Gebruikersavatar
Nicolette
 
Berichten: 1543
Lid geworden op: Di 28 Dec 2010, 15:30
Moestuin Seizoen: Bekijk update (7)
Archief
- Maart 2016
+ Juni 2013
+ Februari 2013
+ Januari 2013
+ Juli 2012

Permanente Link door Nicolette op Ma 14 Mar 2016, 09:52

Foto's van de tuin begin maart

Zoals beloofd wat foto's van de tuin begin maart Afbeelding
Omdat we een dubbele tuin hebben zijn er 2 huisjes
Afbeelding
Uitzicht vanaf het huisje
Afbeelding
Uitzicht vanaf het 2e huisjes
AfbeeldingAfbeelding
Blij met mijn mooie compostbakken
Afbeelding6
De fruitkooi is erg prettig. De aalbessen groeien er goed in en het plukt ideaal. Af en toe gaat er een buizerd boven op zitten.
1 Reactie 19933 keer bekeken

Permanente Link door Nicolette op Do 10 Mar 2016, 12:22

Maart 2016

Dit weekend zal ik even wat foto's maken van de tuin. In de kas heb ik wat tuinbonen en capucijners voorgezaaid staan. De muizen hebben helaas de sla zaadjes gevonden en die heerlijk door elkaar gewoeld dus dat wordt opnieuw zaaien. En de spinazie heb ik afgedekt in een teelbak gezaaid. ik vind die jonge blaadjes altijd zo heerlijk in een salade. :D

De aardappels liggen te spruiten in het huisje. Ik heb geen verwarming dus hoop dat het niet te koud is geweest de afgelopen week. Dit weekend is de planning de uien te poten. Kunnen ze mooi de knoflook gezelschap houden die ik in het najaar er al in had gezet. En als het lukt gaan we verschillende kolen voor zaaien op een zaaibed. Gaan er vroege wortels en radijs gezaaid worden. Zaaien we dopwerten voor en sla :lol: gaan er nog meer tuinbonen gezaaid worden maar dan direct in de vollegrond. Gaan we rucola, spinazie etc in de vollegrond zaaien. Poeheej ik krijg het nog druk.

Thuis gaan we verder met gewassen op warmte zaaien. In de vensterbank staat prei (dat mag mee naar de kas op de tuin) aubergines 2 soorten die verspeend kunnen worden en hetzelfde geld voor de tomaat. En natuurlijk zaaien we opnieuw allerlei gewassen op warmte voor.

Voor mijn achtertuin waar ik kruiden teel moet ik nog een plannetje maken. Die wilde ik opnieuw gaan indelen.
0 reacties 12841 keer bekeken

Permanente Link door Nicolette op Ma 03 Jun 2013, 23:53

tijd gebrek

Omdat ik op mijn werk erg druk ben en het winkeltje ook de nodige tijd vergt, ben ik nog niet zo heel veel op mijn tuinen werkzaam geweest zoals ik zou willen. Gisteren eindelijk een heerlijke lange dag doorgebracht in alle rust. Blij om te zien dat de spitskool en de bloemkool het goed doen. De savooie kool het naar zijn zin heeft. Heerlijk veel italiaanse pluksla kunnen oogsten (want dat vind ik echt heerlijk).

Dit jaar probeer ik ook meerdere bloemen te zaaien en te planten. Gelukkig heb ik een hele lieve tuinbuuf die allerlei zaadjes voor me heeft gezaaid en wat ik nu gewoon kon uitplanten.

Mijn dochters stukje is een bloementuintje met een tomatenplant erin en wat bonen en sla. Deze heb ik gisteren helemaal netjes gemaakt en er van alles in uitgeplant. De rest van de tuin lijkt een beetje op jurrasic parc want de heeremoes heeft het een beetje overgenomen.


Een deel van de koudebak weer schoongemaakt en daar weer wat tomatenplanten in gezet. De rode spruitkool heeft een plekje gekregen en een deel radijs kon mee naar huis. Wat kruiden gezaaid en opnieuw sla in een bakje gezaaid om straks uit te planten. De strijd tegen de slakken is nog niet voorbij dus in de koudebakken maar weer eens gestrooid.

Alle koudbakken met Temperzon ingesmeerd. (helaas zag ik dat er al wat zon schade was bij de aubergines en tomaat) blikje is op maar alle ruiten zijn nu tenminste gedaan.

Afbeelding Nog een klein beetje groter worden en dan mag deze mee naar huis.

Afbeelding deze waren echt heerlijk. Het allerlaatste restje gaat morgen mee naar mijn werk.
2 reacties 18719 keer bekeken

Permanente Link door Nicolette op Zo 17 Feb 2013, 21:07

wachtend op de lente

Deze week begonnen met zaaien in de zaaibakken. De vensterbanken beginnen langzaam vol te raken met nieuwe kweek. Voorzichtig begonnen met aubergine, paprika's, tomaten, sla ( die staan koel op een slaapkamer) en een heleboel bloemen.
Wat mij betreft mag de lente wel beginnen. Maar de verwachting is dat er nog een koude periode aankomt. Deze week dus tijd genoeg om de kassen op de tuin schoon te wassen en klaar te maken voor het nieuwe seizoen. En wellicht de tuinbonen en de doperwten alvast voortrekken als het weer een klein beetje mee zit.
3 reacties 19262 keer bekeken

Permanente Link door Nicolette op Wo 30 Jan 2013, 13:30

wat foto's van de natte koude januari tuin

Wat een nattigheid op de tuin. De knoflook staat er prima bij. De palmkool is duidelijk bevroren geweest. Voorlopig houden we ons maar bezig met het plannen van het nieuwe seizoen. AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
2 reacties 19724 keer bekeken

Volgende