Miranda's Makkelijke Moestuintje
Ik ben dus Miranda, 14 jaar en in juni 2011 kreeg ik een Makkelijke Moestuin (MM).
Heel snel hebben mijn moeder en ik er een bak bijgemaakt omdat we het erg leuk vonden en meer wilde telen.
Nadat we ontdekt hadden hoe geweldig leuk en vooral hoe lekker eigen geteelde groenten zijn hebben we een ontwerp gemaakt en is de hele voortuin omgedoopt tot moestuin. In het najaar begonnen met aanpassen en het is nu bijna helemaal af! In totaal heb ik 100 vakjes tot m'n beschikking en een gigantische lijst met leuke zaden! ;) En uiteraard veel te weinig ruimte. De achtertuin is ook niet al te groot en wat minder gunstig met de zon...dus daar prop ik gewoon nog het een en ander tussen... :lol:

Verder hebben we een vijvertje, die moet nog helemaal aangekleed worden met planten, dus ook dat gaan we aanpakken dit jaar!
Ik ben gek op alles wat leeft, ga graag op onderzoek uit en heb de lastige eigenschap dat alles wat ik lees blijft hangen in m'n hoofd. Hihi ik weet van veel een beetje dus :mrgreen:

Maar mijn allergrootste hobby is en blijft nog steeds paardrijden :thumbup:

Gebruikersavatar
Rantje
 
Berichten: 2655
Lid geworden op: Zo 13 Nov 2011, 17:54
Moestuin Seizoen: Bekijk update (69)
Archief
- Juli 2012
+ Juni 2012
+ Mei 2012
+ April 2012
+ Maart 2012

Permanente Link door Rantje op Wo 04 Apr 2012, 16:26

Dom, dommer, domst...

Pfff nou dat gaat allemaal geweldig, maar niet heus.
Heb het druk met school, ze mogen dat huiswerk best wel eens een beetje spreiden. Dan heb je weken amper wat te doen en da heb je ineens een berg!
Maar goed, heb wel het een en ander gedaan hoor, op plantengebied! En niet allemaal even positief...hihi duidelijk blonT :oops:

Maandag avond en dinsdag was het vruchtdag dus de hoogste tijd om de pepers, paprika's, ananaskers, aubergines en de pinda te verpotten.
Dat ging goed, die plastic bekers zijn toch best ideaal, je knijpt er een paar keer in en de hele kluit komt los. Zo beschadig ik ook niets, planten hebben het wel naar hun zin in de grotere potjes. Dan komt stommiteit nummer 1, ik heb ze verpot in een potje wat best ruim was...de verkeerde stapel gebruikt kwam ik later achter, had ook nog een tussenmaat haha. Nou ja, ze staan dus niks meer aan veranderen behalve dat het kwartje bij mij nu ook gevallen is dat de vensterbank te vol is, zelfs met de extra verdiepingen....Oepsie! :o
Want de eerste lading tomaten beginnen blaadjes te krijgen dus zijn ook toe aan een eigen potje...

Ronde 2 van de tomaten kiemt erg onregelmatig, er staan 2 kweekkastjes... Dus dacht ik slim te zijn om de gekiemde bij elkaar te zetten en de nog niet gekiemde in de andere bak. Op zich was het plan niet verkeerd, behalve dan dat de hele bak met niet of nauwelijks gekiemde tomaten 3 minuten later op de grond lag...alle potjes leeg en alle etiketten door de war...Ik scheld niet vaak maar er kwam toch aardig wat uit mijn mond dat ik denk dat de andere kant van Nederland ook op de hoogte is van m'n tomatendrama... :evil:

De aarde bij elkaar geschept en die soorten maar opnieuw gezaaid. En tuurlijk maakt dat ene weekje niets uit maar ik baal vreselijk.
De Millefleur vertoonde ook geen leven, ik houd het er op dat er geen zaadjes in het potje zitten, dus die ook maar gelijk opnieuw in de grond gedrukt... ;)

Dan weer iets snuggers. Ik vond dat mijn overwinterende paprika best ook een nieuw potje mocht. De grote potjes waren niet groter dan waar hij nu in staat dus heeft 'ie best een riante woning nu. Alleen past 'ie nu niet meer op de vensterbank.*zucht*
Waar moet ik hem nou laten zodat 'ie wel lekker in het zonnetje kan staan?
Hij blijft maar bloemen maken, en ik draai ze er nog steeds trouw vanaf...en ik blijf 't zonde vinden hihi Misschien hem toch in de badkamer zetten...maar we vergeten al znel iets als het bovenstaat. :?

