De tuin van Dennis
Sinds juli 2015 heb ik een nieuwe plek om te wonen. Voor het eerst een huis met een tuin. 250 vierkante meter die ik helemaal zelf kan invullen.

Ik begin dit jaar met de achterste helft. Met een moestuin, zithoek en siertuin in de planning heb ik een hoop te doen :)

In deze blog een dagelijks verslag van alle werkzaamheden die ik uitvoer in de tuin, waar hopelijk dit jaar een mooie moestuin en siertuin gerealiseerd kan worden!

Gebruikersavatar
dennis78d
 
Berichten: 81
Lid geworden op: Vr 04 Mar 2016, 10:58
Moestuin Seizoen: Bekijk update (80)
Archief
- Mei 2018
+ April 2018
+ Maart 2018
+ Januari 2018
+ December 2017
+ November 2017
+ Augustus 2017
+ Juli 2017
+ Mei 2017
+ Maart 2017
+ Februari 2017
+ Januari 2017
+ December 2016
+ Juni 2016
+ Mei 2016
+ April 2016
+ Maart 2016

Permanente Link door dennis78d op Zo 03 Apr 2016, 22:11

Hmmm zon

Het weekend zit er weer op. Even rustig aan gedaan dit weekend, spitten is voor volgende week ;)

Vorig jaar had ik al het idee in mijn hoofd zitten dat ik graag een pad in mijn tuin wil, gemaakt van kinderkopjes. Nu zijn die dingen best prijzig, dus gaf ik dat idee even op en ging op zoek naar stenen op marktplaats. Gek genoeg...wilde iemand in Breda van een berg kinderkopjes af...gratis. Die moest ik hebben. De keuze destijds was om ze allemaal alvast in de tuin te dumpen, 'want dat ga ik vast als eerste doen'...en 'het is laat, op het gras hoor je niet goed dat we stenen storten'... die keuze toen, betekende zaterdag, dat ik ze allemaal voor de vierde keer in m'n handen had...en er ligt er nog niet 1 in de grond ;) Ik hou mezelf graag bezig...da's de interpretatie die ik er op na houd ;)

Zaterdag alle kinderkopjes uit de tuin gehaald en netjes opgestapeld. Nu weet ik gelukkig wel dat ik er genoeg heb voor mijn pad. Maakt de tuin in 1 keer een stuk breder zonder die rij stenen. M'n lichaam riep iets in de trend van 'kappuh nou!'...dus even gehoor aan gegeven. Raketje op de bank, in het zonnetje, en even genieten van het werk wat al gedaan is :cool:

Zondag niet zo heel veel gedaan. Met het mooie weer in het vooruitzicht, wilde ik graag weten hoe warm het zou worden in de serre. 's Ochtends vroeg om 8 uur ben ik even gaan kijken wat de thermometer aangaf...12 graden. 's Middags in de volle zon...43! Eh wat? Dat had ik nou eerlijk gezegd ook weer niet verwacht. Is dat niet te heet voor de planten? Of moet ik als het zonnig is, gewoon de tentdeur open laten? Luchtvochtigheid was iets van 90% ofzo, druppels hingen aan het plastic...had een lekkere tropisch-regenwoud-vibe :cool: ...op de plastic lucht na dan.

Even als goed kuddevolk naar de Intratuin geweest, wat nieuwe zaadjes gekocht...

Afbeelding

Owww yeah. Die wil ik :P "leuk voor kinderen als wedstrijdpompoen"...neej, leuk voor Dennis! Geweldig voor Halloween, kan ik er zelf in gaan zitten ;) Daar kun je een auto van maken! Ik maak me geen illusies, die foto is vast gemaakt bij iemand die ze in Tsjernobyl in de grond stopte. Als ik 1 pompoen heb voor Halloween, is het voor mij al prima :)

Afgelopen week kwam ik wat vergeten groente tegen in de kelder...ik had aardappels gekocht met de gedachte om ze misschien te gaan poten, maar ik was ze eigenlijk alweer vergeten...toen zag ik dat het al aardige griezels waren geworden:

Afbeelding

Ik heb 0 verstand van aardappels poten, heb ook niet veel onderzoek gedaan voordat ik ze in de grond stopte, gaat het goed dan is het mooi, zo niet, jammer. Ik heb er een aantal verspreid in een tuinzak gestopt en afgedekt met aarde. Ik zie wel wat ze doen :P

Afbeelding

Ook nog een 3-tal vlinderstruiken gekocht, een blauwe, roze en witte, weer wat vulling in de tuin :)

En als laatste heb ik twee kuipjes gevuld met zure grond en daar de blauwe bessen in geplant. Dat de kuipen nog zo ver uit de grond steken is omdat er nog 10 cm aarde op de tuin moet aan die kant. Maar da's voor komende week...

Afbeelding
0 reacties 3897 keer bekeken