Gebruikersavatar
Ruderalis
 
Berichten: 22
Lid geworden op: Zo 07 Jul 2019, 19:38
Moestuin Seizoen: Bekijk update (11)
Archief
- Augustus 2019
+ Juli 2019

Permanente Link door Ruderalis op Di 27 Aug 2019, 17:46

Het einde van de AG’s komt sneller dan verwacht!

Het einde van de Atlantic Giant komt in zicht, de aanplant is redelijk uitgeput en ik heb 3 Pompoenen uit de 2de bloei voortijdig moeten oogsten wegens witte zachte plekken bij 2 van de drie, het is of de buitenlaag verdwijnt op die plekken, zon verbranding denk ik dan maar ze komen van plekken met de minste zon!(lol)

Ik heb nog geen idee hoe het komt, wel komen de Pompoenen van de minst gunstige plekken uit Mn veldje en zijn het geen volgroeide rijpe Pompoenen, ik hoop dat ze nog wat bij kleuren voor decoratie maar ben bang dat dat niet gaat gebeuren.

De gewichten zijn 1x 4,5kg, 2 x 3kg.

De Atlantic Giant heeft een zeer tere huid, hij is wat dat betreft veel moeilijker dan de gewone Pompoen of Kalebas die hebben een veel hardere huid/schil, bij een jonge AG heb je zo schade aan de huid waarna er zoet sap uitkomt en de beschadiging mee groeit met de AG en dus steeds groter wordt waarna ontploffing op de loer ligt.

Met extreem warme dagen wanneer je met je hand over jonge AG’s gaat plakt het gewoon een beetje en zijn ze zeker niet glad maar eerder plakkerig als ze oranje zijn geworden zijn ze super glad maar nog steeds teer.

Zoals ik al schreef hebben we dus 3 Pompoenen uit voorzorg geoogst en zijn we per direct gestopt met voeden en houden we de water gift laag, als het warme weer zakt knippen we al het oude en hoge blad uit de aanplant en hopen we het nog een week of 2 vol te houden waarna we al het blad weg knippen wat ons nog een week verlenging geeft en dan zullen we alles oogsten, dus nog zo’n 3 weken te gaan en dan zit het erop.

De eind datum word dus meer half september dan begin oktober maar dit is voor deze volledige buitenteelt het hoogsthaalbare en de aanplant en grond is inmiddels echt uitgeput.

Ik hoop dat er niet meer van die witte plekken verschijnen, de oranje Pompoenen liggen weer afgedekt tegen de zon en ik hoop ontzettend dat die het niet overkomt.

De foto’s,

De 2 Pompoenen met plekken,
AfbeeldingAfbeelding

Dan nog even off-topic , Mn vrouw heeft in de voortuin nog een kruis bestoven Kalebas projectje lopen van zaad uit de Kalebassen van vorig jaar, van die kromme gele met pukkels van zo’n 20 /25cm.
We hadden ook consumptie Pompoentjes staan en verder weet ik niet wat er in de buurt stond, het zaad komt uit verschillende van die gele Kalebassen!

Onderstaande is wat er allemaal uitkomt, geteeld op een niet super gunstige plek met niet teveel gedoe alleen af en toe een gieter voedingswater.
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Nog even te gaan, op naar de volgende update, groei ze! :cool:
0 reacties 336 keer bekeken