Van de pepers wil ik van ieder plantje er zelf maar een, van sommige heb ik er meer en om die nu in de compostbak te gooien vond ik ook niet kunnen.
Maar verderop woont een vrouw die een kas heeft en aardig wat fruit in d'r tuin heeft staan en die wilde ze graag hebben! Dus probleem opgelost!
De adoptie heeft zelfs weer wat leuks opgeleverd: ik heb een paar Egyptische uien gehad, dat loof is lekker!!!!! Ze had maar weinig bolletjes, maar anders steekt ze er wat uit bij haar ;)
Voor de bij de vijver heb ik een paar dwergastilbes gekregen en ik krijg een plant die in de winter mooie bloemen geeft. De naam ben ik vergeten maar ze gaat 'm van de week delen en dan mag ik een stuk hebben! Is een erg leuke tuin, beetje rommelig maar overal staat iets. Een rondleiding in mijn moestuin koste hooguit 5 minuten en dan weet je echt wel wat er staan. Bij haar ben je dik een uur aan het kijken, er staat zoveel! En dan heb je vast nog van alles gemist haha. Ze hebben een grote kas met perzikken, abrikozen, druiven, een peer, nectarines. Prachtige bloemkolen staat erin en het rook er zo lekker!
Ik ben jaloers, haar achtertuin is 4 keer zo groot en ligt wel gunstig qua zon e.d....maar goed, ik ben blij met wat ik heb hoor!!! ;)

Ik had met iemand wat zaden geruild en tijdens het uitzoeken laat ik een lading vallen...alles door elkaar, en natuurlijk precies van dat geen waar ik er maar heel weinig van heb...denk dat ik dit soort dingen voortaan door mijn moeder laat doen. Die is goed met gepriegel, ik niet....
Maar wel weer een paar leuke dingen erbij!

De kikkerdril ligt wel op een goed plek, er zit leven in...ze blijven bij de kluit hoor maar er zwemmen er toch een paar al tussen, leuk!
Gister een kwak bij opa in de vijver gedaan....
Nu nog eitjes gaan zoeken van de kleine watersalamander, die wil ik ook in mijn tuin! Geedee, heb jij eigenlijk bijzondere salamanders in je vijver? :D

En nu ik het toch over nieuwe bewoners heb, we hebben er nog een bij...een tuinkabouter!
En niet zo maar een, maar eentje die de opa van m'n moeder gekregen heeft heel lang geleden. De opa van mn moeder is al heel lang dood, toen m'n moeder 6 was, dus hij is heel speciaal. Die krijgt een leuk plekje in de achtertuin! (eigenlijk is het ding best lelijk :cool: )

Verder vind ik het maar koud vandaag, bah! Het zou gaan regenen maar er zijn 10 druppels gevallen en ik ben het watergeven zat. Sowieso houden planten van regenwater en niet zo van kraanwater. Hoe lang is het nu al droog, volgens mij al een maand ofzo?

Nu ga ik maar snel eens verder lezen, als je een dagje iets anders gedaan heb heb je wel gelijk een enorme achterstand hier op het forum en bij alle moestuinseizoenen van iedereen...... :crazy:
6 reacties 12253 keer bekeken

Reacties
Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
 
Berichten: 21077
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (271)

Permanente Linkdoor Jorieke123 op Wo 04 Apr 2012, 16:34

RE: Dom, dommer, domst...

