Hier zijn ook wel streekproducten, maar meer de verwerkte zaken (zoals een likeur, koeken, broodjes, etc.) dan echt de pure grondstoffen zoals deze zakjes bonen en kratjes aardappels. Denk ik dan... ik merk wel dat het opkomt weer, voor zover ik dat kan zeggen met mijn leeftijd en hoe kort ik hier nog maar woon eigenlijk.
Het is hier in het dorp ook allemaal wat minder leuk aangekleed enz. Je kunt gewoon aardappels kopen bij de boer die ze zelf teelt, daar zit geen leuk kratje omheen met hip label en recept. Het is dus wel een streekproduct, maar niet zoals die zakjes en bakjes op mijn foto's.
Ik merk dat er onder onze varkensvrienden wat boeren zijn die niet als boer zijn opgegroeid, maar die nu aardig wat afzet hebben op gebied van groenten en vlees. Maar de klanten komen vaak een eind rijden, zijn niet van uit de buurt.
Wij hebben nu de afgelopen tijd een stel biggen, en een (gedeelte van de prijs van een) fokbeer geruild, en ruilen met vrienden ook wel vlees tegen arbeid. Omdat dat leuk is, en je zo de stap van geld overslaat
Maar de meeste klanten betalen gewoon, en dat houden we ook zo want in het verwerkte vlees zitten aardig wat kosten die we anders niet teruggeruild krijgen zeg maar. Kosten aan plastic, hoge kosten voor de slager, kosten van diepvriezers, vacumeermachine, enz. Niet alleen maar tijd, zoals bij die biggen en de fokbeer.
En ook wij hebben vooral klanten van verderweg. Niet uit de streek eigenlijk. Of maar een paar.