Gebruikersavatar
Ruderalis
 
Berichten: 15
Lid geworden op: Zo 07 Jul 2019, 19:38
Moestuin Seizoen: Bekijk update (9)
Archief
- Augustus 2019
+ Juli 2019

Permanente Link door Ruderalis op Wo 17 Jul 2019, 16:12

De voeding voor de Pompoenen!!

De voeding voor de Atlantic Giant is iets waar men zelf een beetje over na moet denken aangezien er in Nederland weinig specifieke kennis op het internet voor handen is.

Wel is het een en ander via you tube van Amerikaanse kampioenen kwekers voor handen en via Amerikaanse sites, maar ook deze lui vertellen niet hoe het precies zit aangezien het bij hen ook nog aan competitie gebonden is en er ook best wat geld in op te halen is.

Wat ik dus over mijn voedings patroon/schema schrijf is dus geen bewezen formule maar de weg waar ik het meest in geloof!!

Hoe ik de grond heb bewerkt voor aanvang staat in update 1 dus daar laat ik het bij, volgend jaar in de 2.0 versie zal dat toch heel anders of lees uitgebreider gebeuren.

Tot nu toe hebben we spaarzaam bemest en gevoed aangezien de voorbewerkte grond voor de eerste paar weken genoeg voeding in zich had, verder is het voor de AG’s tot nu toe miserabel weer geweest en dan ligt over voeden en verrotting op de loer.

We zijn begonnen met basis voeding en kunstmest van de Welkoop, organische meststof van DCM en Ecostyle bio bloei voeding (NPK met hoge K) om het gewas gezond aan het groeien en bloeien te krijgen.
Van beide producten hebben we tot nu toe 3x iets toegediend, iedere week iets.

Afbeelding

Reuzenpompoenen zijn gek op warmte en zon (wel de Pompoen afschermen), water en voeding, tot nu toe ontbreekt de warmte en de zon en is het meer werken om de aanplant gezond en vruchtbaar te houden.

Uiteraard hoop ik dat de zomer nog los gaat en dan kan er nog best wat gebeuren, maar dat mag nu wel gaan gebeuren dan, vandaag is trouwens al een hoopvolle dag.

Om op het eventuele betere weer voorbereid te zijn heb ik dus voeding bij besteld alsof het prachtig weer is en daar over nu meer.

Ik heb een basis bloeivoeding (Ata Terra Max) en een losse fosfor plus (Hesi) gekocht waarmee ik samen een NPK met hoge P maak, dit aangezien de bloei goed in plant zit en er al vele vruchten gezet zijn wil ik nu de bloei optimaliseren en lang aan de gang houden en uiteraard de Pompoen vruchten voeden.

Verder heb ik vis mix/emulsie (Biobizz) gekocht wat goed is als sproei of wortel voeding voor de algehele gezondheid van de AG, ik gebruik het nu alleen als wortelvoeding aangezien alles in de bloei staat en het een vrij stroperige substantie is sproei ik het niet! ( heb het direct bij binnenkomst gebruikt )

Ook heb ik droge wormenmest ( Plagron ) gekocht om straks als het alweer wat langer zonnig weer is samen met compost en bemeste tuinaarde de bak mee af te vullen en als toplaag toe te dienen, wormenmest is ook weer hoog in fosfor en zal dit langzaam afgeven.

Ik dien nooit meer voeding toe dan voorgeschreven ik zit eerder aan de onderkant, gemiddeld voed ik tot nu toe 1x per week, droog of nat.

Afbeelding

Afbeelding

Als laatste een foto van een dubbel Pompoentje maar misschien nog interessanter een afgebroken streng (de hond!) waarin je de waterleiding structuur van de plant ziet,

Afbeelding
0 reacties 569 keer bekeken