Miranda's Makkelijke Moestuintje
Ik ben dus Miranda, 14 jaar en in juni 2011 kreeg ik een Makkelijke Moestuin (MM).
Heel snel hebben mijn moeder en ik er een bak bijgemaakt omdat we het erg leuk vonden en meer wilde telen.
Nadat we ontdekt hadden hoe geweldig leuk en vooral hoe lekker eigen geteelde groenten zijn hebben we een ontwerp gemaakt en is de hele voortuin omgedoopt tot moestuin. In het najaar begonnen met aanpassen en het is nu bijna helemaal af! In totaal heb ik 100 vakjes tot m'n beschikking en een gigantische lijst met leuke zaden! ;) En uiteraard veel te weinig ruimte. De achtertuin is ook niet al te groot en wat minder gunstig met de zon...dus daar prop ik gewoon nog het een en ander tussen... :lol:

Verder hebben we een vijvertje, die moet nog helemaal aangekleed worden met planten, dus ook dat gaan we aanpakken dit jaar!
Ik ben gek op alles wat leeft, ga graag op onderzoek uit en heb de lastige eigenschap dat alles wat ik lees blijft hangen in m'n hoofd. Hihi ik weet van veel een beetje dus :mrgreen:

Maar mijn allergrootste hobby is en blijft nog steeds paardrijden :thumbup:

Gebruikersavatar
Rantje
 
Berichten: 2655
Lid geworden op: Zo 13 Nov 2011, 17:54
Moestuin Seizoen: Bekijk update (69)
Archief
- Juli 2012
+ Juni 2012
+ Mei 2012
+ April 2012
+ Maart 2012

Permanente Link door Rantje op Wo 11 Jul 2012, 13:04

De klimrekken voor de bonen zijn af!

De klimrekken voor de stokbonen.

Gister zijn eindelijk de rekken afgemaakt en opgehangen.
De stokbonen zaten helemaal in de klit en 't wa zo nodig. Hadden de bonen later gezaaid...toen toch maar gedaan want anders zou het helemaal te laat in het seizoen zijn. Uitgeplant.... maar geen rekken nog...
Maar goed, ze hangen, kunnen eraf en zelfs dichter tegen de muur of juist ervanaf.

Er staan 8 stokbonen per vakje, een rijtje van vier voor en een rijtje van 4 achter zeg maar. Het rek hangt nu in het midden.
Mocht ik nou na de bonen een bloemkool willen zetten dat zit het rek in de weg. Dus dan kan ik hem ook tegen de muur aanduwen of hem weghalen. :D

M'n moeder is heel lang aan het priegelen geweest, want ze beschadigen echt snel, maar de grootste wir-war is uit de klit en ze kunnen nu heerlijk een meter of twee de lucht in groeien :thumbup:

Afbeelding


Baron van Solemacher Bosaardbeitjes
Afgelopen woensdag, dus vrij snel na het uitplanten van de bosaardbeitjes in de mooie pot van mijn moeder, verschenen er bloemen.
Dus dat betekent dat we dit jaar heerlijk kunnen proeven. Vind het zelf super leuk, m'n eigen gezaaide aardbeiplantjes :D
Afbeelding

En er zitten veel meer knopjes in verstopt:
Afbeelding

Ook de plantjes aan de schutting krijgen nu bloemen, het gaat helemaal goed dus ;)
Afbeelding

De eerste rijpe tomaatjes

Eigenlijk zijn dit de tweede en derde al, de eerste had ik twee dagen ervoor al geproefd :lol:
Het gaat om de Micro Tom. Ik vind het echt een aanrader qua plantje.
Is absurd hoeveel vruchten erin hangen en een heel schattig plantje wat het in een klein potje op tafel prima kan doen.
Dus tot nu toe zeer tevreden. Wel lastig om te voorkomen dat de onderkant in de aarde hangt. Hij heeft echt een klein steeltje/stammetje, misschien iets eronder leggen om te voorkomen dat ze nat blijven. proberen nu zoveel mogelijk de vruchten over de rand te alten hangen maar het lukt niet met alle trossen.

