De tuin van Dennis
Sinds juli 2015 heb ik een nieuwe plek om te wonen. Voor het eerst een huis met een tuin. 250 vierkante meter die ik helemaal zelf kan invullen.

Ik begin dit jaar met de achterste helft. Met een moestuin, zithoek en siertuin in de planning heb ik een hoop te doen :)

In deze blog een dagelijks verslag van alle werkzaamheden die ik uitvoer in de tuin, waar hopelijk dit jaar een mooie moestuin en siertuin gerealiseerd kan worden!

Gebruikersavatar
dennis78d
 
Berichten: 81
Lid geworden op: Vr 04 Mar 2016, 10:58
Moestuin Seizoen: Bekijk update (80)
Archief
- Mei 2018
+ April 2018
+ Maart 2018
+ Januari 2018
+ December 2017
+ November 2017
+ Augustus 2017
+ Juli 2017
+ Mei 2017
+ Maart 2017
+ Februari 2017
+ Januari 2017
+ December 2016
+ Juni 2016
+ Mei 2016
+ April 2016
+ Maart 2016

Permanente Link door dennis78d op Wo 22 Jun 2016, 10:23

Update Juni

Na al de lange dagen van klussen en ploeteren, heb ik het al weken erg rustig. Da's best even wennen eerlijk gezegd. Ik sta soms in de tuin te denken...wat kan ik nu eens doen? En zolang het regent is het antwoord niet "lekker in de tuin genieten van het zonnetje". Ik ben even klaar met werk in de siertuin voor deze zomer. Op wat planten en knutselwerk na, wil ik dit seizoen niet veel meer doen. De moestuin is daarentegen een doorlopend proces, van vooral veel geduld hebben :-)

Gelukkig wordt geduld wel beloond!

Ik blijf bijna dagelijks radijs, peulen en sugarsnaps uit de tuin halen. Weliswaar soms met wat rare vormen, maar ze smaken er niet minder om. Wat ik wel apart vind is dat sommige radijs echt super-spicy zijn, en andere hebben een normalere radijs smaak. Geen idee of dat normaal is.

Afbeelding

De eerste tomaten zijn uit de kas gehaald. Ik denk dat de planten een klap hebben gehad een maand geleden, want er hangen genoeg tomaatjes aan, maar het zal nu nog weken duren voordat ik weer kan oogsten. Wel jammer, maar ik doe er niks aan :)

Een paar tomaten lijkt zo weinig…

Afbeelding

Maar goed verdeeld is het toch een lekker ontbijt ;)

Afbeelding

De peperplanten hebben veel geleden van de belachelijke hoeveelheid mieren in de kas, maar ik heb nu eindelijk de eerste peper kunnen vinden. De planten hebben veel blad laten vallen en veel bloemen vallen onbevrucht af, maar ik hoop dat er toch nog wat meer pepertjes aan komen. De tomatenplanten in de kas groeien als gekken...een aantal planten (vooral de Cherrola tomaten) is ondertussen 2,5 meter hoog en worden al langs het 'plafond' van de kas geleid. Verre van ideaal, maar er zitten nog niet zo gigantisch veel trossen in, anders zou ik al beginnen met toppen om de groei te stoppen.

Afbeelding

In de kas zeker 7 hele grote mierennesten gevonden. Ondanks dat ik regelmatig even hark, hebben ze toch plekken gevonden. Onder potten en de tegels is het een waar feest voor ze. Ik heb geen moeite met wat mieren in de tuin, maar dit was me teveel voor de kas. Er is 5 liter kokend water de kas in gegaan.

Afbeelding

De sla buiten heeft lang op zich laten wachten, zo makkelijk als ik lees hoe sla groeit bij anderen, gaat het bij mij erg langzaam. Als ik het goed begrijp kan sla kieskeurig zijn qua grond en zon-locatie, dus ik zie wel hoe het gaat. Hieronder van onder naar boven rijtjes radijs, veldsla, wortel, veldsla, kropsla en krulsla. Van een krop is nog weinig te zien en van krul nog minder. Die krulsla staat er op de foto misschien al 2 maanden in hahaha. Vandaar dat ik kropsla ben gaan zaaien, die gaat wel veel sneller.

Afbeelding

De bosbessen staan nu onder een netje nu ze al wat blauw beginnen te kleuren. Wel veel last van mieren in de bosbessenstruik, ze zetten er hele kleine luizen onder de jonge blaadjes. Moet regelmatig vegen. Misschien dat ik er nog wat meer aan ga doen, maar voorlopig valt het nog mee met de luizen.

Afbeelding

De appels doen ook goed hun best. De Jonagold heeft een stuk of 15 appeltjes.

Afbeelding

En de Rode Herfst Calville heeft er een stuk of 20. Ik trof op een aantal plekken een grote populatie mieren en luizen aan…die heb ik even verwijderd en weer een lijmband aangebracht tegen de mieren.

Afbeelding

In de siertuin gaat het ook rustig verder. Eindelijk bloeien de lupines :) Mooie bloem.

Afbeelding

De pompoenen hebben de eerste bloem! Yes! En het ziet er naar uit dat er nog meer komen :)

Afbeelding

Verder zonder foto's: de aardappels groeien goed, er staat nog geen bloem in, maar is ook een laat ras. De zonnebloemen gaan heel goed, sommige zijn al anderhalve meter hoog en er begint een knop in te komen. De bramen zijn van het ras Himalaya, en die dragen vrucht op tweejarige takken...daar zal dus pas volgend jaar veel vrucht in komen vrees ik.

Deze week weer een en ander bijzaaien en misschien dan eindelijk weer in de tuin zitten als het weer wat mooier is :)
0 reacties 40027 keer bekeken