Kruidjes voormoestuin
Afbeelding In de winter een half uur zon, in de zomer volle zon.

Poging tot verantwoord proppen op de vierkante centimeter.

Gebruikersavatar
Kruidje
 
Berichten: 1422
Lid geworden op: Do 09 Jun 2011, 20:07
Moestuin Seizoen: Bekijk update (23)
Archief
- Oktober 2013
+ April 2013
+ Januari 2013
+ December 2012
+ Augustus 2012
+ Juli 2012
+ Juni 2012
+ Mei 2012
+ April 2012
+ Maart 2012

Permanente Link door Kruidje op Ma 09 Apr 2012, 14:03

Regenwateropvang

Ik ben in deze droge tijd er druk mee bezig om een plan voor regenwateropvang te maken. Het plan om daar wat aan te doen is er al langer. Alleen wil ik wat verder dan het plaatsen van een regenton. Dus ik ben er nog even mee bezig voordat er echt wat gaat gebeuren.

Mijn man heeft in het "grote probleemgebied" een gat van bijna 2m doorsnee en 70 cm diep gegraven, om de grote yucca te verwijderen. Dat er wortels van de beukenboom die we vorig jaar hebben laten kappen in de weg zaten maakte het niet makkelijker. Hij denkt dat hij alles heeft gevonden. Ik moet het zand nog zeven wat hij heeft weggeschept en er een plaats voor vinden. Ben benieuwd wat er nog aan verrassingsyucca's boven gaat komen.

Het ziet er nu letterlijk uit als of er een bom heeft ingeslagen. Eerst lag er een grote hoop (van het frezen van de beukenstonk) en nu ligt er een krater. Ik hoop dat ik gauw weer een aanzienlijke plek hiervan kan maken. Het ligt tenslotte direct naast de weg en de inrit.

Afbeelding

Het plan is om daar een regenwater-infiltratie-plek te creeëren - het gat is er nu toch al. Dat zullen eventueel overgebleven stukken yucca niet leuk vinden. Meerdere vliegen in een klap dus. En ik heb een plek waar mijn man voorlopig alles blad wat hij bij elkaar veegt kan bljiven neerleggen in plaats van het in de container te laten verdwijnen (wat mij dan weer kwaad maakt).

Aangezien de afgrenzing tussen border en gras nu toch al moest wijken bij het verwijderen van de yucca heb ik besloten om gauw nog wat extra gras in te pikken voor de tuin. Droog commentaar van mijn man: "Markeer het maar, dan leg ik de stenen wel op de gewenste plek."
Ik vind de groene Hemel in Waalre leuk.
0 reacties 4740 keer bekeken