21 Mei 2012, 21:47

MTFD plantjes uitgeplant en foto updates

MTFD
De MoesTuinForumDag was wederom een daverend succes. Er zijn heel wat plantjes (en andere zaken) van eigenaar gewisseld. Het was een zeer succesvolle dag. Gezellig gekletst met bekende en nieuwe forumleden en ervaringen uitgewisseld, heerlijk gegeten (een beetje te veel van al dat lekkers :oops: ) en oa. lieve kleine biggetjes gezien en zelfs geaaid. Mijn zoon was er ook helemaal wild van. Heeft zelfs de fles gegeven.
Over flessen gesproken, ik heb deze blauwe flessen van Helena gekregen. Zij was niet op de MTFD maar heeft ze in een doos (met andere spullen) naar Jorieke gestuurd. En ik ben er zo blij mee want het is een geweldig mooie blauwe kleur. Past goed bij mijn tuinmeubels :D We hebben ze een warm welkom gegeven.

Afbeelding

En we zijn een tikkeltje verbrand :( , het was een heerlijke maar warme zomerdag (volgend jaar gaat de korte broek en een paar slippers standaard mee!). En vandaag is daar met het uitplanten nog een flinke tint kreeftenrood bij gekomen :oops:

Something old, something new
Vanochtend met een beetje brak gevoel (was vannacht flink beroerd van te veel eten en te warm weer) eerst gewerkt en daarna begonnen met uitplanten. De rabarber is eerst aan de beurt geweest, de dikste stelen weg gehaald en in het gat gezet dat de sierrabarber achter liet. Daarna begonnen met de komkommer die al te lang in veel te kleine ruimte stonden. Daarvoor eerst een strook gaas gespannen en de komkommer ervoor geplant. Tussen de komkommers heb ik nog 2x dille geplant en rode plantuitjes van Thessa (uit de doos gevist).

Afbeelding

Flink wat water eroverheen gesproeid want voor je t weet hangen met dit weer de plantjes slap. En dat willen we niet!
De rest van de MTFD plantjes in potten gedaan -> gewone munt, palingmunt, citroenmelisse, Franse tijm, colakruid, 3x ananaskers en een Tomaat Tiny Tim. Dit aangevuld met potten met paprika, peper en nog een Tiny Tim en dat werd een leuk hoekje naast de achterdeur.

Afbeelding

Verhuizing
De 'salad-bar' is verhuisd van achter naar de ruimte bij de wasbak. Hij kon er nog net staan. Dit maakt het me wel makkelijker om sla te plukken. Er staan 2 grote bakken met rode bleekselderijplantjes achter de tafel. Ik moet daar nog even een ander plekje voor vinden, of ik moet de tafel verkleinen. De onderkant staat al een beetje op instorten omdat de plank los is gaan hangen. Met een quick fix zouden we er een andere tafel van kunnen maken. De aardbeien die eerder daar aan de schutting hingen waren te hoog geworden om te blijven hangen en zijn al verhuisd naar een balkontafeltje aan de schutting verderop. Er hangen nu te veel haken aan de schutting, die moeten nog worden verwijderd. Er hangt nog 1 bak met peterselie aan die ik tussen andere groenten wil planten (combinatieteelt) en 1 bak met vorige week gezaaide pluksla. Ik wil er een paar haken afhalen en bakken met net gezaaide sla in hangen. Als dat hoog genoeg is, kan het een lege plek op de 'salad-bar' opvullen.

Afbeelding

En waar moesten mijn 'salad-bar' en de tuinplanten/artikelen voor verhuizen? Juist, voor het zwembad! Want met de temperaturen van gisteren en vandaag, en zelfs die van morgen (30 graden verwacht!) is een verkoelend bad zoooo welkom :D Dus alles uitgeruimd en ergens anders neergezet. Het looppad naar de poort is wat smaller geworden. Daar liggen nu de planken voor de schutting aan de voorkant (lijkt wel een meerjarig plan te worden :roll: ), daarop de bakken met doorgeschoten raapsteeltjes, slamix en radijsjes, 1 van de stellingkasten met zaaigoed waar oa. de bonen omhoog komen, de gieter, een oude stam van een connifeer en een bak met gele mosterd. De mosterd groeit lekker daar op t hoekje.

Afbeelding

Oh ja, het zwembad..

Afbeelding

Daar misten we ineens een paar doppen van... dus werd het zwembad.. een opblaasbaar bootje :roll:
Een mens (of in dit geval een tiener) moet toch ergens in afkoelen :lol:

Afbeelding

Oppot-hoekje
En door die verhuizing is mijn oppot-hoekje ook wat voller geworden. Het is een leuk hoekje in de tuin. Er wordt nog steeds druk gewerkt. Potten/potjes, zaaitrays en plantjes, de zaaistellage, zakken potgrond, bemesting en een fles brandnetelgier. De overgroeiende hop en de hangmand maakt het een sfeervol geheel. Het oog wil soms ook iets leuks zien in deze tuin ;)

Afbeelding

Wit
En als afsluiter nog een foto van de 1e bloeiende peultjes van dit jaar :D

Afbeelding
Good things come in small packages
1 Reactie 10217 keer bekeken

Reacties
Gebruikersavatar
eva1986
 
Berichten: 810
Lid geworden op: Wo 28 Mar 2012, 21:10
Moestuin Seizoen: Bekijk update (58)

Permanente Linkdoor eva1986 op Ma 21 Mei 2012, 22:41

RE: MTFD plantjes uitgeplant en foto updates

Wat een heerlijk weer hè! Ik zie het zelfs terug aan je foto's! En afkoelen was vandaag al wel nodig hoor! Hier net geen 26 graden, nu nog over de 18! (ik denk dat hier de paprika's buiten kamperen! ;)
Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!