14 maart 2012
Ai ai, toch wel wat slachtoffers in de kruidentuin. Door de vorst.
De japanse peterselie (Cryptotaenia japonica 'Atropurpurea') is dood. De citroentijm ziet er ook niet meer levensvatbaar uit. Misschien dat hij vanuit het midden weer wat leven gaat vertonen? De citroenmelisse en de oregano zien er ook vrij doods uit. Plus wat muntsoortjes. Andere kruiden lopen dan nu alweer flink uit. De lieve-vrouwe-bedstro bijv. En de 3 andere tijm soorten, en het vaste bonenkruid.
Seizoenen van Jorieke
Met onze moestuin (280 m2), boomgaard, (klein)fruittuin en weiland/akkergrond, willen we proberen om al ons eten zelf te kweken.
In 2016 en 2017 hebben we weinig landbouwgewassen geteeld voor ons en onze dieren. Dat staat wel weer op de planning!
We eten vlees en eieren van de kippen en eenden. En vlees van de varkens. We zetten loopeenden in tegen de slakken.
Jam, bier, wijn, limonadesiroop en andere inmaakzaken maken we zelf. Dingen die we daar voor nodig hebben (suiker, gist, etc.) ruilen we tegen plantgoed en varkensvlees. Ik maak kaas van melk van de koeien van de buurman. Ooit komt er een eigen koe......
Ook zijn we bezig met een vijver voor eetbare vissen, en willen we graag een windmolen voor onze stroomvoorziening. Alles op zijn tijd...
Met onze moestuin (280 m2), boomgaard, (klein)fruittuin en weiland/akkergrond, willen we proberen om al ons eten zelf te kweken.
In 2016 en 2017 hebben we weinig landbouwgewassen geteeld voor ons en onze dieren. Dat staat wel weer op de planning!
We eten vlees en eieren van de kippen en eenden. En vlees van de varkens. We zetten loopeenden in tegen de slakken.
Jam, bier, wijn, limonadesiroop en andere inmaakzaken maken we zelf. Dingen die we daar voor nodig hebben (suiker, gist, etc.) ruilen we tegen plantgoed en varkensvlees. Ik maak kaas van melk van de koeien van de buurman. Ooit komt er een eigen koe......
Ook zijn we bezig met een vijver voor eetbare vissen, en willen we graag een windmolen voor onze stroomvoorziening. Alles op zijn tijd...

|
|