:shh: :lol: :shh: :oops: (is stiekem lachen). Het gaat dus ook niet altijd even goed bij jou? Normaal heb je updates met ontzettend veel en mooi groen, en mooie foto's. Vandaag dus even een minder fijne dag?
Dat met zo'n bak met verschillende soorten plantjes/zaadjes en naamkaartjes laten vallen is denk ik iedereen al wel eens gebeurt. Mij iig wel ;) Probeer je het zo netjes te houden.... :roll: :evil:

Regen kunnen we idd goed gebruiken!
Gebruikersavatar
jeanne-heijmans
 
Berichten: 2918
Lid geworden op: Wo 17 Aug 2011, 22:02
Moestuin Seizoen: Bekijk update (43)

Permanente Linkdoor jeanne-heijmans op Wo 04 Apr 2012, 17:08

RE: Dom, dommer, domst...

Hoi Miranda, dus het ging je niet voor de wind, Ook ik had zaadjes geknoeid op de aanrecht dan wel, maar ik weet ook niet meer welke dat zijn,laat ik me verrassen volgend seizoen. Maar je hebt weer lekker veel gekregen. Das dan weer leuk. nu succes met je tomaatjes.
Gebruikersavatar
Helly
 
Berichten: 4591
Lid geworden op: Vr 04 Feb 2011, 14:30
Moestuin Seizoen: Bekijk update (63)

Permanente Linkdoor Helly op Wo 04 Apr 2012, 19:05

RE: Dom, dommer, domst...

Hey meis, het is niet geweldig om potjes met zaaigoed en zaden te laten vallen. Maar zoals je leest ben je echt niet de enige hoor! Ik had t een paar weken geleden ook nog met mijn tomatenplantjes. Waren nog mini maar gingen door elkaar heen. Ach ik zie wel wat t wordt en ben al blij als er tomaten aan komen te hangen. Alles is welkom. Gaan mooi in de soep, hoe ze ook mogen heten :lol:
Dus troost je met het idee dat je echt niet de enige bent!! Iedereen laat wel s zaden vallen, zaailingen, potjes met zaaigoed, hele plantenrekken. Sommigen zijn daar zelfs heel goed in :mrgreen:
Leuk dat je plantjes kreeg/krijgt van je buurvrouw. Heb je ook veel moestuintips van haar gekregen?

Ben benieuwd naar jullie nieuwe lelijke bewoner in de tuin. Ik verwacht dat er vanzelf een foto van langskomt scrollen, dat kan niet anders met al die reeksen foto's :lol:
Good things come in small packages
Gebruikersavatar
Rantje
 
Berichten: 2655
Lid geworden op: Zo 13 Nov 2011, 17:54
Moestuin Seizoen: Bekijk update (69)

Permanente Linkdoor Rantje op Wo 04 Apr 2012, 21:23

RE: Dom, dommer, domst...

Jorieke123 schreef::shh: :lol: :shh: :oops: (is stiekem lachen). Het gaat dus ook niet altijd even goed bij jou? Normaal heb je updates met ontzettend veel en mooi groen, en mooie foto's. Vandaag dus even een minder fijne dag?
Dat met zo'n bak met verschillende soorten plantjes/zaadjes en naamkaartjes laten vallen is denk ik iedereen al wel eens gebeurt. Mij iig wel ;) Probeer je het zo netjes te houden.... :roll: :evil:

Regen kunnen we idd goed gebruiken!

Inmiddels kan ik er ook om lachen hoor, en het was pas net een week daarvoor gezaaid dus niks aan de hand natuurlijk :lol: Maar toch....... :oops:

Had er natuurlijk een foto van moeten maken :mrgreen:

En er is een beetje regen gevallen net...beetje maar maar toch! ;)

jeanne-gordijn schreef:Hoi Miranda, dus het ging je niet voor de wind, Ook ik had zaadjes geknoeid op de aanrecht dan wel, maar ik weet ook niet meer welke dat zijn,laat ik me verrassen volgend seizoen. Maar je hebt weer lekker veel gekregen. Das dan weer leuk. nu succes met je tomaatjes.


