Heylane 'moestuin'
Een moestuin kun je het nauwelijks noemen, dat kleine stukje achtertuin waar ik wat groente kweek. Maar het is wel leuk en heerlijk om te doen :)

Gebruikersavatar
Heylane
 
Berichten: 359
Lid geworden op: Za 07 Jan 2012, 10:29
Moestuin Seizoen: Bekijk update (15)
Archief
- Augustus 2015
+ Juni 2013
+ Mei 2012
+ April 2012
+ Maart 2012

Permanente Link door Heylane op Wo 30 Mei 2012, 08:25

kasje (eh tunnel) gevuld

De afgelopen vrije dagen zijn we flink in de tuin aan de gang geweest. Alleen kost alles altijd meer tijd dan ik gedacht had of meer energie, waardoor er een heleboel blijft liggen. Maar ik ben vast niet de enige die daar last van heeft. Ik heb nu het gevoel dat ik nog 'even' moet zaaien deze week (da's ook een flinke avond werk) en dan nog 'even' de plantjes erin die ik nog heb staan. Hmmm, daar ga ik weer.

Eerst maar eens foto's van wat er allemaal al wèl gedaan is.

We hebben een klein kasje (van Lidl) neergezet. Volgens de reglementen is het een tunnel en geen kas, dus we proberen onszelf aan te leren om 'tunnel' te zeggen, maar het werkt nog niet zo goed. :lol: (voor een tunnel zijn minder regels om aan te voldoen). Het is maar een kleintje maar ik vind m wel super leuk.
Afbeelding

Er zitten plankjes in, maar dan pasten m'n tomaten er niet zo goed in. Ik heb dus een creatieve constructie gemaakt en de plankjes gewoon ingezet als 'klimrekjes'.
Afbeelding

Zo was ie aan het begin van de dag.
Afbeelding
Vervolgens ben ik de hele dag bezig geweeest met het verpotten, in de kas zetten (en opbinden) van de komkommers, aubergine, paprika, peper en meloen. (Toen de buurman zag dat ik een kasje (nee, tunnel!) had kwam hij meteen aan met plantjes voor in de kas. Meloen en surinaamse aubergine. Ik ben benieuwd).
En nu ziet ie er dus zo uit:
Afbeelding

Ik heb ook een aantal tomatenplanten buiten gezet en ook een komkommerplant (tja, niet alles paste in de kas, eh tunnel). Ben benieuwd naar de verschillen.

Afbeelding

Afbeelding

Op de voorgrond zie je het eerste deel van de aardappels al opkomen. Dat lege stuk erachter is intussen volgestopt met de rest van de aardappels. Maar die zie je nog niet opkomen.

De kamille gaat als een tierelier. Zelfs de planten die ik verplaatst had omdat ze 'buiten de paadjes liepen', groeien (en bloeien) er lustig op los. Ik heb meteen maar de eerste keer geoogst. Dan kunnen die bloemen drogen en de planten kunnen aan de slag om nieuwe te maken.

Afbeelding

Nog even een blik op onze toekomstige appel- en pruimenoogst. Ik kan het fruit al bijna proeven.

Afbeelding

Afbeelding
3 reacties 9639 keer bekeken

Reacties
Gebruikersavatar
Helly
 
Berichten: 4590
Lid geworden op: Vr 04 Feb 2011, 14:30
Moestuin Seizoen: Bekijk update (63)

Permanente Linkdoor Helly op Wo 30 Mei 2012, 11:01

RE: kasje (eh tunnel) gevuld

Lekker allemaal. En wat een kamille!
Ik zie steeds meer lovende berichten over dit tentje. Misschien een idee voor mezelf voor volgend jaar.
Good things come in small packages
Gebruikersavatar
appelvrouw
 
Berichten: 15841
Lid geworden op: Di 24 Mei 2011, 14:44
Moestuin Seizoen: Bekijk update (243)

Permanente Linkdoor appelvrouw op Wo 30 Mei 2012, 20:25

RE: kasje (eh tunnel) gevuld

Inderdaad dat ziet er goed uit dames! Surinaamse aubergine? Ik zal hem eens opzoeken, ik heb geen idee..Grappig dat je de hele tijd tunnel wil zeggen.Ik vind het eigenlijk niet zo leuk klinken, en het lijt toch echt niet op een tunnel ;) .. Tent (van Helly) klinkt al wat gezelliger..
Goede oplossing zo met die rekjes. mijn buurvrouw had enkele jaren zo`n tunneltentkas..maar die ging na een paar jaar helemaal stuk..ze had wel de boel in de winter buiten laten staan :( .
Ons oude voorhuisje ( 2 tot max 5 pers.) verhuren we regelmatig..bij belangstelling: stuur me een pb!

Waar de mol is is er hoop!
Gebruikersavatar
Heylane
 
Berichten: 359
Lid geworden op: Za 07 Jan 2012, 10:29
Moestuin Seizoen: Bekijk update (15)

Permanente Linkdoor Heylane op Wo 30 Mei 2012, 21:33

RE: kasje (eh tunnel) gevuld

Als het een tunnel is heb ik geen vergunning nodig van de tuinvereniging, dus vandaag dat ik 'tunnel' probeer te zeggen en geen 'kas'. Ik wil geen problemen veroorzaken waar ze niet zijn (want als je de regels naleest is het inderdaad een tunnel ook al ziet ie er uit als een kas of een tentje)