Xary's Seizoen
Ik heb een moestuin van 100M2.
De tuin zat zo vol haagwinde dat ik heb besloten om in bakken te gaan tuinieren

Xary
 
Berichten: 4
Lid geworden op: Di 04 Apr 2017, 22:47
Moestuin Seizoen: Bekijk update (5)
Archief
- Februari 2020
+ Januari 2020
+ Juni 2019
+ Mei 2019
+ Maart 2019

Permanente Link door Xary op Za 11 Jan 2020, 16:32

2020 een nieuw jaar dus nieuwe kansen

Een nieuw jaar breekt aan, dus ook nieuwe kansen.
Ik had weinig te klagen over 2019, misschien had ik wat minder tijd voor de tuin dan dat ik had gehoopt.
Maar ik heb meer dan voldoende uit de tuin kunnen halen. Ik heb zelfs kunnen uitdelen.
2020 wordt mijn derde seizoen op de tuin. Nou ja, het eerste seizoen kreeg ik de tuin erg laat die mag ik eigenlijk niet meetellen , dus het tweede volle seizoen. Hiervoor heb ik geen moestuin gehad, het is veel uitproberen, veel leren en ja er mislukt ook nog geregeld van alles.

Er is veel gebeurd in het najaar, de stenen zijn opnieuw gelegd dit keer met een worteldoek eronder. De kant van de sloot is volledig leeg gemaakt, ik had nogal een wildgroei van riet. We moeten de slootkant netjes houden van de vereniging, dus nu ligt er een zeil op in de hoop dat het riet doodgaat. Moet wel eerlijk zeggen met dank aan mijn vader zonder zijn hulp had het echt wel langer geduurd voordat dit klaar was. Alle bakken zijn gevuld. Dus ik kan in 2020 voor het eerst beginnen met allemaal volle bakken.

Ik heb van 2 bakken nieuwe aardbeien bedden gemaakt. De stekjes heb zelf opgekweekt van de uitlopers van mijn oude planten. Ik heb nu nog een halve oude aardbeien bak over, want de planten deden het nog zo goed dit jaar. Zonde om helemaal weg te halen. Verder heb ik nog 1 bak over voor alleen bloemen, de rest van de bloemen ga ik in potten plaatsen. Dit jaar wil ik toch wat meer groentes gaan proberen te laten groeien. Ook zitten er 2 soorten aardappelen in de planning, hiervoor gebruik ik grote cement kuipen. Dat beviel mij vorig jaar erg goed.

Afbeelding


Kom net thuis van de tuin, vandaag alle kleine losse stenen een plek gegeven langs de bakken. Zand tussen de tegels geveegd. Onkruid verwijderd en mijn compostbak omgeschept. En bij dit alles was ik niet alleen, nee Tim het roodborstje volgde al mijn bewegingen in de hoop dat er wat eetbaars naar boven kwam.

Afbeelding

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Ahum in een pot op het balkon had ik blijkbaar wat kleine aardappels vergeten uit de pot te vissen. Deze zijn nu druk bezig met uitlopen.
Afbeelding
0 reacties 499 keer bekeken