Heylane 'moestuin'
Een moestuin kun je het nauwelijks noemen, dat kleine stukje achtertuin waar ik wat groente kweek. Maar het is wel leuk en heerlijk om te doen :)

Gebruikersavatar
Heylane
 
Berichten: 359
Lid geworden op: Za 07 Jan 2012, 10:29
Moestuin Seizoen: Bekijk update (15)
Archief
- Augustus 2015
+ Juni 2013
+ Mei 2012
+ April 2012
+ Maart 2012

Permanente Link door Heylane op Vr 08 Jun 2012, 20:47

pioenrozen

Niet zoveel tijd om te schrijven hier, maar ik wil deze prachtige pioenrozen even met jullie delen. Ze komen uit de moestuin en staan nu op mijn tafel. Het bests is, er zijn er nog wel tien keer zo veel in tuin :thumbup:
Afbeelding
3 reacties 9055 keer bekeken

Permanente Link door Heylane op Wo 30 Mei 2012, 08:25

kasje (eh tunnel) gevuld

De afgelopen vrije dagen zijn we flink in de tuin aan de gang geweest. Alleen kost alles altijd meer tijd dan ik gedacht had of meer energie, waardoor er een heleboel blijft liggen. Maar ik ben vast niet de enige die daar last van heeft. Ik heb nu het gevoel dat ik nog 'even' moet zaaien deze week (da's ook een flinke avond werk) en dan nog 'even' de plantjes erin die ik nog heb staan. Hmmm, daar ga ik weer.

Eerst maar eens foto's van wat er allemaal al wèl gedaan is.

We hebben een klein kasje (van Lidl) neergezet. Volgens de reglementen is het een tunnel en geen kas, dus we proberen onszelf aan te leren om 'tunnel' te zeggen, maar het werkt nog niet zo goed. :lol: (voor een tunnel zijn minder regels om aan te voldoen). Het is maar een kleintje maar ik vind m wel super leuk.
Afbeelding

Er zitten plankjes in, maar dan pasten m'n tomaten er niet zo goed in. Ik heb dus een creatieve constructie gemaakt en de plankjes gewoon ingezet als 'klimrekjes'.
Afbeelding

Zo was ie aan het begin van de dag.
Afbeelding
Vervolgens ben ik de hele dag bezig geweeest met het verpotten, in de kas zetten (en opbinden) van de komkommers, aubergine, paprika, peper en meloen. (Toen de buurman zag dat ik een kasje (nee, tunnel!) had kwam hij meteen aan met plantjes voor in de kas. Meloen en surinaamse aubergine. Ik ben benieuwd).
En nu ziet ie er dus zo uit:
Afbeelding

Ik heb ook een aantal tomatenplanten buiten gezet en ook een komkommerplant (tja, niet alles paste in de kas, eh tunnel). Ben benieuwd naar de verschillen.

Afbeelding

Afbeelding

Op de voorgrond zie je het eerste deel van de aardappels al opkomen. Dat lege stuk erachter is intussen volgestopt met de rest van de aardappels. Maar die zie je nog niet opkomen.

De kamille gaat als een tierelier. Zelfs de planten die ik verplaatst had omdat ze 'buiten de paadjes liepen', groeien (en bloeien) er lustig op los. Ik heb meteen maar de eerste keer geoogst. Dan kunnen die bloemen drogen en de planten kunnen aan de slag om nieuwe te maken.

Afbeelding

Nog even een blik op onze toekomstige appel- en pruimenoogst. Ik kan het fruit al bijna proeven.

Afbeelding

Afbeelding
3 reacties 9654 keer bekeken

Permanente Link door Heylane op Di 01 Mei 2012, 14:33

De eerste plantjes de tuin in

Hoera, vandaag eindelijk de eerste plantjes de tuin in en er ook nog aan gedacht om de camera mee te nemen (en foto's te nemen ;) )

De aardappels komen op. Eigenlijk moet daar geschoffeld worden, maar vandaag heb ik andere dingen gedaan
Afbeelding

Ik heb de uien in de grond gezet (maar vergeten een foto te maken). Benieuwd of het wat wordt dit jaar. Vorig jaar was dat helemaal prut.

Verder peultjes (lekker veel)
Afbeelding

Afbeelding
en sla (ik ga dit jaar proberen met karton op de grond om het onkruid tegen te gaan. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan)

Afbeelding
en weegbree (tja, de meeste mensen roeien dat uit, ik zet het er juist in. Hopelijk wordt het hier een dicht matje zodat andere soorten geen kans krijgen.

