Moestuin van opg
Onder de rook van Rotterdam Airport huren wij sinds de zomer van 2016 een moestuin van ongeveer 300 m2. Het eerste jaar hebben we een schuurtje, terras en kas geplaatst. De komende jaren gaan we verder met het opbouwen en transformeren van een grasveld naar een moestuin. De helft van de moestuin wordt een zgn "square feet garden". In een verhoogde bak met vakjes van 30x30cm wordten groenten gekweekt. Het andere gedeelte van de moestuin wordt een "mooiemoestuin" of "eetbare tuin". Hier staan groenten en bloemen door elkaar.

Gebruikersavatar
Opg
 
Berichten: 20
Lid geworden op: Zo 31 Jan 2016, 09:50
Moestuin Seizoen: Bekijk update (5)
Archief
- April 2018
+ Maart 2018
+ Februari 2017

Permanente Link door Opg op Ma 16 Apr 2018, 12:29

Lente kriebels

De zomerse temperaturen zijn in aantocht, heerlijk! De afgelopen weken is er flink gewerkt op de volkstuin. Er zijn verschillende ladingen houtsnippers op de paden gegooid en alle bakken zijn klaargemaakt voor het nieuwe seizoen.

De tomaten, pepers en aubergines zijn gezaaid en inmiddels al verspeend. Onze nieuwe woning gaf ruimte om meer binnen te zaaien dan normaal. Natuurlijk hebben we weer teveel verschillende soorten gezaaid waardoor het een puzzel wordt om alles in de kas te plaatsen. Nadeel van het nieuwe huis is dat er minder licht is dan we gewend zijn. De zaailingen (met name de tomaten) zijn daardoor wat slungeliger dan gebruikelijk. Maar we planten de tomaten gewoon wat dieper (niemand die het dan ziet :roll: )

De piepers, plantuitjes, sjalotten en knofloken staan ook weer in de grond. Dit jaar kweken we de (middel vroege) piepers in emmers. Twee a drie piepers per emmer van 35 liter. Wellicht was 1 pieper per emmer beter geweest maar dat zien we over een paar maanden wel. Opvallend was dat de sjalotten en uitjes erg interessant waren voor de vogels(?). Een paar keer per week werden de uitjes en sjalotten uitgegraven. De aanhouder wint want 80% van het plantgoed is inmiddels aangeslagen en wordt nu met rust gelaten.

Je kunt merken dat de lente in aantocht is. De eerste bloemen zitten aan de aardbeien en honingbes. De frambozen, appelbessen, vijgen, aalbessen, kruisbessen en pruimen komen langzaam in de knop. Vooralsnog hebben we al de nieuwe aanwinsten in emmers gezet. In oktober zullen de nieuwe bakken gereed zijn. Dit jaar willen we ook meer bloemen op de volkstuin. Een selectie van afrikaantjes, oost-indische kers, zonnebloemen en calendula voorgezaaid. Daarnaast, hebben we afgelopen weekend reukerwten geplant. Wellicht wat aan de late kant maar hopelijk nog wel op tijd.

Tot slot wat foto's ter illustratie

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
0 reacties 1132 keer bekeken