Miranda's Makkelijke Moestuintje
Ik ben dus Miranda, 14 jaar en in juni 2011 kreeg ik een Makkelijke Moestuin (MM).
Heel snel hebben mijn moeder en ik er een bak bijgemaakt omdat we het erg leuk vonden en meer wilde telen.
Nadat we ontdekt hadden hoe geweldig leuk en vooral hoe lekker eigen geteelde groenten zijn hebben we een ontwerp gemaakt en is de hele voortuin omgedoopt tot moestuin. In het najaar begonnen met aanpassen en het is nu bijna helemaal af! In totaal heb ik 100 vakjes tot m'n beschikking en een gigantische lijst met leuke zaden! ;) En uiteraard veel te weinig ruimte. De achtertuin is ook niet al te groot en wat minder gunstig met de zon...dus daar prop ik gewoon nog het een en ander tussen... :lol:

Verder hebben we een vijvertje, die moet nog helemaal aangekleed worden met planten, dus ook dat gaan we aanpakken dit jaar!
Ik ben gek op alles wat leeft, ga graag op onderzoek uit en heb de lastige eigenschap dat alles wat ik lees blijft hangen in m'n hoofd. Hihi ik weet van veel een beetje dus :mrgreen:

Maar mijn allergrootste hobby is en blijft nog steeds paardrijden :thumbup:

Gebruikersavatar
Rantje
 
Berichten: 2655
Lid geworden op: Zo 13 Nov 2011, 17:54
Moestuin Seizoen: Bekijk update (69)
Archief
- Juli 2012
+ Juni 2012
+ Mei 2012
+ April 2012
+ Maart 2012

Permanente Link door Rantje op Za 24 Mar 2012, 14:41

10 Maart

Pfff doordat ik hier steeds van alles schrijf vergeet ik helemaal m'n blog bij te houden. Morgen maar eens kijken waar ik gebleven ben. en dat deze week maar eens gaan bijwerken...

Nou de schimmel in de compost is opgelost, niks aan de hand, het ziet er heel goed uit allemaal en ruikt ook gewoon naar bos...

Gister zilveruitjes en bosui gezaaid.
De pinda doet het nog goed en natuurlijk ook nieuwe kiemgroente 'gezaaid'.
Wooow wat is dat spul lekker zeg op een bammetje!
Van de bieb kreeg ik een mail dat mijn gereserveerde boek binnen was, van Peter Bauwens over kiemgroenten. Erg benieuwd naar!

Nu heb ik lenteui en radijsmix gedaan. Morgen nog een schoteltje sterrenkers erbij doen.

Morgen een drukke dag, ben bloednerveus, heb examen voor m'n certificaat buitenrijden. Flink zitten leren voor de theorie en nog even alle regeltjes doorgenomen voor het praktijk gedeelte. Het is iig. droog morgen dus dat scheelt weer en ik ga op mijn favo pony dus dat zit wel goed!

Maar natuurlijk wel in de tuin gaan kijken vandaag en alles groeit lekker door! De eerste knoppen van de narcissen komen te voorschijn, de meeste krokussen staan mooi in bloei en zelfs van een iris-iets bij de vijver komt een knop te voorschijn.

De slakkenstand staat nog steeds op 1 ;)
En er zitten steeds 2 mereltjes in de achtertuin, heel gezellig! Ze doen de vogeltjesdans....jeeeeee het is voorjaar!

Ook is m'n nieuwe waar-zet-ik-wat-puzzel weer volkomen mislukt :oops:
Heb al weer zo veel veranderd op m'n papiertje dat het amper leesbaar is, moet maar eens wat netter gaan schrijven :shh:
1 Reactie 7026 keer bekeken

Reacties
Gebruikersavatar
Rantje
 
Berichten: 2655
Lid geworden op: Zo 13 Nov 2011, 17:54
Moestuin Seizoen: Bekijk update (69)

Permanente Linkdoor Rantje op Za 24 Mar 2012, 14:43

RE: 10 Maart

Heylane schreef:Wat leuk dat jouw kiemgroenten het zo goed doen. Bij mij zijn ze na 4 a 5 dagen nooit 'klaar' Ik moet vaak wel twee weken wachten. (en dan zijn ze ook lekker hoor), maar op de een of andere manier duurt het gewoon erg lang bij mij. (ik heb basilicumkers, zonnebloemkers, taugé en nog eentje)


Rantje schreef:Misschien heeft het ook met licht en de temperatuur te maken. Ik laat ze wel eerst een uurtje of wat weken...zou misschien ook een verschil kunnen zijn?
Of jouw soorten hebben gewoon langer nodig, de lente ui die ik nu gedaan heb heeft ook 6 dagen nodig volgens het zakje ;)

Basilicumkers en zonnebloemkers...klinkt ook erg leuk!
Van de week toch eens kijken waar je die zakjes een stuk goedkoper kan kopen. 't Is echt leuk!