Kruidjes voormoestuin
Afbeelding In de winter een half uur zon, in de zomer volle zon.

Poging tot verantwoord proppen op de vierkante centimeter.

Gebruikersavatar
Kruidje
 
Berichten: 1422
Lid geworden op: Do 09 Jun 2011, 20:07
Moestuin Seizoen: Bekijk update (23)
Archief
- Oktober 2013
+ April 2013
+ Januari 2013
+ December 2012
+ Augustus 2012
+ Juli 2012
+ Juni 2012
+ Mei 2012
+ April 2012
+ Maart 2012

Permanente Link door Kruidje op Vr 23 Mar 2012, 17:12

Februari

Half februari:
De veldsla heeft de vorst overleeft. We kunnen binnenkort dus weer een slatje vatten.

Nou willen de kinderen elk een makkelijke moestuin... En net dit jaar viel er heel de winter geen compost te halen bij ons in de gemeente Heb net al gebeld, maar nee. Daar doen ze op het moment niet aan (denk dat ze hem verkocht hebben omdat ze geld tekort komen). Ik ga dan maar kijken of ik het uit mijn eigen compostbak haal.

Heb trouwens eens rondgekeken wat er zoal nog leeft in de tuin. Onder het vlies (wat ik heb is eerder echt fleece) met daarop de sneeuw bleven naast de veldsla, spinazie en artisjok ook nog enkele kervelplantjes overeind. De blaadjes zijn niet zo mooi meer - toch zitten er al weer nieuwe aan te komen :).

Ik ga dus echt proberen om wat veldsla in bloei te krijgen. Jammer eigenlijk dat ik dat niet eerder heb bedacht. De grootsten/snellsten heb ik al verwijderd/geoogst van het bed waar komend jaar de sla behoort te komen. Toch weer selectief de grootsten behouden op het bed waar ze nu nog ieniemienie zijn.

Het eeuwig moes maakt ook al weer nieuwe blaadjes. Het zag er zo zielig uit...

Nou nog hopen dat ik gauw genoeg ben opgeknapt om nog wat laatste bedden aan te leggen. Dan is de tuin binnenkort gereed om erin te gaan zaaien. Net op tijd :).

Vandag gezaaid: tuinboon, wedstrijdaubergine, physalis, een soortje tomaten al vast...

Eindelijk wat verder aan het kolenbed gespit - kluwen electriciteitskabel gevonden (die mocht van mijn partner doorgeknipt worden omdat hij toch al lang niet meer in bedrijf is). De aangebroken spitvork helemaal afgebroken

De worteltjes in de garage vertonen de eerste echte blaadjes

Eind februari:
Deze week gezaaid artisjokken, erwten, nog wat tomaten, peterselie, sla, bieslook, kervel, chinese bieslook, snijselderij, lavas, koolrabi, prei, majoraan.

Dit weekend de MM-bakken van de kinderen zien af te maken. Dan kunnen die ook vast wat worden ingezaaid.

Nog even foto's van de vensterbank:
Afbeelding
Afbeelding

Deno vind ik een gave methode voor sommige zaadjes. De paprikplantjes hebben al een klein worteltje en de eerste aubergine moet ik vanavond (of morgen?) nog even inplanten.

Helaas is de MM-bak van de kiddo's nog steeds niet helemaal af. Was gisteren weer (heel erg) ziek. Vandaag gaat het al stukken beter. Ben helaas daardoor ook niet bij de Lidl geweest voor de rozenbogen.
Ik vind de groene Hemel in Waalre leuk.
0 reacties 3842 keer bekeken