Liekies tuinavonturen
In 2019 de start van een nieuwe tuin bij ons nieuwe huis in Brabant

Gebruikersavatar
Liekie
 
Berichten: 362
Lid geworden op: Za 23 Aug 2014, 00:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (31)
Archief
- Augustus 2019
+ November 2016
+ Juni 2016
+ Mei 2016
+ April 2016
+ Maart 2016
+ Februari 2016
+ Oktober 2015
+ Juli 2015
+ Juni 2015
+ Mei 2015
+ April 2015
+ Maart 2015

Permanente Link door Liekie op Wo 18 Mei 2016, 22:04

wiedewiedewied

De afgelopen tijd was druk. Heel erg druk. We hebben ons huis verkocht, een kavel gekocht in een dorp verderop, een huis zelf ontworpen, een architect ingeschakeld voor de bestektekeningen, bellen bellen bellen met gemeente, verhuurders, makelaars, kopers... da's allemaal best veel werk (joh!) dus de tuin... schoot er een beetje bij in. Met alle dramatische gevolgen van dien. Bloeiende paardenbloemen, distels kniehoog en 'springplantjes' (volgens de mini man), plantjes met zaden die echt alle kanten uit springen als je er maar naar kijkt. Joy :shock:
Maar omdat foto's zoveel meer zeggen dan woorden bij deze een 'voor' en 'na' foto van een zaterdagochtend zwoegen met de kleine man. Hij wilde ook wel even in de kruiwagen rijden tussen de tuin en de storthoop :)

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

De 'rechterkant' (voor de kijkers ook rechts) is nu in ieder geval weer een beetje onder controle. De jungle bij het tuinhuis moet ik nog aanpakken, maar daar wilden we zaterdag niet aan, want: brandnetels!! En als we allebei ergens een hekel aan hebben, dan is het wel brandnetels :thumbdown:

Maar om toch nog iets van oogst mee te kunnen nemen moest de rabarber er nu toch ook wel aan geloven en bij thuiskomst is die direct omgetoverd in een superlekkere aardbeien-rabarber crumble. Op de foto zit er yoghurt bij, maar Ik had er nog vanille pudding bij gemaakt en dat was echt een top combo! Lekker veel zoet en veel zuur. Toefje slagroom erop maakte het helemaal af. Vanille ijs zou er ook wel goed bij smaken denk ik!
AfbeeldingAfbeelding

En vandaag heb ik hard gewerkt om de laatste (o.a. Fruitlent) tomaten in de volle grond te zetten en ook nog de komkommers, de courgettes, de afrikaantjes, de sla en de andijvie. De ene helft van de tomaten heeft een mooi plekje gekregen onder het afdakje, de andere 4 staan in de open lucht. Ik heb nu wel een klein beetje medelijden met ze want daarnet trok er hier toch een hoosbui over!!! Ze zullen niet weten wat ze meemaken :o

Aan de linkerkant van voor naar achteren: moneymaker, Fruitlent C, Fruitlent I (of andersom, kan de plakkers niet lezen vanaf hier), in het midden een Roma die echt VEEEL te lang in z'n potje moest staan, hopelijk komt dat nog goed... en dan aan de rechterkant nog een C en een I (of andersom he). Wat ik wel kan zien vanaf hier is de hoeveelheid zonnebrand op de Fruitlent tomaten. Zelfs de nieuwe bladeren hebben er last van en je ziet de moneymaker heeft totaal nergens last van met exact dezelfde behandeling. Toch niet zo fijn, zonnebrand kan toch nooit de bedoeling zijn. :think:
Afbeelding

De gehandicapte tomaat die ik al eens gebroken had was deze week wederom gebroken. Weeeeer huiliehuil ik, maar weer hup overeind, niks nie hangblaadjes, gewoon weer doorgroeien! En toen ik hem vandaag bij z'n matties in de grond ging zetten zat hij gewoon weer aaneen. Toch een toffe peer die tomaat :clap:
AfbeeldingAfbeelding

En die ging dus vandaag ondersteund met een bamboeconstructie (geen idee of het blijft staan, maar we zien het vanzelf), hierzo staan:
Afbeelding

De laatste grote klus is het planten van alle paprikaplanten in de tunnel. Die is echt VEEEEL te klein voor wat ik er allemaal in wil proppen. Van de sla en rucola aan de linkerkant ben ik al goed aan het oogsten, dus dat kan binnenkort wel helemaal weg en zaai ik in de volle grond wel opnieuw. Maar het zal hoe dan ook lekker druk worden in een al half-volle tunnel van 3 bij 2. De bloemen komen trouwens al goed in de kastomaten. Lekker tikken! Banzaiiii
AfbeeldingAfbeelding

En de aardbeien komen eraan. Het worden er echt heeeel erg veel dit jaar. Kan al niet wachten!!
Afbeelding
0 reacties 36156 keer bekeken