Gebruikersavatar
Tien
 
Berichten: 3
Lid geworden op: Do 25 Mei 2017, 15:01
Moestuin Seizoen: Bekijk update (3)
Archief
- Oktober 2018

Permanente Link door Tien op Wo 10 Okt 2018, 15:48

De opbrengst en het tweede seizoen

Achteraf gezien hebben we een megaopbrengst gehad uit ons eerste seizoen.
Soms zelfs echt veel te veel.
We waren er al voor gewaarschuwd dat we niet te veel courgetteplantenmoesten zetten, dus begin mei netjes 2 plantjes gepoot. Maar helaas was de vorst het land nog niet uit en dachten we dat de planten verloren waren. Nog maar 2 zaadjes de grond in geduwd en deze kwamen al snel op. Ondertussen bleek dat de eerste plantjes het ook nog deden.
Pfff dat hebben we geweten.

Afbeelding
Dit is nadat we zelf al courgettesoep, spaghetti, gevuld, en nog veel meer gegeten hadden en ook onze buren en familie er blij mee gemaakt hadden. :lol:

Afbeelding
Het is echt leuk om iets klaar te maken uit eigen tuin. Door de variatie in producten verveeld het ook nooit denk ik.

Aan het eind van het seizoen hadden we de boerenkool en spruitkool planten in een paar bakken gezet en 2 bakken gevuld met winterprei.
Deze hebben ons de winter door geholpen :P :lol: :lol:

Afbeelding
In januari/februari kwam er nog een leuke storm over de tuin waaien en was onze gereedschapskist gesneuveld. De compostton konden we van het maisveld afhalen en wat bloempotten e.d. moesten we in de buurtuinen weer terug zoeken.
Maar alles was gelukkig weer snel te herstellen.

Afbeelding
Seizoen 2018 heeft het toch ook goed gedaan. We hebben geleerd van onze fouten en zo de opbrengst uit de bakken geoptimaliseerd.
Uien, rode- witte- en spitskool , komkommer, courgette, wortels, sla, verschillende soorten bonen geoogst en volgens mij nog veel meer.
Groetjes,
Tien
1 Reactie 193 keer bekeken

Reacties
Gebruikersavatar
Flup
 
Berichten: 1199
Lid geworden op: Wo 02 Jul 2014, 12:15
Moestuin Seizoen: Bekijk update (21)

Permanente Linkdoor Flup op Vr 12 Okt 2018, 20:55

RE: De opbrengst en het tweede seizoen

Ziet er mooi uit, goed bezig. :thumbup: