Helly's Urban Homestead
In mijn achtertuintje wil ik proberen zoveel mogelijk groenten en fruit te verbouwen voor eigen gebruik. In 2011 begonnen met een makkelijke moestuinbak, potten en bakken en een aardappelbak, nu heb ik een omgeploegde achtertuin met enigszins verhoogde bedden, heel wat bakken en potten, en niet te vergeten een stukje fruittuin. Dit jaar wil ik ook groenten in bakken/potten in de voortuin zetten.
Zelfvoorziend zijn is mijn streven, al wordt dat wel moeilijk met zo'n klein achtertuintje en geen ruimte voor beestjes.

Gebruikersavatar
Helly
 
Berichten: 4588
Lid geworden op: Vr 04 Feb 2011, 14:30
Moestuin Seizoen: Bekijk update (63)
Archief
- Februari 2019
+ Maart 2014
+ Februari 2013
+ September 2012
+ Augustus 2012
+ Juli 2012
+ Juni 2012
+ Mei 2012
+ April 2012
+ Maart 2012

Permanente Link door Helly op Za 24 Mar 2012, 21:28

Te koud

Vrijdag 3 - zondag 5 februari:

Gisteren 11x paprika gezaaid. En in de schuur staan de aardbeiplantjes en de pot met knoflookteentjes in een pot onder een vliesdekentje. Maar volgens mij nog steeds te koud want van de week was de aarde stijfbevroren :thumbdown:
Hopelijk wordt het nog wat na het ontdooien, en volgend jaar maar een rek erin waar de plantjes op kunnen staan.

Ik ben van plan om stro op te halen om mijn paden mee te vullen als de bakken er staan, en dan in t najaar op de composthoop. Kan ik t in de winter ook gebruiken voor de potten. Mooie recycling.

Vandaag is m'n pa op t ijs gevallen, hij heeft een flinke smak gemaakt nadat hij eventjes met de kids wou mee 'glijden'. Tja dat moet je ook niet meer doen als je al 63 bent, maar m'n pa zal nog wel even een moment van 'jongheid' hebben gevoeld :mrgreen:
Anyway, nu kan hij voorlopig geen bakken en tafel voor me maken. Had hij voor mijn verjaardag willen geven maar helaas. Gelukkig is t nu ook nog lang geen tuin-weer dus het mag nog een tijdje op zich laten wachten. M'n pa moet eerst maar s zien dat hij weer op de been komt.
Good things come in small packages
0 reacties 6726 keer bekeken