Helly's Urban Homestead
In mijn achtertuintje wil ik proberen zoveel mogelijk groenten en fruit te verbouwen voor eigen gebruik. In 2011 begonnen met een makkelijke moestuinbak, potten en bakken en een aardappelbak, nu heb ik een omgeploegde achtertuin met enigszins verhoogde bedden, heel wat bakken en potten, en niet te vergeten een stukje fruittuin. Dit jaar wil ik ook groenten in bakken/potten in de voortuin zetten.
Zelfvoorziend zijn is mijn streven, al wordt dat wel moeilijk met zo'n klein achtertuintje en geen ruimte voor beestjes.

Gebruikersavatar
Helly
 
Berichten: 4588
Lid geworden op: Vr 04 Feb 2011, 14:30
Moestuin Seizoen: Bekijk update (63)
Archief
- Februari 2019
+ Maart 2014
+ Februari 2013
+ September 2012
+ Augustus 2012
+ Juli 2012
+ Juni 2012
+ Mei 2012
+ April 2012
+ Maart 2012

Permanente Link door Helly op Za 24 Mar 2012, 21:40

Update achtertuin

Vrijdag 24 februari:

Inmiddels is de grote buxus bol ook uit de achtertuin verdwenen. Was er zo uit want ze hebben vrij oppervlakkige en kleine wortels. Daar een paar stenen in leggen en we kunnen weer fatsoenlijk met de fiets door de poort.
Nog even de stoepbanden opgestapeld, en het gat gedicht wat nog in het hoekje zat. Ik heb uit t gat veel kiezels kunnen zeven en daar wat afval bakstenen en tegels ingegooid. Beetje steen eruit, beetje steen er weer in :mrgreen: Dat zijn we al weer kwijt. Nu die oude stoepranden nog. Ik zat er nog aan te denken om het "zwembad-gedeelte" opnieuw te betegelen met alleen grindtegels (stoeptegels gaan er dan uit), dat geeft een mooier resultaat en kan ik de stoeptegels als rand omhoog zetten voor de groentetuin.

Gisteren ook nog een ongelukje gehad met de zaailingen. Ik wou een tray met zaailingen van tomaten in de vensterbank zetten (stonden nog voor de verwarming) en toen ging er duidelijk iets mis, alle bakjes omgekukeld en lagen op de grond. Omdat ik weinig tijd had en ook nog de zooi moest opruimen heb ik ze maar snel weer bij elkaar geraapt en zo weer neergezet. Ik zal s gaan kijken wat er van geworden is want gister ben ik verder vergeten er naar om te kijken :oops:
Good things come in small packages
0 reacties 6546 keer bekeken