Gebruikersavatar
Ruderalis
 
Berichten: 21
Lid geworden op: Zo 07 Jul 2019, 19:38
Moestuin Seizoen: Bekijk update (11)
Archief
- Augustus 2019
+ Juli 2019

Permanente Link door Ruderalis op Wo 28 Aug 2019, 18:34

Het einde van de AG’s komt sneller dan verwacht! Deel 2

Op dit moment is het weer een bezige tijd met de AG’s en valt er genoeg te melden, vandaar een deel 2. :mrgreen:

Uiteraard ben ik opzoek naar het witte plekken probleem en ik heb inmiddels uitgevonden dat het een bekent verschijnsel is bij de Atlantic Giant kwekers maar ik heb nog geen goede verklaring gevonden.

In de USA hebben ze het over; soft spots, maar over het hoe en waarom geen uitleg, wel verwijderen ze de betreffende Pompoen en dat heb ik ook gedaan.

Een 2de punt waar ik nog wat uitleg over wil geven is de beperkte ruimte waarop wij de AG’s kweken, het betreft eigenlijk te weinig ruimte om een fatsoenlijk grote AG plant op te kweken, vandaar dat ik het micro AG kweken noem en je het dus totaal niet kan vergelijken met de reuzen Pompoenen van record formaat, ook niet wanneer ik top zaad gebruik!

De kweker met de AG record Pompoen gebruikt minimaal 100 vierkante meter voor 1 Pompoen plant met 1 vrucht, 500 vierkante meter is nog beter en ook vaak gebruikt.
Wij zijn geëindigd met 7 AG Pompoenplanten op ruim 7 vierkante meter, dat is dus een gemiddelde van 1 vierkante meter per plant.
Dit is dus 1% van de ruimte die minimaal nodig is voor 1 record AG Pompoen, als je dan een top gewicht van 1000 kilo neemt en je neemt daar 1% van dan is dat 10 kilo, ik heb meerdere Pompoenen die zwaarder zijn dan 10 kilo dit jaar, dus in mijn ogen is het dan reëel uitgepakt! :thumbup:

Verder heb ik buiten beschouwing gelaten, dat de record AG kweker beter zaad heeft gebruikt dan ik dit jaar, in een beter klimaat zit, dit mijn eerste jaar met de AG’s is, ik teveel planten heb gebruikt, Mn grond er nog niet perfect bij lag, etc.

In iedergeval nog genoeg te verbeteren volgend jaar in de 2.0 versie, ik heb dit jaar veel geleerd.

De AG mannen hebben uitgerekend wat je ongeveer per plant met 1 AG Pompoen van een bepaald stukje grond zou moeten kunnen krijgen, en bij 8 vierkante meter met 1 plant en 1 vrucht zou je een AG Pompoen van zo’n 45 kilo moeten kunnen oogsten.

Ik kan me hier wel in vinden en dus is het doel voor volgend jaar; 1 AG Pompoen van minimaal 45 kilo.

Het doel van dit jaar is ook bereikt, veel geleerd en ook zoveel mogelijk fout gedaan of ontdekt en Mn pr zwaarste Pompoen van 8 kilo verbroken, met hoeveel is nog niet duidelijk maar misschien wel verdubbeld.

Als laatste nog een mooie serie foto’s van wat er ligt en nu op naar de laatste update wanneer we gaan oogsten en wegen, het wordt zeker wel die boven genoemde 45 kilo in totaal maar dan verdeeld over meerdere Pompoenen.

Mooie overzichts foto, ze liggen allemaal op een bepaalde zon lijn,

AfbeeldingAfbeelding

De mooiste, goed oranje met de vorm van een echte grote, maar dan micro,
Afbeelding

Flinke Pompoen,
Afbeelding

Mooie oranje met kleinere met pigment probleem?,
AfbeeldingAfbeelding

Mooie Assepoester Pompoen uit de 2de bloei kleurt mooi,
AfbeeldingAfbeelding

Nog een twijfel geval uit de 2de bloei,
Afbeelding

Nu op naar de laatste update bij de oogst en het wegen en dan zit het erop voor dit seizoen en dan ga ik me in alle rust op volgend jaar voorbereiden.

Groei ze. :cool:
0 reacties 660 keer bekeken