Helly's Urban Homestead
In mijn achtertuintje wil ik proberen zoveel mogelijk groenten en fruit te verbouwen voor eigen gebruik. In 2011 begonnen met een makkelijke moestuinbak, potten en bakken en een aardappelbak, nu heb ik een omgeploegde achtertuin met enigszins verhoogde bedden, heel wat bakken en potten, en niet te vergeten een stukje fruittuin. Dit jaar wil ik ook groenten in bakken/potten in de voortuin zetten.
Zelfvoorziend zijn is mijn streven, al wordt dat wel moeilijk met zo'n klein achtertuintje en geen ruimte voor beestjes.

Gebruikersavatar
Helly
 
Berichten: 4588
Lid geworden op: Vr 04 Feb 2011, 14:30
Moestuin Seizoen: Bekijk update (63)
Archief
- Februari 2019
+ Maart 2014
+ Februari 2013
+ September 2012
+ Augustus 2012
+ Juli 2012
+ Juni 2012
+ Mei 2012
+ April 2012
+ Maart 2012

Permanente Link door Helly op Za 24 Mar 2012, 21:59

Update achtertuin

Donderdag 15 maart:

Alles ligt nu onder de vliesdoek/net tegen de katten. Daar heb ik sinds dat er overheen ligt geen last meer van dus dat werkt prima :thumbup:

Vanochtend nog een hele lange rij herfstprei gezaaid, en nog wat paprika/peper/sla/tomaat soorten, en een bakje tuinkers.
Al het zaaigoed wat er al stond heb ik over gepot van de tuinaarde in de potgrond. De zaaitrays in de stellage staan nu bijna vol. Kan nog een enkeling bij dus ik heb de 2e stellage echt hard nodig. Aankomend weekend ga ik er weer eentje ophalen, als ze in voorraad zijn tenminste. Vorige week waren ze helaas op.

Ik had nog wat stoeptegels nodig (voor onder de schutting tegen het onkruid van de buuv), en zoonlief heeft ze vanmorgen geregeld. Ze staan klaar om erin te gaan. Het grappige is, dat ze bij die zelfde buuv vandaan komen :mrgreen:
Ik heb een paar extra laten meenemen, om nog wat gaten achter in de tuin te vullen. Daar gaan we maandag mee verder.

Verder nog wat plastic en aardewerk potten gewassen in het water dat nog in de speciekuip zit. Morgen kan de gieter ermee gevuld worden en de tuin worden besproeid. Scheelt weer vers water gebruiken.
Good things come in small packages
0 reacties 6964 keer bekeken