Afbeelding

Afbeelding

Vrolijke bloempjes
Iedere keer probeer ik wat anders uit de tuin te laten zien. Valt me op hoe vaak ik sommige dingen opnieuw laat zien. Denk dat 't een beetje om persoonlijke voorkeur gaat. Maar dat wil niet zeggen dat ik de andere planten enzo niet leuk vind. Volgens mij zijn ze nog niet voorbij gekomen:
Mijn mega bos met Afrikanen. De oranje soort die ik ook heb doen het trouwens goed maar zijn niet zo mooi vol als deze. Ze staan voor de tomaten, precies een rand vrij om iets gezelligs kwijt te kunnen :D

Afbeelding

Met dank aan Greetje en Erny, toch Goudsbloemzaadjes.
De eerste komen goed op :thumbup:

Afbeelding

In de 'lang-niet-af-achtertuin' staan nog Harig Wilgenroosjes. Precies een rijtje voor de stapel met tegels, vrolijke afscheiding dus :thumbup:

Afbeelding

Veel kruiden hebben bloempjes, de kerrie plant vind ik echt mooi. Grijskleurig blad en dan die knalgele bloemen. Veel bijtjes komen er op af ;)

Afbeelding

De mini-pompoen met maxi groeikracht

Had het al verteld dat het haast onmogelijk was om hem te leiden en naar boven te krijgen. Het is echt krankzinnig hoe snel dat kreng groeit.
Het is wel aan het lukken om hem om de paal naar boven te krijgen, inmiddels is 'ie bovenaan en mag hij horizontaal verder.
Onderop zaten ook zijtakken, die groeien nu voor de bak langs, een touw gespannen zodat hij niet op de grond gaat hangen. Zo pik ik stiekem dus een stuk stoep mee :mrgreen:

Afbeelding

Probeer nu wel uit te zoeken in hoeverre ik hem kan laten groeien. Hij heeft niet de kans om extra wortels te maken omdat 'ie niet over de grond kruipt. Ook over het maximale aantal vruchten nog niet iets kunnen vinden.
De meeste zijn bevrucht. Een enkeling heb ik verwijderd.

Deze bloem is handmatig bevrucht, een paar uur later is 'ie alweer gesloten:

Afbeelding

Een dag of twee later zien ze er dan zo uit:
Afbeelding

Het 'nieuwe' stuk tuin
De iets te laat uitgeplanten tomatenplanten doen het goed en hebben een flinke inhaalslag gemaakt.
Het rek wordt steeds voller, er zitten zat bloemen en aan sommige ook vruchten.
En dan goed op gaan schrijven wat welk soort nou precies doet. Niiet alleen qua smaak en opbrengst maar vooral ook qua hoe hoog, hoe breed en hoeveel ruimte hebben ze nodig. Het zijn echt extreme verschillen per soort.

Afbeelding

Vooraan heb ik nog drie vakken vrij, ben er nog niet uit wat ik er wil gaan planten. :think: Paksoi, chinese kool, pff ik heb nog zoveel liggen wat ik wil zaaien.
Ook hier zijn de rasters nog niet gemaakt, maar met streepjes op de bakken en een bamboestok kom ik ook een heel eind.
Ervoor staan drie balkonbakken, toch weer meer grond :lol:
En als ze in de weg staan dan kunnen ze heel makkelijk even aan de kant natuurlijk. Bij de voordeur komen wel steeds meer potjes te staan, Vlijtige liesjes voor vrolijke kleurtjes, een tomaatje, pepertje, citroenmelisse, pepermunt...wordt steeds voller :shh:
De nieuw gezaaide raapjes komen ook al op, her en der staat er een Afrikaantje tussen en de Tomatillo doet het aardig. ;)

