Raquette's stadsmoestuin
Twaalf m2 grond, vier borders, twee terrasjes...en één vriend die het allemaal met lede - doch liefdevolle - ogen aanziet.
Lees hier mee hoe ik moestuinier in mijn achtertuin in hartje Utrecht, met behoud van zoveel mogelijk bloemetjes, bijtjes, gezond verstand en gevoel voor humor!

Gebruikersavatar
Raquette
 
Berichten: 729
Lid geworden op: Di 21 Apr 2015, 20:01
Moestuin Seizoen: Bekijk update (34)
Archief
- April 2018
+ Maart 2018
+ Mei 2017
+ April 2017
+ Maart 2017
+ Juni 2016
+ Mei 2016
+ April 2016
+ Maart 2016
+ September 2015
+ Augustus 2015
+ Juli 2015
+ Juni 2015
+ Mei 2015
+ April 2015

Permanente Link door Raquette op Za 23 Mei 2015, 16:21

OverWinterWinnaars

In september pepers en/of tomaatjes zaaien, niet gehinderd door enige kennis van zaken... loont. De eerste rijpe peper hangt aan mijn overwinterplant en er zijn al een stuk of tien overwintertomaatjes aan het rijpen! Aangezien het met de bak nog steeds niet zo denderend gaat - halfleeg vanwege de slakken - verleg ik vandaag slinks de aandacht naar mijn succesnummers:).

Afbeelding
Ik laat mijn winterpeper even uit, kan ik hem handiger inspecteren.

Afbeelding
My Precious, oftewel het rijpe pepertje! Dit is zoooooo leuk! Ben erg benieuwd hoe 'ie smaakt ook.

Afbeelding
De wintertomaat (Balkonzauber waarschijnlijk) in de keuken. Het handige is, als je zo'n vreetzak bent als ik, dat je er tientallen keren per dag langsloopt en dus niet vergeet te tikken. :D

Komende herfst ga ik dit zeker weer doen! Dan ga ik proberen de peper/tomaat wat eerder uit hun winterslaap te halen en tegelijk (feb/maart?) opnieuw te zaaien. Zo heb ik dan het grootste deel van het jaar pepers in de keuken. (Misschien tomaten ook, maar die vind ik toch iets bewerkelijker)

Oh en nog een succesnummer: ik had op de mtfd te kleine handschoenen voor koolrabi bij me - daarom heb ik nieuwe voor haar gemaakt en opgestuurd. En moet je kijken hoe goed ze staan! :clap:

Afbeelding
Afbeelding
Een haakworkshopje zit in mijn achterhoofd voor half/eind juni! Ik zal daar ook nog even een apart bericht voor maken want iig. appelvrouw heeft interesse, en wie weet wie nog meer.

Morgen moet ik eraan geloven en zal ik ook de rest van de tuin laten zien. Helemaal niet zo verschrikkelijk hoor; alleen blijkt nu dat als je niet continue door-/voorzaait en slakken ontdekken de zaailingen in je MM-bak, je al heel snel naast een halflege bak duimen zit te draaien. Slakbestendige plannen voor 2016: Alle bladgroentes voorzaaien in horizontale bakken en/of onder glas. Steeds drie zaaimomenten voor één gewas aanhouden zodat er continue wat uit te planten is. Daarnaast de meest kwetsbare dingen als spinazie en sla onder glas telen, want dat is gewoon een soort slakkenvoedertijd zoals het nu gaat.

Mijn autobiografie gaat heten: Nooit Meer Een Lege Bak.
Everybody needs beauty as well as bread --- John Muir

Algehele moes-, klus- en knutselblog: http://www.recoverista.com
1 Reactie 3175 keer bekeken

Reacties
Gebruikersavatar
appelvrouw
 
Berichten: 16433
Lid geworden op: Di 24 Mei 2011, 14:44
Moestuin Seizoen: Bekijk update (257)

Permanente Linkdoor appelvrouw op Za 23 Mei 2015, 16:50

RE: OverWinterWinnaars

Prachtige handschoenen zeg..lekker hè mw. Rabi :thumbup:
Ons oude voorhuisje ( 2 tot max 5 pers.) verhuren we regelmatig..bij belangstelling: stuur me een pb!

Waar de mol is is er hoop!