Gebruikersavatar
ValeriePlantje
 
Berichten: 63
Lid geworden op: Vr 11 Jan 2019, 13:36
Moestuin Seizoen: Bekijk update (3)
Archief
- Januari 2019

Permanente Link door ValeriePlantje op Vr 25 Jan 2019, 07:34

Update zaai-experimentjes

Een tijdje terug nog wat zakjes teruggevonden met zaadjes, die uiteraard de houdbaarheidsdatum overschreden hadden. Bij wijze van experiment er toch nog wat van gezaaid.
Gezaaid op 18/01:
- Thaise Basilicum Siam Queen= nog geen opkomst
- Rode biet Rouge Crapaudine/bull's blood = nog geen opkomst
- Rode Melde= nog geen opkomst
- Zomertijm= nog geen opkomst, schimmellaagje begint zich op de aarde te vormen :problem: :problem:
- Wintertijm Duitse bergtijm = Opkomst !! :clap:
- Rode Bieslook = Opkomst !! :clap:

Daarnaast mij ook eens gewaagd aan het voorkiemen en zaaien van citruspitten , mangopit en avocadopit.
De avocado hangt nog steeds wortelloos met zijn kontje in het water. De Mangopit kreeg heel vlug een wortel en zit ondertussen al in de aarde.
De bloedsinaas (Torroco) doet het ook goed, maar héééél traag. Enkel de citroenpitjes willen nog niet echt mee.

Afbeelding
Schimmellaagje op de zomertijm. Nochtans dezelfde potgrond gebruikt als bij de andere. :?:

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Afbeelding

Ik kijk de zaailingen die nog niet opgekomen zijn nog ff aan. Als er begin februari nog niks te zien is kieper k ze in de vuilnisbak.
Bij deze wil ik jullie ook nog eventjes onze kleinste moestuinhelper voorstellen, onze Pepsi. Helpt af en toe mee bij het opwarmen van de zaailingen door op de bakjes te gaan liggen. *zucht* :crazy:
Afbeelding
1 Reactie 560 keer bekeken

Permanente Link door ValeriePlantje op Za 19 Jan 2019, 09:38

Ongeduldig wachten, jeukende vingers en eigen brouwsels.

De vrieskou bijt hier vandaag echt wel in de kuiten. Niet echt moestuin-weer. Komt nog bij dat ik momenteel ook niet echt veel kan doen in de tuin. Deze is nog volop in aanleg en opbouw. Mijn groene vingers, die enorm jeuken om terug volop in de tuin te gaan werken, kan ik momenteel enkel gebruiken om allerlei zaadjes en pitjes te gaan voorkiemen, wat te experimenteren, enz... :|

Diezelfde jeukende, groene vingers hebben de laatste tijd trouwens ook al heel vaak mijn pinpas-code ingetoetst als ik alweer een uitbundige moestuin-aankoop deed. :mrgreen:

Behalve ongeduldig wachten heb ik ook al een inventaris gemaakt van mijn eigen brouwsels en brouwsel-benodigdheden (lees: leuke flessen, bokalen, potten en alcohol ;) )
Wel, heel veel viel er niet te inventariseren...behalve nog een halve pot advocaat, fles limoncello en een restje citroen-jenever, is de voorraad bijna op. :wtf:
Afbeelding

Gelukkig nog genoeg voorraad aan bokalen en flessen, dus besloten om nu al aan de slag te gaan. :mrgreen:
Aangezien ik momenteel geen eigen fruit meer in voorraad heb, besloten om vals te spelen met wat supermarkt-fruitjes. :shh:
Vandaag maar eens beginnen met sinaas-pompelmoes-likeur te maken. Verder nog een fles Grand Marnier/Triple sec proberen maken en ook een experimentje die niks met fruit te maken heeft, nl Tofee-likeur. De naam alleen al doet mij watertanden. ;)
Kwestie van wat warm te krijgen op deze koude dag. :lol:
0 reacties 393 keer bekeken

Permanente Link door ValeriePlantje op Za 12 Jan 2019, 09:47

Seizoen 2019: Opstart MM (Makkelijke Moestuin)

Aangezien ik letterlijk van nul moet beginnen, lijkt het mij wel leuk om hier alles bij te houden van begin tot eind. Als een soort moestuin-dagboek als het ware.
Mijn man maakte in het najaar mijn moestuinbakken van stapelbanden van grote groentenbakken. De buitenkant heeft hij bekleed met afvalhout van paletten, de binnenkant bekleed met worteldoek. Van zodra het weer het toelaat moet ik het houtwerk voorzien van nog een beschermingslaagje blanke vernis.

Afbeelding
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Verder is er ook nog een stukje border die ik wil gaan gebruiken om mijn (klein)fruitstruiken in uit te planten. Na 2 seizoenen te proberen van deze in kuipen en potten te kweken, en slechts 10 bessen per struik als resultaat, besloten om ze de volle vrijheid te geven.
Vorige zomer in dit stukje border een wilde bloemen en kruidenmix gezaaid om de bijtjes een plezier te doen. Volop kunnen genieten van een heerlijke bloemenpracht en heerlijke geuren.
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Afbeelding

Dankzij de zachte temperaturen zijn er nu al opnieuw wilde bloemen die terug beginnen te groeien in deze border. Vandaag maar eens werk maken om deze helemaal op te ruimen.
Afbeelding

Het emmertje die je op de foto ziet zit boordevol verdronken slakken. Dit moet ik straks ook gaan opruimen. :sick:
Hopelijk deze keer een seizoen met heel wat minder van deze glibberige slijmerds.
Afbeelding
0 reacties 661 keer bekeken