Vruchten in de Tomatillo:
Afbeelding

Een daarvan is een soort inelkaar gegroeide drieling :mrgreen:

Afbeelding

Sweet Bite tomaat:
Afbeelding

De Ida Gold:
Afbeelding

Ook groeit de Lemon komkommer in het nieuwe stuk en zit echt vol met bloemen en klimt op zijn gemakkie tegen het gaas aan ;)
De eerste vruchten zijn ook te zien, wat een rare dingen zeg :lol:

Afbeelding

Afbeelding


Komkommers enzo
De buitenkomkommers doen het niet slecht. De Panda geeft wel vruchten, heeft een aparte smaak en een vrij stugge dikke schil.
Hij blijft nu wel in groei achter, maar de temperaturen zijn ook weer flink naar beneden gegaan.

De Market More klimt nog steeds, de smaak van de komkommer is goed maar niet bijzonder. De Iznik snackkomkommers zijn echt heel veel lekkerder. Maar goed, ze zijn niet bitter ofzo en ze doen mij denken aan cactussen. Haha ik denk niet dat ik bang hoef te zijn dat iemand er met mijn komkommers-in-cactus-kostuum vandoor gaat. :mrgreen:

Afbeelding

Courgette en pompoenbloemen
Afbeelding

Gister voor het eerst de bloemen gegeten als een soort pannekoekachtig iets. De mannelijke bloemen gebruikt, de vrouwelijke worden vruchten dus die laten we voorlopig even zitten.
Heb de pompoen en de courgette bloemen geprobeerd en kon in smaak geen verschil ontdekken.
Een beslagje van een kopje bloem, een ei, snufje zout en melk gemaakt.
Net wat dikker dan pannenkoekenbeslag. De bloem erdoorheen en in een klontje boter in een pannetje om en om bakken.
Ik vind het best lekker, een tikkie apart en vroeg me af hoe ik het nog lekkerder kan maken. Misschien iets hartiger of juist iets zoeter :think:
Ben er nog niet uit ;)

Aubergines & paprika
De Baby Belle is echt een leuke plant. Hangen een aantal vruchten aan en ik denk dat ze oogstbaar zijn maar weet het niet zeker.
Nou ja, eerst eens kijken wat ik ermee kan maken. We eten nooit aubergines eigenlijk :mrgreen:

Afbeelding

Van de paprika's nog even de Sweet Cayenne laten zien. Echt zo grappig, vind het net heksennagels :mrgreen:
Afbeelding

Probeer verder van alles zo goed mogelijk bij te houden. Waar hebben we teveel van, waar mag wat meer van etc.
Best ingewikkeld allemaal maar zo kan ik het volgende seizoen het allemaal nog effienter aanpakken.
Want die 10 m2 is niet veel natuurlijk. Maar we eten al weken uit de tuin.
En er ligt het een en ander in de vriezer. Dus zonder foutjes in de planning is er gewoon nog meer uit te halen en dat vind ik best heel gaaf.
Van de week een probeersel gemaakt met bietjes in zoetzuur.
Zeer smakelijk, dus de volgende bieten kunnen geoogst worden. Een portie om 's avonds te eten en de rest kan ook leuk in een pot.
Dan is mijn vakje weer leeg, kan er snel nog wat anders in :thumbup:
Ook de witte kool was zeer smakelijk. Zo'n kool is gigantisch veel om daar met twee man van te eten. De eerste helft is in een ovenschotel verdwenen. Van de andere helft hebben we koolsalade gemaakt en die was ook erg lekker. Volgend jaar een kooltje extra neerzetten hoor.
Maar ik heb er er nog twee. Een kleintje en een iets grotere. Ook nieuwe gezaaid voor de oogst in de herfst.
Afbeelding

Een paar kropjes klein duimpje sla, zijn schattig. Nog even nieuwe zaaien want deze zijn bijna te oogsten. Kunnen nu ook al maar wil ze nog iets groter laten groeien ;)

