Kruidjes voormoestuin
Afbeelding In de winter een half uur zon, in de zomer volle zon.

Poging tot verantwoord proppen op de vierkante centimeter.

Gebruikersavatar
Kruidje
 
Berichten: 1422
Lid geworden op: Do 09 Jun 2011, 20:07
Moestuin Seizoen: Bekijk update (23)
Archief
- Oktober 2013
+ April 2013
+ Januari 2013
+ December 2012
+ Augustus 2012
+ Juli 2012
+ Juni 2012
+ Mei 2012
+ April 2012
+ Maart 2012

Permanente Link door Kruidje op Ma 23 Jul 2012, 22:31

Vertikale moestuin en campeerslakken

Hier in de tuin heb ik (tot gisteren - lelijke gevlekte van 7 cm) al zeker 2 of 3 jaar geen grote naaktslakken gezien (toi toi toi). Hooguit wat kleintjes van 0,5 tot 2 cm. Ik hoop dat het meerendeel wordt gegeten door het wild-life hier. Op de camping mochten we het inhalen. Wat een slakkenbende daar. Heb bij thuiskomst maar de tenten in de badkuip gewassen.

Leuk gezicht vond ik deze 2 stukken tuin:

Afbeelding

Afbeelding
0 reacties 7788 keer bekeken

Permanente Link door Kruidje op Za 09 Jun 2012, 19:34

Zo mooi, al groeit het niet zoals ik wil

Hier zit ik graag naar te kijken. Zo zou ik de hele tuin willen. Cottage garden.

Afbeelding

Vandaag heb ik wat opruiming gehouden in het oerwoud.

Afbeelding

De eerste frambozen kunnen bijna geoogst worden. Ook op de foto: de witte aardbeitjes. Ze zijn zooooo lekker en de kinderen vergeten ze alsmaar te plukken.

Afbeelding

De laatste 4 komkommers heb ik maar onder een privé-kas gezet. Hier ook last van het grote komkommer sterven.

Afbeelding
1 Reactie 7120 keer bekeken

Permanente Link door Kruidje op Di 29 Mei 2012, 20:15

zaadjes en beestjes

Bedankt aan degene die voorstelde om zaad te winnen van mijn doorgeschoten veldsla. Ontdekte vandaag dat de veldsla allemaal zaadjes op de grond aan het gooien was. Heb er gauw een oude pan onder gezet en een beetje geschud. Binnen een paar seconden al een hele hoop zaadjes! Velen zijn nog groen dus dat zal nog wat moeten opdrogen. Ze zaten wel al los dus ik heb niet hoeven peuteren.

Voorlopig laat ik er een grote plantenonderzetter onder staan. Kan die lekker zaadjes opvangen. Misschien kan de regen wel wachten tot morgen...

Afbeelding

Heb al wat vruchtzetting in mijn tuinbonen. Wel minder dan gehoopt, wel meer dan vorig jaar. Denk, dat mijn grond nog wat moet verbeteren voordat de opbrengsten echt beter worden. Het valt op dat de plant die ik bij gebrek aan plaats buiten de voorbereidde grond heb gezet nu het meeste last heeft van luis. Dat is dus gelijk ook de zwakste plant. Heb ergens dit weekend maar wat luizen doodgedrukt zodat de spinnen iets komen opruimen. Dat is op deze zwakste plant een beetje gelukt en op een andere waar een redelijke populatie op zat is het sterk verminderd. Ik vind het nog wat vroeg om te toppen, al heb ik er geen verstand van. Bij het oogsten van het veldslazaad kwam ik een lieveheersbeestjeslarve tegen. Die mocht wel even op die zwakke broeder een feestmaal gaan nemen.

Ik weet niet meer of ik het heb opgeschreven in een eerder bericht... Toen ik voor het eerst na de winter (weken geleden al) naar de tuinslang greep, heeft me iets gebeten. Au, dat deed echt heel erg pijn. Vinger bleef meerdere dagen gevoelig. Ik zal toch wat voorzichtiger na spullen grijpen die buiten staan (dat is het plan tenminste).
6 reacties 10052 keer bekeken

Permanente Link door Kruidje op Do 17 Mei 2012, 19:54

Zevenblad

Vandag ging ik spontaan een beetje wieden. Ik ging eigenlijk alleen maar beetje plantjes uit de grond kijken. Omdat het zevenblad me zo lekker aankeek "eet me, eet me!" heb ik er maar omheen gewied. Dat wieden werd spontaan zo'n beetje de hele dag. Van de week kreeg ik van iemand een compostcontainer. Die heb ik vandaag dan maar gelijk helemaal gevuld (wiedsel om en om met blad en bovenkant oude composthoop). Nu heb ik dus een halve composthoop over, klaar voor gebruik.

Vanavond maar gauw wat zevenblad geplukt en tussen de spaghetti met erwtjes gedaan. Lekkerrrrrr... Er zit vast wat in wat ik nodig had!
1 Reactie 5851 keer bekeken

Permanente Link door Kruidje op Di 08 Mei 2012, 08:57

Wieden met een mes...

Wieden op z'n permacultuurs ligt me wel. Mes erbij en alles wat er niet hoort bovengronds afsnijden. Zo heb je snel resultaat en kunnen de nuttige plantjes weer lucht krijgen. Ik kon binnen een half uur 4 m2 doen (het stond heel erg vol) en heb niet eens vieze vingers gekregen...
2 reacties 5818 keer bekeken

Vorige Volgende