Ik ging er ook niet vanuit dat ik ze zou eten..ik had ze al eerder in de tuin als sierplant.
Nu heb ik de groentebijbel van Mari Maris en daar staan we 12 kardoenrecepten/variaties in..daar wil ik er toch wel minstens een van uitproberen. De stengels van de kardoen eet je gebleekt..dus het was zaak uit te zoeken hoe dat te doen. Op internet vind je bijna alles gelukkig

Ik heb de adviezen redelijk opgevolgd: oud en gele stengels en blad eraf halen. stengels samenbinden, stengels omwinden met stro, daar weer iets omheen..plastic of karton. Ik heb voor jute zakken gekozen..kan ook.
Hieronder een fotoverslag..
De plant voordat de minder goede stengels eraf zijn gehaald

Stengels samenbinden

stro erom heen..ik heb steeds een hand stro tot een langwerpig stuk geknepen en dat vastgezet met touw



Jute zak eromheen..zorg dat er bovenin nog wat ruimte overblijft zodat het daar niet gaat rotten

Dan wordt er geadviseerd de planten nog 35 cm aan te aarden met aarde..men zegt erbij: zodat de plant stevig staat. Ik heb niet voor aarde gekozen, maar de plant vastgezet met twee stevige ijzeren stokken

Over drie weken zouden de stengels gebleekt moeten zijn!
Nog even een collage gemaakt van én een kardoen, én een artisjok..zoek de verschillen