Afbeelding

Ook de Lavas (Maggieplant) groeit nu goed. De zaden wilde maar niet kiemen.
Wist dat het lichtkiemers waren maar dacht even dat het toch zaad was wat te oud was. Uiteindelijk iets meer zaden gezaaid en vervolgens kwamen er toch een paar op.
Tijdelijk in een pot, de bedoeling is dat daar een vaste bak voor gemaakt gaat worden, een soort van kruidenhoekje in de achtertuin :angel:

Afbeelding

Nog even lachen?
We hadden Sugar Snaps op het menu staan.
Dus met mandje de tuin in en even flink oogsten. Want hoe meer je oogst des te meer nieuwe bloemen gaat 'ie aanmaken en valt er weer opnieuw van te plukken. Blijkbaar hadden we niet zo heel goed opgelet :shh:
Een dag later haalde we dit dus nog van de plant af.
Ze zaten verstopt, waren er nog aardig veel. :D
Geen probleem hoor, ik vind ze erg lekker dus voor vanavond een portie als bijgerechtje.
Een veelzijdig gewasje, met een best grote opbrengst :thumbup:
Afbeelding

Nou ik houd het maar even voor gezien, duurt vast niet lang voor ik weer met een ellenlang verhaal over mijn mini tuintje aankom :mrgreen:
20 reacties 84805 keer bekeken

Reacties
Gebruikersavatar
joladio
 
Berichten: 136
Lid geworden op: Do 29 Dec 2011, 16:17
Moestuin Seizoen: Bekijk update (41)

Permanente Linkdoor joladio op Wo 11 Jul 2012, 13:24

RE: De klimrekken voor de bonen zijn af!

Zo die micro tomaat heeft echt veel tomaatjes, en dat voor zo'n klein plantje. :o
Vond dat er hier al veel aan hingen, haha. Misschien een idee voor volgend jaar, want neemt niet vel plaats is, en handig in een hangbak ofzo.
Verder doet het ook erg goed allemaal bij jou.. ziet er mooi uit.
Gebruikersavatar
Helly
 
Berichten: 4591
Lid geworden op: Vr 04 Feb 2011, 14:30
Moestuin Seizoen: Bekijk update (63)

Permanente Linkdoor Helly op Wo 11 Jul 2012, 14:19

RE: De klimrekken voor de bonen zijn af!

Kun je voor mij je planning voor volgend jaar kopiëren, dan hoef ik niet zelf na te denken ;)
Hier komt er veel meer uit de tuin van vorig jaar. Maar t blijft idd echt een flinke planning hoor! Voor volgend jaar staan bij mij meer aardbeiplanten (scheelt dat ze zichzelf makkelijk vermeerderen) in de volle grond in de planning. Naast het looppad en met grind eronder. Kunnen we hopelijk elke dag plukken. Het is nu nog een zielige bedoening.

Jeetje wat gaat t goed in jouw tuintje zeg. Gebruik je groeimiddeltjes? Of vertel je ze 2 verhaaltjes voor t slapen gaan.. :mrgreen:
Die aubergines, kun je moussaka van maken? Of in plakken grillen. En die courgettebloemen, had er gisteren nog een vraag over gesteld. Jij vond t al logischer om de mannelijke bloemen te gebruiken en ik was er nog niet op gekomen :oops:
Als ik t goed zie zijn die sugar snaps wat dikker dan de gewone peultjes? En smaken ze toch weer anders dan de peultjes?

Pas op met een hoekje voor de lavas/maggiplant, die schijnt nogal hoog en breed te worden. Voor je t weet heb je in de kruidenhoek alleen nog maar lavas staan en dat wil je vast niet. Ingraven in een ruime pot is dan denk ik wel wenselijk.

Welk recept van bietjes op zoetzuur heb je gebruikt? Smaakten ze lekker? Ik heb denk ik ook bieten te over en wil ze voor we op vakantie gaan nog op zoetzuur zetten zodat we er in de winter ook nog van kunnen eten.

