Helly's Urban Homestead
In mijn achtertuintje wil ik proberen zoveel mogelijk groenten en fruit te verbouwen voor eigen gebruik. In 2011 begonnen met een makkelijke moestuinbak, potten en bakken en een aardappelbak, nu heb ik een omgeploegde achtertuin met enigszins verhoogde bedden, heel wat bakken en potten, en niet te vergeten een stukje fruittuin. Dit jaar wil ik ook groenten in bakken/potten in de voortuin zetten.
Zelfvoorziend zijn is mijn streven, al wordt dat wel moeilijk met zo'n klein achtertuintje en geen ruimte voor beestjes.

Gebruikersavatar
Helly
 
Berichten: 4588
Lid geworden op: Vr 04 Feb 2011, 14:30
Moestuin Seizoen: Bekijk update (63)
Archief
- Februari 2019
+ Maart 2014
+ Februari 2013
+ September 2012
+ Augustus 2012
+ Juli 2012
+ Juni 2012
+ Mei 2012
+ April 2012
+ Maart 2012

Permanente Link door Helly op Za 24 Mar 2012, 21:46

Nieuwe foto's tuin en zaaistellage

Maandag 5 maart:

Inmiddels foto's gemaakt van de tuin-updates :D

In het midden de nog halve MM bak, het laatste schot komt na de leitjes die bijna tegen de schutting staan. Ik denk dat ik dan net tot de 1e boom kom en dan kan ik met de andere planken zo de hoek om. Ik heb met stenen een paadje gemaakt waar omheen de erwten, stampeulen en stambonen komen te staan. Lekker bij elkaar in een U vorm. Het tafeltjes wou ik vanmiddag nog verplaatsen maar het is me te koud om dat te doen. Morgen of overmorgen is er weer een dag ;)
Waar de rode vierkante tegeltjes liggen, daar wil ik stro hebben liggen tegen het onkruid. Dit moet ik nog halen. Dat pad met stro komt om die hele U vorm heen.

Afbeelding

Afbeelding

De tafel moet nog eventjes blijven staan tot het wat warmer wordt buiten, ik vond het net toch iets te koud om m leeg te maken en te verzetten. Zoals je kunt zien staan er 2 boerenkoolplantjes in een pot. Deze kwamen uit de MM bak en ik hoop dat het nog wat doorgroeid. Ze zijn iig niet dood gegaan met de vorst en sneeuw, dus wie weet. De aardbeienplantjes is ook nog even afwachten wat ze gaan doen. De knoflook komt al wel boven de grond piepen :thumbup: De Aloe Vera heeft het helaas wel begeven :(
De kiezels zijn laatst uit een gat gekomen, die weer is gedicht met oude stenen die ik nog kwijt moest. De kiezels gebruik ik als bedekking om het waterpeil in potten goed te houden. En het staat ook nog s decoratief.

Afbeelding

En dan is er de zaai-stellage nog die ik vanochtend heb voorzien van een stuk plastic. De voorkant zit niet vastgeplakt met tape zoals de achterkant en zijkanten. Nu kan ik er zo bij als ik wil bewateren. Hij staat iets van de vensterbank af zodat het onderin ook licht krijgt. Zo te zien kan ik nog even door met zaaien. Het is de bedoeling dat als het mooier weer gaat worden (overdag warmer) dat hij dan verhuisd naar buiten.

Afbeelding
Good things come in small packages
0 reacties 7170 keer bekeken