De tuin van Dennis
Sinds juli 2015 heb ik een nieuwe plek om te wonen. Voor het eerst een huis met een tuin. 250 vierkante meter die ik helemaal zelf kan invullen.

Ik begin dit jaar met de achterste helft. Met een moestuin, zithoek en siertuin in de planning heb ik een hoop te doen :)

In deze blog een dagelijks verslag van alle werkzaamheden die ik uitvoer in de tuin, waar hopelijk dit jaar een mooie moestuin en siertuin gerealiseerd kan worden!

Gebruikersavatar
dennis78d
 
Berichten: 81
Lid geworden op: Vr 04 Mar 2016, 10:58
Moestuin Seizoen: Bekijk update (80)
Archief
- Mei 2018
+ April 2018
+ Maart 2018
+ Januari 2018
+ December 2017
+ November 2017
+ Augustus 2017
+ Juli 2017
+ Mei 2017
+ Maart 2017
+ Februari 2017
+ Januari 2017
+ December 2016
+ Juni 2016
+ Mei 2016
+ April 2016
+ Maart 2016

Permanente Link door dennis78d op Ma 09 Mei 2016, 22:37

4 dagen vrij

Vier dagen vrij…met heerlijk weer. Wat wil je nog meer?

Donderdag en vrijdag allerlei kleine klusjes gedaan in de tuin. Beetje vegen, beetje harken, onkruid uit de tuin...schoffelen...voortuin idem dito...kruiwagen vol aan onkruid uit de beukenhaag gehaald...pff achterstallig onderhoud.

Zaterdag ben ik even op pad geweest voor wit en zwart zand. M'n oude buurvrouw had net het terras in haar tuin vervangen en had een volle aanhanger wit zand over. Daarna nog 2 volle aanhangers zwart zand meegenomen voor m'n (nog te maken) plantenbak. Het is dat ik de ruimte heb om het allemaal alvast op een hoop te gooien. Kan ik straks lekker doorwerken :)

Daar waar het pad komt heb ik zondag een geul gegraven voor de stroomkabel. Bij mij in de buurt heeft niemand licht in de tuin en is het ’s avonds echt pikdonker. Met een paar lampen zie ik tenminste waar ik loop :) En hopelijk mooi sfeervol op de lange zomeravonden.

Afbeelding

De grondmof waar de kabels splitsen wordt opgevuld met giethars zodat het mooi waterdicht is.

AfbeeldingAfbeelding

De Jonagold bloesem ging zondag bijna open, vandaag stond hij mooi in bloei (vergeten een foto te maken...was te druk bezig met de mieren). Ik zag van het weekend namelijk enorm veel mieren in de appelbomen zitten en heb daarom een harsband aangebracht om die beesten weg te houden bij m'n bloesem. Ergens zijn het best slimme beesten...zitten er honderden op de grond, blijven er 3 plakken in de hars...niet 1 die nog naar boven wil en de bomen zijn nu vrij van mieren. Voor de rest van de tuin maar eens op zoek naar een biologisch verantwoord middeltje...

Afbeelding

Tussen het werken door af en toe tijd voor siësta :D

Afbeelding

Binnen zijn de laatste tomaten bovengronds. Helaas zijn er van de 5 zaadjes ’Dancing with Smurfs’ maar 2 gekiemd…maar beter dan geen zal ik maar denken. De Charlie Chaplin zaadjes zijn wel alle 5 gekiemd.

Afbeelding

Zondagochtend de peultjes geïnspecteerd, dat ging allemaal wel goed…maar toen ik ’s middags nog een keer keek, hadden meerdere plantjes ineens een bloem. Gaat rap!

Afbeelding

De gladiolen groeien ook als kool. De typische vorm is nu al zichtbaar :)

Afbeelding

De nieuwe blaadjes van de Rode Herfst Calville appel zijn nu wel allemaal groen in plaats van brede bruine randen.

Afbeelding

In de kas beginnen nu 6 tomatenplanten te bloeien, yay! De tent blijft nu overdag open want het wordt echt veel te heet anders. Zaterdag zag het er even uit alsof het ging regenen en heb ik de tent voor 2 uur dicht gedaan. Was even bang dat het enorm zou gaan waaien en dan blijft zo’n tent met de voordeur open niet staan volgens mij. Maar toen ik terug kwam, was het toch weer open getrokken en gaf de thermometer 60 graden aan…rap weer open die tent. Het blijft een leerproces zal ik maar denken…

Vandaag het laatste stuk stroom aangelegd naar de rechterkant van de tuin. Heb voor het gemak ook een kabel getrokken naar de kas, kan ik daar een stroompunt maken mocht ik het nodig hebben. Het kan er alvast maar liggen. Volgende maand een paar leuke lampjes kopen :-)

Afbeelding

Ik moest en zou vandaag een begin maken aan de bloembak rond het terras...dus de eerste paal is de grond in gegaan :D

Afbeelding

De bak zal uiteindelijk een halve meter hoog zijn en een halve meter breed, en dan driekwart rond het terras.

Morgen weer een dag!
0 reacties 10978 keer bekeken