Afbeelding
De lavendel was bijna overgroeid met onkruid. Die heb ik dus gered (hoop ik) en ik heb er maar houtsnippers omheen gestrooid in de hoop het onkruid wat tegen te gaan. Rechts zie je de nieuwe tijm die ik erin gezet heb. Hopelijk groeit die lekker uit tot een flinke plak, dan maakt het onkruid daar ook geen kans.
Oh ik zag een klein hagedisje toen ik het onkruid weghaalde, maar toen had ik helaas geen fototoestel bij de hand. Hij vond het blijkbaar wel prettig in het (natte) onkruid. Toen ik dat weghaalde ging hij het verderop zoeken :wave:

De appelbomen staan er prachtig bij. De eerste heeft al meer bloemen, de tweede heeft vooral veel bloemknoppen.
AfbeeldingAfbeelding
Als al die bloemen appels worden, dan mag ik nog wel even doorsparen met glazen potten voor mijn appelmoes :o

En ik ben een herlocatieprogramma gestart voor de kamille :lol: Die vind ik op allerlei plaatsen waar het niet hoort. En in het kamillebed waren wat lege plekken. (die zijn nu al aardig opgevuld). Wat ruikt het toch lekker als met kruiden aan de gang bent.
3 reacties 9083 keer bekeken

Permanente Link door Heylane op Zo 22 Apr 2012, 13:56

ruimtegebrek en echinacea

Door een vervelend virus ben ik vreselijk moe en komt het maar weinig van om hier een update te plaatsen, maar vandaag heb ik weer wat foto's gemaakt (maak je borst maar nat :lol: )

Ik heb ruimtegebrek! Ik dacht dat ik toch echt genoeg ruimte zou hebben in de dakkapel.

AfbeeldingAfbeelding

Mijn plantjes delen die dakkapel met de was,

Afbeelding

maar ik had niet verwacht dat ik ruimte voor de plantjes te kort zou komen. Ik heb intussen de aardappel al onder de waslijnen gezet (geen lange dingen ophangen daar ;) )
Afbeelding

Allerlei plantjes die ik twee weken geleden verpoot heb, samen met mijn nichtje groeien goed en zijn al bijna klaar om naar buiten te gaan (nu het weer nog even :roll: )
Afbeelding
Dragon
Afbeelding
Heemst en Bijvoet, met op de achtergrond komkommer
Afbeelding
Lavendel

De wedstrijdaubergines doen het goed
Afbeelding
Afbeelding
Het naambordje is op de groei gekocht :cool:

Ik wilde graag echinacea (vorig jaar eigenlijk al), maar die kon ik in NL nergens vinden. Mijn geweldige huisgenoot is toen een zoektocht gestart en heeft het in Ierland (jaja) gevonden. Ik wil geen risco nemen met kiemen, dus ik heb ze met de deno-methode laten kiemen en zowaar, ze doen het.
Afbeelding
Afbeelding
Even in de grond gezet, ik denk dat ze dat wel prettig vinden.
Afbeelding

en ook de eucalyptus (ook uit Ierland), die heel moeilijk schijnt te kiemen krijgt al worteltjes. Afbeelding
(maar die gaat nog een weekje terug in het koffiefilter). Ik heb goede hoop dat het dit jaar gaat lukken.

Overigens heb ik in februari pepers 'gewoon' en met deno-methode gekiemd om te zien of dat verschil maakt in het groeien. Nou niet dus. Hier twee planten (links gewoon en rechts deno).
Afbeelding

Intussen heb ik chronisch ruimtegebrek boven, dus ben ik begonnen met plantjes af te harden zodat ze naar buiten kunnen.
Afbeelding
Peultjes, uien, weegbree en diverse kruiden.AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
8 reacties 12407 keer bekeken

Permanente Link door Heylane op Zo 25 Mar 2012, 17:14

24 maart

Eindelijk foto's gemaakt op de tuin.
Je kunt precies zien hoe ver ik ben met de mest onderspitten. Ik had het voor de winter afgedekt met karton en nu als ik het gespit heb leg ik er nieuw karton op.

Dit is de rechterkant van de tuin (gezien voor naar achter). Die blauwe tonnen staan bij de achterbuurman (aan de andere kant van de sloot)Dat hekje moet nog weg, dat is erg gammel. Vorig jaar heb ik daar mijn tomaten neergezet.

Afbeelding

Linksvooraan mijn kamilleveldje. Je ziet dat ik linkerkant van dit stuk nog moet spitten.

Afbeelding

De linkerkant (gezien van voor naar achter). Dit is ons schuurtje met daarnaast een appel- en een pruimenboom. Dat houtsnipperveldje is voor onze aardbeien.

Afbeelding

Zoals je ziet moet ik ook hier nog een blok spitten en van nieuw karton voorzien

Afbeelding

De rode bes heeft al blaadjes

Afbeelding

en de kruisbes ook

Afbeelding

De pruim staat op springen - bijna!-

Afbeelding
5 reacties 7432 keer bekeken

Vorige Volgende