Gebruikersavatar
roeier
 
Berichten: 991
Lid geworden op: Vr 02 Dec 2016, 15:57
Moestuin Seizoen: Bekijk update (9)
Archief
- November 2019
+ April 2019
+ Januari 2019
+ Oktober 2018
+ September 2018
+ Juni 2018
+ Oktober 2017
+ Maart 2017
+ Januari 2017

Permanente Link door roeier op Zo 17 Nov 2019, 20:01

Toch wel handig, zo'n fietskar

Begin dit jaar werd mij een fietskar aangeboden.

Wat mensen stapten op mij toe en zeiden dat ze al 6 jaar die fietskar op zolder hadden staan. Ze hadden gehoord dat ik iemand was die alles op de fiets deed, dus ik zou zo'n ding misschien handig vinden. Ze hoefden er geen geld voor, als het maar bij iemand kwam die het goed kon gebruiken.
Sindsdien ben ik de trotse eigenaar van een fietskar. Al is het is niet waar dat ik alles op de fiets doe. Bij dezelfde mensen van wie ik deze kar kreeg bezorgde ik de post per boot, en nu nog altijd, fietskar of niet. Ik doe dus niet alles met de fiets, ik ben zeer trouw aan mijn roeiboot, maar toch, zo'n fietskar is wel handig.

Voor het ontruimen van m'n tuin in Franeker bijvoorbeeld.

Korte persoonlijke geschiedenis: ik kwam December 2015 terug van langdurig verblijf in het buitenland, ging een tuintje huren in Franeker, maar kon daar geen woonruimte krijgen en de gemeente weigerde mij in te schrijven. Uiteindelijk ben ik in een andere gemeente terecht gekomen. Daar zit ik nu al 3 jaar, met een tuin ook, maar ik had het tuintje in Franeker nog niet opgezegd.
De nieuwe tuin heeft zeer weerbarstige klei, en de tuinvereniging heeft te weinig leden, waardoor er voortdurend over een faillissement wordt gespeculeerd. Vandaar dat ik Franeker nog niet had opgezegd, maar dit jaar vond ik het echt niet leuk meer om daar telkens weer naar toe te reizen. Met de nieuwe tuin ben ik ook naar 400 m2 gegaan; ik heb wat om me heen liggende braak liggende stukken erbij genomen, maar dat betekende wel dat ik echt van dat stuk in Franeker - 12 km fietsen - af moest, want daar kwam ik gewoon niet meer aan toe.

Het ontruimen van Franeker is al een tijdje bezig, vanaf de aardbeien in Augustus tot struikjes en boompjes nu. Vandaag was een honingbesstruik Wojtek aan de beurt. Bijna alle blad was er al af, dus de struik is niet zo makkelijk te zien op een foto, maar de spitvork zit er hier dus onder:
Afbeelding

Het valt op deze foto's goed op dat ik nauwelijks nog aan de tuin toekwam. Mijn tuin begint te lijken op die van de buurman, zichtbaar achter de fietskar, dat is van hetzelfde laken een pak:
Afbeelding

Aankomst in Wommels, waar ik de fiets doorgaans tegen het gemeenschappelijke hok aan zet. Ja, wat gele kamille is ook meegegaan, en wat geoogste pastinaak:
Afbeelding

Aan- en afkoppelen van de kar doe ik vaak; de kar is ook prima als handkar te gebruiken.

Hier staat de honingbes op de nieuwe plek, na 3 jaar in Franeker gestaan te hebben. Ik heb de struik niet veel gedund. Het is natuurlijk altijd even een tik, zo'n verplaatsing, maar volgens mij geen grote. Het wortelstelsel van zo'n honingbes bleek niet groot in vergelijking tot andere struiken, en de wortelkluit was ruim. Zo'n fietskar is ook ideaal voor zo'n klusje.
Afbeelding

Er moeten nog wat grotere struiken en boompjes volgen...
0 reacties 550 keer bekeken