Die ‘heksennagels’ :lol:
Good things come in small packages
Gebruikersavatar
Yentl
 
Berichten: 66
Lid geworden op: Ma 09 Apr 2012, 15:35
Moestuin Seizoen: Bekijk update (12)

Permanente Linkdoor Yentl op Wo 11 Jul 2012, 14:37

RE: De klimrekken voor de bonen zijn af!

Ja... die Micro Tom moet ik volgend jaar ook hebben, die zien er echt grappig uit :mrgreen:, die Lemon komkommer ziet er maar akelig uit :wtf:.

En, die nieuwe bloemtrossen aan de aardbeien, wat zijn die groene bolletjes errond? Lijken wel groene luizen?
Gebruikersavatar
Rantje
 
Berichten: 2655
Lid geworden op: Zo 13 Nov 2011, 17:54
Moestuin Seizoen: Bekijk update (69)

Permanente Linkdoor Rantje op Wo 11 Jul 2012, 14:38

RE: De klimrekken voor de bonen zijn af!

joladio schreef:Zo die micro tomaat heeft echt veel tomaatjes, en dat voor zo'n klein plantje. :o


Echt krankzinnig he? Ben er best vanonder de indruk eigenlijk.
Heb nog een ander mini soortje, de Andrina. Ziet er erg leuk uit, is iets langzamer maar heeft minder vruchten.
Laat het nog wel weten welke het beste smaken ;)


Helly schreef:Kun je voor mij je planning voor volgend jaar kopiëren, dan hoef ik niet zelf na te denken ;)

Haha is goed hoor, al klopt er van de planning niet heel veel meer :lol:

Over de aardbeien, ben ik ook druk over aan het nadenken.
De drie in de volle grond doen het eerder dan die in de bakken.
Maar de bakken nemen minder ruimte in.
En aardbeien zijn gewoon vreselijk lekker :lol:
Hier zat uitlopers aan de Ostara, dus uitbreiding zit er wel in, weet alleen nog niet hoe ;)

Helly schreef:Jeetje wat gaat t goed in jouw tuintje zeg. Gebruik je groeimiddeltjes? Of vertel je ze 2 verhaaltjes voor t slapen gaan.. :mrgreen:

:lol:
Nee, gewoon op de mix en compost. Sommige potten zijn met potgrond gevuld, ik vind zelf dat dat dicht slaat en de planten die in compost staan het beter doen ;) behalve dan de Eerstelingen, die aardappelschurft hebben. Kan niet zo veel kwaad maar het schijnt toch een schimmel te zijn die in de compost gezeten heeft. En voor een hogere opbrengst dus ook een ander soort zou moeten hebben. In de winter eens even uitpluizen welke dat gaat worden ;)

Helly schreef:Die aubergines, kun je moussaka van maken? Of in plakken grillen. En die courgettebloemen, had er gisteren nog een vraag over gesteld. Jij vond t al logischer om de mannelijke bloemen te gebruiken en ik was er nog niet op gekomen :oops:

maar eens gaan zoeken wat er allemaal voor lekkers mee gemaakt kan worden. Maar ik weet nog steeds niet wanneer ze te oogsten zijn :mrgreen:

Helly schreef:Als ik t goed zie zijn die sugar snaps wat dikker dan de gewone peultjes? En smaken ze toch weer anders dan de peultjes?

Als er amper verdikking in zit viind ik ze rauw lekker door de sla. Als ze iets dikker worden zijn ze ongeveer gelijk aan peultjes, iets zoeter alleen.
Kort bereiden...als warme maaltijd vind ik z ietsje dikker smakelijker.
Als ze nog iets dikker worden kan je ze ook nog eten, heeft wat weg van een spercieboon.
Te dik zijn ze smerig, dan kan je dus de erwten opeten.