Ja maar ik heb geen plek voor plantjes waarvan ik niet weet wat het is...dus even geen verrassingen maar een super doordacht strak plan om over een paar weken te kunnen proeven van 24 verschillende soorten tomaat... :mrgreen:

Helly schreef:Hey meis, het is niet geweldig om potjes met zaaigoed en zaden te laten vallen. Maar zoals je leest ben je echt niet de enige hoor! Ik had t een paar weken geleden ook nog met mijn tomatenplantjes. Waren nog mini maar gingen door elkaar heen. Ach ik zie wel wat t wordt en ben al blij als er tomaten aan komen te hangen. Alles is welkom. Gaan mooi in de soep, hoe ze ook mogen heten :lol:
Dus troost je met het idee dat je echt niet de enige bent!! Iedereen laat wel s zaden vallen, zaailingen, potjes met zaaigoed, hele plantenrekken. Sommigen zijn daar zelfs heel goed in :mrgreen:
Leuk dat je plantjes kreeg/krijgt van je buurvrouw. Heb je ook veel moestuintips van haar gekregen?

Ben benieuwd naar jullie nieuwe lelijke bewoner in de tuin. Ik verwacht dat er vanzelf een foto van langskomt scrollen, dat kan niet anders met al die reeksen foto's :lol:


Nee das weer fijn om te weten dat ik niet de enige klunzige doos ben :mrgreen:
Ze vertelde een hoop en hoe ze het doen maar ze wist niet waarom en eigenlijk stond ik te vertellen waarom...hihi was wel grappig en ze vond het ook leuk om 'mijn' ideetjes te horen. :mrgreen:

Die gaat wel op de foto hoor...maar dat mag je alleen in kleine lettertjes schrijven hè...mams leest ook mee en die kleine letters kan ze niet zien, zijn te klein :lol: Erg mooi hoor, iets antieks in de tuin :mrgreen:

Ik denk, laat ik een geen foto's doen...willen jullie allemaal foto's :D

Nu ga ik even andere updates lezen, ben even naar Divoza geweest en weeer waren m'n laarzen er niet. De rij stond helemaal tot achter in de winkel, vanavond was het 25% korting ;) Maar ze zijn opnieuw besteld! En dus weer beetje pech...

Oh ja, we hebben een katje gevonden, m'n moeder is al met Amivedi bezig.
Ze zat al de hele dag in de tuin te mauwen. Ik heb eten gekocht en een zak kattenbaksteentjes. Pff zo'n klein ding kan me toch vreten :wtf:
Maar ze is heel lief en dus waarschijnlijk van iemand anders...das wel jammer ;)
Gebruikersavatar
Kruidje
 
Berichten: 1422
Lid geworden op: Do 09 Jun 2011, 20:07
Moestuin Seizoen: Bekijk update (23)

Permanente Linkdoor Kruidje op Do 05 Apr 2012, 23:01

RE: Dom, dommer, domst...

Als je haar eten blijft geven, komt ze waarschijnlijk bij je wonen. Zo zijn katten nou eenmaal. Sommigen hebben ook deeltijdverzorgers. De kat van mijn moeder woont ook bij twee van de buren (vooral als mijn moeder niet thuis is).
Ik vind de groene Hemel in Waalre leuk.
Gebruikersavatar
geedee
 
Berichten: 7363
Lid geworden op: Ma 25 Jul 2011, 23:27
Moestuin Seizoen: Bekijk update (112)

Permanente Linkdoor geedee op Vr 06 Apr 2012, 00:39

RE: Dom, dommer, domst...

In de vijver hier zit inderdaad iets dat vliegensvlug vanaf de kant het water ingaat en ik zie dan nét nog een stukje staart na het horen van de plons....geen idee wat het is....welk soort salamander of zo iets

en dat van je ongelukje....heb deze week nog in de klaagbaak geklaagd dat je niet op je hurken moet gaan zitten in een overvolle kas omdat je dan met je kont een hele tray omgooit :thumbdown: en die kwamen ook al uit :( van de 12 zaaidingen waren er nog 2 bakjes herkenbaar met het kaartje er nog in....de rest allemaal doorelkaar....dus

je bent duidelijk niet de enige die zoiets overkomt :mrgreen: