Het serieuze werk....
Ergens in de Antwerpse Kempen staat een huis met uitzicht op een weide met bijhorend grazend paard... De tuin is beurtelings bezet door een 50-tal kippen ( die ook een deel weide in beslag nemen ) of een jonge, nieuwsgierige AmStaff die mijn werk nauwgezet in de gaten houdt en mij op de voet volgt als ik mijn dagelijkse ronden doe.
Mijn moestuin is een moestuin in bakken... Door de zompige ondergrond en vele bouwpuin dat zich verschuilt onder 15 cm aarde is het niet echt ideaal om hier iets zo in de grond te planten.
Zelfs het stukje plat dak doet dienst.... Op de kleine oppervlakte dat wij rijk zijn, komt een grote variëteit aan groenten te staan, zodat wij (hopelijk) komende winter onze diepvriezer vol zelfgekweekte groenten kunnen stouwen. :D
Ik ben erg benieuwd.... :)

Gebruikersavatar
kiekenboerinneke
 
Berichten: 514
Lid geworden op: Zo 26 Jan 2014, 16:18
Moestuin Seizoen: Bekijk update (26)
Archief
- April 2016
+ Februari 2016
+ Januari 2016
+ Mei 2015
+ April 2015
+ Maart 2015
+ Juli 2014
+ Juni 2014
+ Mei 2014
+ April 2014
+ Maart 2014
+ Februari 2014
+ Januari 2014

Permanente Link door kiekenboerinneke op Wo 06 Apr 2016, 17:16

Tuinieren met de dames....

Alleen spijtig dat ze mijn vierkante meter telkens weer leeggraven :mrgreen:
Afbeelding
De "schuldigen"
Afbeelding
Mr Bol kwam zich ook moeien
Afbeelding
Koekie had echt niets gedaan...
Afbeelding
Dit telt blijkbaar ook als legnest?
Afbeelding
Deze kerel/dame heb ik maar veilig weggestoken in m'n koude kas... De dames lusten nl graag roodbuiksalamander :mrgreen:
Afbeelding
De tuin ligt er weer ( redelijk ) netjes bij, we hebben potten uitgewassen en ontsmet, nog maïs gezaaid, wortels gezaaid, veel vlinder- en bijenbloemen gezaaid ( voor aan de deur van de serre te zetten )
Komt wel goed :thumbup:
2 reacties 18286 keer bekeken

Permanente Link door kiekenboerinneke op Zo 28 Feb 2016, 20:34

Foto's!

Mijn tigerella's en Krims
Afbeelding
Deze staan al op de vensterbank :-)
De paprika's en pepertjes
Afbeelding
Afbeelding
En mijn eerste aardbeiplant is er ook al!
Afbeelding
En de tweede lading tomaten: gardener's delight en coeur de boeuf
Afbeelding
De eerste aubergine heeft zich ook al laten zien!

En er zijn nog wat "speciallekes" onderweg
4 reacties 12885 keer bekeken

Permanente Link door kiekenboerinneke op Wo 24 Feb 2016, 14:59

Het groeit...

M'n eerste lading tomaten staat in de veranda al af te harden. :D
20-25 cm hoog al, hoog tijd om er even de "rem" op te zetten!
Overdag op de vensterbank in de (onverwarmde) veranda, 's avonds gaan ze in de kelder overnachten ( daar is het ook lekker koel en kunnen de poezen de planten niet verorberen/uitgraven ) 's morgens gaan ze gewoon weer naar de veranda.
De uitgekomen paprika's ( F1 rood en Hongaars-niet-uitspreekbaar-wit ) staan nog lekker warm in de propagatorbak onder de lamp.
Intussen is er nog een ronde tomaten gezaaid ( gardener's Delight en nog eentje waarvan de naam mij even ontsnapt ) nog 2 razzmatazz pepers ( eentje om cadeau te doen aan een vriendin die graag pikant eet ) nog een ronde Hongaarse paprika's ( ik noem ze voor het gemak "almapaprika" ) en een pepino meloenpeer.
De Pepino had ik vorig jaar ook gezaaid, maar ik ben het in het najaar vergeten binnen te zetten met als resultaat dat ie doodgevrozen is. :oops:
Gaan we dit jaar zeker niet vergeten, dus :mrgreen:
Begin maart beginnen we aan de "grotere planten": courgette, meloen, pompoen...... :thumbup:
2 reacties 11208 keer bekeken

Permanente Link door kiekenboerinneke op Vr 29 Jan 2016, 16:51

2016, we beginnen er terug aan...

Hehe, even geleden dat ik hier nog ben geweest... Heb het druk gehad met de zaak, privé....en het kwam er gewoon niet van om hier even rond te snuffelen of iets te posten. ( waarvoor excuses :oops: )
Na een zéér succesvol tomatenjaar ( tot september zo'n 150kg, toen kwam met de vochtigheid ook gelijk de plaag en moest ik alles uitdoen ) en een minder succesvol meloen -( 1 stuk ), pompoen- ( helemaal niks, het was te warm geweest ) en paprikajaar ( had ze beter iets meer in de zon gezet :mrgreen: ) beginnen we er terug vol goede moed aan.
Mijn propagator heeft al 22 rockwoolpluggen te verwerken met daarin de tomatensoorten Krim, Black Cherry en Tigerella, de pepersoort Razzmatazz ( iemand die weet of deze pikant is? ) twee paprikasoorten: F1 rood en iets Hongaars dat ik niet kan uitspreken wit, en aubergine Black Beauty.
De eerste kiemblaadjes zijn gisteren komen piepen, maar Man was vergeten om het rolluikje helemaal naar boven te doen met als gevolg dat alles schots en scheef stond gisterenavond. We hebben vanmorgen even een LED lamp boven de prop geplaatst ( in afwachting van de definitieve lamp die vandaag gehaald werd ) en hopelijk staat alles terug mooi.
Man meldde wel dat mijn houten markers beschimmeld waren..... Hij ging deze vervangen door etiketjes.
We zijn er weer aan begonnen.... :thumbup:
3 reacties 11731 keer bekeken

Permanente Link door kiekenboerinneke op Zo 17 Mei 2015, 21:22

Het begin van een bos

Al even geleden dat ik een update heb geplaatst
Inmiddels de serre volledig geïnstalleerd, wateringssysteem aangebracht en getest ( die aquaboxdingen doen het prima, buiten voeding is het niet meer nodig om bij te wateren :thumbup: ) en dat voor iemand die twee linkerhanden heeft. :mrgreen:
We beginnen een bos te krijgen... Meloenen groeien gestaag,
Afbeelding de tomaten daarentegen lijken wel " een fusée in hun gat " te hebben gekregen: die schieten uit langs alle kanten, en de eerste bloementrossen zijn een feit.
Nu afwachten en hopen dat alles bevrucht geraakt.
Afbeelding
Het wateringssysteem werkt perfect :duimop: ben ik erg tevreden mee.
Afbeelding
Ik ben erg benieuwd naar het resultaat!
Alleen natuurlijk heb ik véél en véél tomaten!
Uit plaatsgebrek heb ik enkele exemplaren tussen mijn aardappelen gezet.
Geen slimme zet, weet ik, maar ik heb geen idee waar ik ze anders kwijt kan en ik heb helaas geen moestuinierende buren. ( Buiten buren links, maar die hebben enkel aardappelen dit jaar )
Plus schoonzusje heeft niet zo'n geweldig groot terras. :mrgreen:

Die gekke korrels rond de planten is ook iets dat ik mee heb van "the Edible Garden Show": het heeft Sluggone en zorgt ervoor dat door de textuur van het schapenwol er geen slakken aan de planten kunnen.
Ook zorgt het tegelijk voor voeding gedurende het seizoen en mulcht het tegelijk, waardoor het water beter in de bodem blijft.
Ik ben alvast fan. :D
0 reacties 12579 keer bekeken

Volgende