Zeer veelzijdig dus, en geeft steeds opnieuw peulen. Dit is al de vierde keer van de zelfde planten dat we er voor twee man een maaltje van plukken. Staan 8 planten in een vak. ;)

Helly schreef:Pas op met een hoekje voor de lavas/maggiplant, die schijnt nogal hoog en breed te worden.

Hihi ik heb hem laatst bij iemand gezien maar die zei dat je gewoon veel moet knippen om hem een beetje schappelijk te houden. Want idd. alleen lavas is niet te bedoeling. Al vind ik het dus heerlijk om de blaadjes zo op te eten :oops:

Helly schreef:Welk recept van bietjes op zoetzuur heb je gebruikt? Smaakten ze lekker? Ik heb denk ik ook bieten te over en wil ze voor we op vakantie gaan nog op zoetzuur zetten zodat we er in de winter ook nog van kunnen eten.


Die van de site van Diana.
Alleen een peper durfde we niet aan, na het courgette soep drama :D
We hebben even geproefd toen alles goed gemengd was en een tikkeltje suiker erbij gedaan.
Volgende potje denk ik dat we er wat van die groene peperkorrels bij kunnen doen, een beetje een pittig smaakje zou best lekker zijn maar 't moet niet heet worden zeg maar.
We hebben minder gemaakt dan het recept, wilde eerst proberen maar als cijfer geef ik het een 9.
Koud is lekker, warm ook ;)
Helly schreef:
Die ‘heksennagels’ :lol:


:mrgreen:
Gebruikersavatar
Rantje
 
Berichten: 2655
Lid geworden op: Zo 13 Nov 2011, 17:54
Moestuin Seizoen: Bekijk update (69)

Permanente Linkdoor Rantje op Wo 11 Jul 2012, 14:46

RE: De klimrekken voor de bonen zijn af!

Yentl schreef:Ja... die Micro Tom moet ik volgend jaar ook hebben, die zien er echt grappig uit :mrgreen:, die Lemon komkommer ziet er maar akelig uit :wtf:.

En, die nieuwe bloemtrossen aan de aardbeien, wat zijn die groene bolletjes errond? Lijken wel groene luizen?


Ja griezelig ding tot nu toe he? De planten zelf zijn leuk en hoe raarder en enger het eruit ziet des te minder wordt er gejat uit de tuin :cool:

Micro Tom is tot nu toe mijn favoriet, qua plantje dan, 't heeft wel wat :D

Jeetje zeg dat je dat ziet. Op twee stengels zaten wat van die luisjes, daar had ik dus de foto van gemaakt. maar echt te zien was het niet...hihi
De rest heeft het niet, en nu zijn ze allemaal weg, van de regen denk ik ;)
Gebruikersavatar
Yentl
 
Berichten: 66
Lid geworden op: Ma 09 Apr 2012, 15:35
Moestuin Seizoen: Bekijk update (12)

Permanente Linkdoor Yentl op Wo 11 Jul 2012, 15:06

RE: De klimrekken voor de bonen zijn af!

Rantje schreef:Jeetje zeg dat je dat ziet. Op twee stengels zaten wat van die luisjes, daar had ik dus de foto van gemaakt. maar echt te zien was het niet...hihi
De rest heeft het niet, en nu zijn ze allemaal weg, van de regen denk ik ;)

Ik had zelf al eens fotos genomen van een plant met luizen op, zag er zowat hetzelfde uit :mrgreen:
Gebruikersavatar
Helly
 
Berichten: 4591
Lid geworden op: Vr 04 Feb 2011, 14:30
Moestuin Seizoen: Bekijk update (63)

Permanente Linkdoor Helly op Wo 11 Jul 2012, 15:08

RE: De klimrekken voor de bonen zijn af!

