Veel wind en veel regen.
En vooral die regen wordt gewaardeerd, er viel afgelopen jaar en winter veel minder dan normaal en veel planten beginnen al weer uit te lopen.
Vandaag zag ik dat de kruisbes groen wordt, de abrikoos zal snel bloeien en de appel ook.
Ook de voorjaarsbolletjes zijn in bloei.



De eerste peulen en tuinbonen gingen hard met de zon en profiteren nu van de regen om aan te slaan.



De geplaatste bescherming komt goed van pas tegen de harde wind.

Tijdens de buien kan ik binnen verder. De paprika's en pepers staan onder LED licht koel achter het raam.
De eerste twee blaadjes komen nu tevoorschijn. Deze foto is van 6 maart:

Ook de artisjokken komen boven kijken.

Ik ging ook naar de tuin om bakjes te halen om de middel en late aardappels in te laten spruiten.
Ik zag dat de primeur aardappels al mooie uitlopers had en was van plan om een of twee rijtjes vast te poten.


Helaas "vergat" ik te stoppen met poten en aan het eind van de middag zaten honderd poters onder de grond.
Nu maar open dat ze niet te nat staan (rot) en dat een late nachtvorst me bespaard wordt.
Er wordt ook weer goed geoogst, vooral fris groen van onder glas. Maar ook de eerste witlof en boerenkool van de buren.


Vooral de winterpostelein gaat nu hard, we moeten flink dooreten om de andijvie ruimte te geven.


De sla onder glas.

Veldsla onder glas.

We zijn begonnen aan de laatste kisten aardappels. De Texla's zijn mooi de winter doorgekomen en zijn nu aan de beurt.

Terwijl de nieuwe lichting aardappels aan het spruiten is.


De sla buiten groeit ook rustig door.

Net als het voorjaarsgroen.



De witlof groeve scheurt, die groeien ook goed.

De citroenverbena heb ik even buitengezet, er is voorlopig geen nachtvorst meer en ze begon snel uit te lopen.

Gisteren kwamen de aardbeistekken binnen.

Het zijn Koronas en Daroyal, de laatste heeft langere wortels:

Vanmiddag was het droog en heb ik ze gezet.

Ze profiteren nog even van de regen, want het wordt droger en daarna warmer.
Hier de regenpluim voor twee weken van Den Helder:
