Raquette's stadsmoestuin
Twaalf m2 grond, vier borders, twee terrasjes...en één vriend die het allemaal met lede - doch liefdevolle - ogen aanziet.
Lees hier mee hoe ik moestuinier in mijn achtertuin in hartje Utrecht, met behoud van zoveel mogelijk bloemetjes, bijtjes, gezond verstand en gevoel voor humor!

Gebruikersavatar
Raquette
 
Berichten: 729
Lid geworden op: Di 21 Apr 2015, 20:01
Moestuin Seizoen: Bekijk update (34)
Archief
- April 2018
+ Maart 2018
+ Mei 2017
+ April 2017
+ Maart 2017
+ Juni 2016
+ Mei 2016
+ April 2016
+ Maart 2016
+ September 2015
+ Augustus 2015
+ Juli 2015
+ Juni 2015
+ Mei 2015
+ April 2015

Permanente Link door Raquette op Zo 22 Apr 2018, 21:54

Het Landje Van De Overbuuf, #3: eerste zaaisels!

Maartje en ik zijn dit weekend weer heerlijk bezig geweest op het landje van de overbuuf. Drie weken geleden was het spitten klaar en zijn we de eerste dingen gaan voorzaaien. Nu was het tijd om de eerste zaadjes direct te zaaien en wat dingen uit te planten!

Afbeelding

Het landje inclusief trotse boerinbuuf. Je kunt zien dat er in de tussentijd meer is gebeurd dan alleen spitten: op het cirkel'terrasje' in het midden hebben we houtsnippers gestrooid, er is alweer flink onkruid gewied en in de hoek zijn dingen bijgeplant.

Afbeelding

Dit is de betreffende hoek; ik heb al mijn overtollige aardbeien daar neergezet, er wat goudsbloem uitgeplant en er is een derde bessenstruik bijgekomen. Die kregen we van de buurman. Maartje zei vandaag dat de bessenstruiken het zoveel beter doen dan bij haar in de bakken! Echt leuk!
Image

De toevoeging van vandaag: het bonenrek! Langs de draadjes hebben we stampeulen uitgeplant. Rond de stokken aan de andere kant komen: cosse violette, sperziebonen, borlottibonen en kastanjebonen (nog van Appelvrouw). In het midden heb ik een rij tuinbonen gezaaid. Wel laat maar who cares:).

Afbeelding

Hier de klimrozen bij het terrasje. Tot mijn grote vreugde zijn ze na het snoeien precies zo uitgelopen als ik had gehoopt! Het leuke van dit hele 'landje' vind ik dat ik me echt vrij voel om maar wat aan te modderen en dingen uit te proberen. Dat is ook te danken aan de fantastische opstelling van Nienke, de eigenaresse van deze tuin. Ze vindt echt alles prima wat we doen en is superaardig.

Afbeelding

Deze kant op kijken wordt ook steeds leuker: volgens mij heb ik de appel best okee gesnoeid, want hij zit vol bloesems en ziet er evenwichtig en gezond uit!:).
Aan deze kant van het terrasje liggen drie vakken, achtereenvolgens: kolen, bladgroente, pompoenen.

In het vak voor de kolen heb ik vandaag direct gezaaid: purple sprouting broccoli, palmkool. Beide had ik ook voorgezaaid maar dat is een beetje een deceptie geworden. Ik denk dat de aarde in mijn zaaibak niet meer goed was of het is te heet geweest. In elk geval, nu maar direct gezaaid. Vast weer te laat, maar wederom, who cares. We proberen wat, we zien wel wat het wordt.

In het vak voor de bladgroenten heb ik vandaag gezaaid: twee rijtjes melde, twee rijtjes snijbiet, twee rijtjes mizuna. Daarvoor drie rijtjes rucola uitgeplant. Rucola was het enige voorzaaisel dat fatsoenlijk lukte.

Langs de rand van het pompoenenvak heb ik vast wat goudsbloem geplant. Dat is waar de Japanse Duizendknoop steeds weer opkomt. Weliswaar valt het tot nog toe mee dit jaar (ik heb pas drie stengels ontdekt en weggehaald), maar ik heb er toch liever vast iets staan. Langs de randen van het terras komen trouwens ook cosmea, viooltjes en huzarenknoop op (die zaaide ik twee weken geleden).

Afbeelding

En aan het eind van zo'n dag...heb je dorst:)

Tot slot: in mijn eigen tuin begint ook langzaam weer wat schot te komen! Ik heb afgelopen week de schutting van het grote terras geboend, de stenen zelf gehogedrukspuit, en opnieuw ingeveegd.

Afbeelding

Zo goed als nieuw!

Ook heb ik een tafel gemaakt, een heeeeeeeleboel onkruid gewied, veel gezaaid en gesnoeid. Langzaam, stukje voor stukje schoon ik de boel op.
Image

En zo ziet dat er dan uit...t/m het lichte stuk is het schoon, daarachter is er nog werk aan de winkel. Stukje bij beetje kom ik er wel. Tot volgende keer!
Everybody needs beauty as well as bread --- John Muir

Algehele moes-, klus- en knutselblog: http://www.recoverista.com
0 reacties 6797 keer bekeken