Project
 
Berichten: 26
Lid geworden op: Vr 17 Mei 2019, 12:40
Moestuin Seizoen: Bekijk update (13)
Archief
- Juni 2019
+ Mei 2019

Permanente Link door Project op Di 18 Jun 2019, 23:36

Intens gelukkig en blij.

Helaas werken foto’s maken niet in het donker, vandaag veel kleine dingen gedaan en ook eindelijk verlichting in de tuin.

Vandaag voel ik mij echt gelukkig nu ik heerlijk buiten zit met kaarsen aan en en olielampje. Aan de parasol kerstverlichting in warm geel en alles is nu mooi belicht (komt later nog meer bij). Ben een betje aan het experimenteren met verlichting.

Afbeelding

De bloemen hadden even een domper de afgelopen dagen door luis maar heb vandaag alles aangepakt en hoop dat ze weer flink verder groeien, het waren ook maar ukkies toen ik ze kocht. Knip elke dag de dooie bloemen er uit en heb een schema voor de voeding.

Afbeelding

De aankomende dagen hoop ik weer een paar projecten af te maken en heb er veel zin in. Het is heerlijk om in mijn tuintje bezig te zijn en het maakt mij echt heel erg blij.

De eerste druif ben ik nu aan het geleiden en hoop dat die volgend jaar zo is als ik graag wil.

Afbeelding

Afijn, nog even nagenieten nu en straks lekker slapen.
2 reacties 554 keer bekeken

Permanente Link door Project op Di 18 Jun 2019, 15:07

Komkommer gaat ook mooi

Inmiddels twee heerlijke komkommers gehad en de volgende drie komen er ook al aan.

De tomaten gaan ook lekker hun gang en niets te klagen.

Kolen blijven allemaal slecht gaan en de sla planten in de tuin zijn allemaal naar de kippen gegaan.

Aardbeien gaan ook super en heb al over een kilo van 14 planten, maar soms barsten ze stuk omdat ze te snel gaan en hebben dan ook weinig smaak. Gelukkig gaan ze nu rustiger en worden ze iets minder groot maar wel meer smaak.

Ja volgend jaar even nadenken over kolen.... in heel veel planten komt gewoon niets op een lading gedraaid blad na.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
0 reacties 398 keer bekeken

Permanente Link door Project op Ma 17 Jun 2019, 23:57

Champignon ..... woeps

Stonden in de kruipruimte maar groeide niet, 4 dagen geleden in een hoek in de woonkamer geplaatst en keek er vandaag naar.

Deze twee waren verschrikkelijk lekker met een beetje ui en een biefstukje. Ik proef vaak weinig verschil met groenten uit de tuin of de winkel, maar deze waren echt super lekker! Stevig en een dikke smaak, wat een joekels ook, echt super dit.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
0 reacties 414 keer bekeken

Permanente Link door Project op Zo 09 Jun 2019, 15:40

Tomaten waren aan het woekeren.

Nu mijn tomatenplanten in een kas staan gaat het ineens veel sneller dan verwacht, vandaag er uit gehaald en aan het dieven geweest. Ze bleken her en der nieuwe stammen te hebben gezet van een 40cm of meer binnen twee weken. Nu alles weer gekuist en terug op hun warme plekje.

De eerste komkommer was heerlijk en nu ik alle bloemen heb weggehaald en ene paar heb laten zitten zag ik dat vandaag een tweede begint te groeien, zeer benieuwd hoe het zal vergaan.

Afbeelding

De eerste courgette bloem is inmiddels ook aanwezig en de plant groeit sinds een week heel snel, ik moest hem nog verpoten maar weet niet of ik dit nog ga doen.

Afbeelding

Paprika's en mijn pepertje gaan ook gestaag door maar zijn iets meer water nodig omdat ze meer warmte hebben aan de bovenkant van het kasje.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
1 Reactie 646 keer bekeken

Permanente Link door Project op Zo 09 Jun 2019, 15:33

Wie eet mijn wortels op?

Alles staat er nog florisant bij maar merk dat mijn broccoli het niet zo goed af gaat. Ik controleer de planten op het blad maar kan daar niets aan zien, toch vallen ze soms om en zitter er vrijwel geen wortels meer aan. Mogelijk een soort ongedierte in de grond en moet dat eens uitzoeken wat het kan zijn, maar ergens maakt het ook niet veel uit want heb nog maar 4 planten over.

Afbeelding

Afbeelding

De eerste bloemkool begon nu ook zichtbaar te worden maar dan praat ik over een bolletje van 1 cm diep verstopt in 1 plant, het blad gaat heel snel en goed dus ik hoop dat de kooltje's zelf nu ook eens gaan komen. Moet zeggen dat het erg lang duurt en wellicht ook onder invloed van het ongedierte wat de broccoli aanvreet op de wortels.

Afbeelding

Rode bieten groeien her en der per ongeluk per twee in een bosje maar laat die gewoon lekker gaan, ze blijven wellicht wat kleiner maar maak mij daar maar niet druk om, wel merk ik dat ze super snel verleppen als het warm is en verschrikkelijk veel water nodig zijn. Ik heb de twee rijen wellicht toch te dicht op elkaar gezet.

Afbeelding

Afbeelding
2 reacties 763 keer bekeken

Volgende