Je zou qua aardappelen ook s zoete aardappel proberen. Ik weet alleen niet hoe je aan die poters komt. En of dat wel goed gaat in ons klimaat (vooral nu :crazy: ).
Die erwten van sugar snaps, zijn die nog wel lekker dan?
Jij eet de blaadjes van de lavas zo? Niet te kruidig?
Ok, note to self.. meer suiker en géén peper. Zijn we hier ook niet wild van, heb maar 1 plantje staan om te proberen. Kunnen we dan te drogen hangen in de keuken voor gebruik tot volgend jaar.
Good things come in small packages
Gebruikersavatar
Rantje
 
Berichten: 2655
Lid geworden op: Zo 13 Nov 2011, 17:54
Moestuin Seizoen: Bekijk update (69)

Permanente Linkdoor Rantje op Wo 11 Jul 2012, 15:22

RE: De klimrekken voor de bonen zijn af!

Yentl schreef:Ik had zelf al eens fotos genomen van een plant met luizen op, zag er zowat hetzelfde uit :mrgreen:

:mrgreen:

Dat verklaart een hoop :lol:

@ Helly
Ja maar dat schijnen planten te zijn die inmens veel ruimte innemen..al doet de gewone aardappel dat eigenlijk ook wel
En heb het nog nooit op, misschien eens op de markt kopen ;)

De erwten van Sugar Snaps smaken gewoon naar erwten. Te lang gewacht worden ze wel meliger maar das met de normale doperwten ook. ;)

Lavas: nee niet echt, vind het heerlijk om op te knabbelen :lol:

Bietjes: Gewoon proeven, denk wel dat het water een goed idee was bij het recept, anders zou het wel erg zuur worden ;) En alles in twee gedeeld omdat we minder maakten ;)

Zijn we hier ook niet wild van, heb maar 1 plantje staan om te proberen. Kunnen we dan te drogen hangen in de keuken voor gebruik tot volgend jaar.

Uhhh waar hebben we het nu over :oops: :lol:
Gebruikersavatar
Helly
 
Berichten: 4591
Lid geworden op: Vr 04 Feb 2011, 14:30
Moestuin Seizoen: Bekijk update (63)

Permanente Linkdoor Helly op Wo 11 Jul 2012, 15:30

RE: De klimrekken voor de bonen zijn af!

Eehm.. dat was over de peper :oops: :mrgreen:
Zoete aardappels smaken een beetje naar een combi van pompoen en wortel. Erg lekker en zoet. Maar dan moet je wel die met oranje binnenkant hebben. Overigens noemen ze t eerder groenten als een aardappel. Raar maar waar.
Good things come in small packages
Gebruikersavatar
Rantje
 
Berichten: 2655
Lid geworden op: Zo 13 Nov 2011, 17:54
Moestuin Seizoen: Bekijk update (69)

Permanente Linkdoor Rantje op Wo 11 Jul 2012, 15:51

RE: De klimrekken voor de bonen zijn af!

Oowwww hihi. Raar genoeg moest ik zo nodig weer een paar soorten, vind de planten zo leuk. En ze zijn allemaal zo anders ;)
Maar echt peper gebruiken behalve dan korrels in de molen doen we niet :lol:
De andere soorten zijn nog niet rijp, die Prairie Fire is gewoon heel snel. En super mooi om te zien ;) Volgend jaar ga hem zeker weer zaaien, of misschien laat ik hem wel overwinteren. Misschien dat we er nooit meer een peper van eten hoor, maar als plant is 'ie zo onwijs leuk. :oops:
Heb ook een paar soorten die niet tot nauwelijk heet zijn, dus voor oons lekker genoeg om iets op smaak te maken zonder het courgette soep effect. :sick:

Laat het tegen de tijd dat ze te oogsten en dus te proeven zijn even weten ;)

Ja ik vind het ook geen groenten maar aardappels vallen daar ook onder toch? ;)
Ik heb de Roseval nog staan, ben braaf aan het wachten tot 'ie afsterft...tot nu toe staat 'ie erg mooi en vol te wezen en heeft íe nog geen zin om te gaan liggen ;)