Mijn moestuinavonturen
In het verleden heb ik wel wat groente en fruit geteeld in mijn achtertuintje, maar dit jaar (2016) voor het eerst ‘serieus’ (hahahaha) aan het moestuinieren geslagen. Niet alles gaat helemaal zoals gepland, maar ik heb er wel heel veel plezier in!

Update 2017: Voor het eerst een hele echte volkstuin, 220 m2, inclusief een kasje en platte bak en drie fruitbomen; een vijg, een stoofpeer en een appel. Dit jaar wordt dus superspannend!

Intussen blijft ook de achtertuin zo'n beetje half moestuin, ik heb daar twee heel jonge kersenboompjes staan, een baby-nashipeer, een aalbes, een blauwe bes en een braamstruik, en behalve veel bloemen komen daar in 2017 ook weer kruiden en bladgroenten en mijn experimentele zaai-aardappels.

pippi
 
Berichten: 2289
Lid geworden op: Ma 23 Nov 2015, 23:50
Moestuin Seizoen: Bekijk update (20)
Archief
- Juni 2018
+ Mei 2018
+ April 2018
+ Maart 2018
+ Januari 2018
+ Juni 2017
+ Mei 2017
+ April 2017
+ Maart 2017
+ Februari 2017
+ Januari 2017
+ Juli 2016

Permanente Link door pippi op Di 06 Jun 2017, 00:05

Rondje volkstuin deel 1

Het belangrijkste: ik heb er nog steeds stikveel lol in, maar het gaat allemaal nog lang niet zoals ik zou willen dat het ging. De droogte heeft daar wel van alles mee te maken, en mijn onwennigheid met die gele kleigrond (thuis heb ik natuurlijk ook kleigrond, maar dat is donkerbruine klei, dat is toch hele andere koek), en een tikje teveel optimisme... ;) Ik vertrouw er wel op dat het volgend jaar beter gaat, want ik moet wennen aan die tuin en die tuin moet wennen aan mij, een beetje alsof je een nieuw huisdier hebt. :D En dat is ook altijd goed gekomen ondanks trauma's en handicaps, dus met die tuin gaat het zeker ook lukken.

Wat goed gaat: tot dusver dit jaar al bijna 10 kilo aan eten uit de tuin gehaald. Worteltjes, rabarber, peultjes, heeeeeel veel sla, andijvie, spinazie, peultjes, snijbiet, meiraapjes, radijzen en zelfs een handje aardbeien (van een uitloper van de vorige huurders, mijn eigen aardbeien staan in de achtertuin).

Wat minder goed gaat, en dan even per vak. Dit is vak 1: Afbeelding

Ingezaaid met 16 verschillende dingen, bietjes, wortels, sla, pastinaak, van alles, en wat je vooral ziet is wat ik er extra in heb uitgeplant. Zaadjes komen heel mondjesmaat op, maar in een ideale wereld zou dit bed bomvol moeten staan. Niet dus.

Vak 2, zelfde verhaal:

Afbeelding

Je wil niet weten hoeveel hier gezaaid en bijgezaaid is. En dan ook nog eens helemaal op zijn Frank Anrijs in golvende patronen. :roll: Okee, er staan inmiddels wat dappere bietjes en wortels en de rucola bloeit mooi, en de uien onder de vijgenboom doen het goed, maar ook hier veel minder dan wat er zou moeten staan.

Vak 3, om te janken:
Afbeelding

Dezelfde opperdoezers, vrijwel tegelijk gepoot, staan 80 cm hoog te bloeien in mijn voor- en achtertuin. Er staan hier wat bloeiende radijzen, en op de voorgrond zie je nog wat dooie doperwten en de winterspinazie die pas ging groeien toen het warm werd en hij bloemen kon gaan maken. Trieste toestanden.

Vak 4:
Afbeelding

Dit is een soort van Vera-Greutinkbed met peulen on the side. En die peultjes zijn wel helden, ondanks bladrandkever en duiven hebben we daar al 3 keer van gegeten, en ik heb zakjes met peulen meegegeven aan zowel dochter als mijn moeder. Planten zien er niet uit, maar al met al toch rond een kilo peulen van gehaald.

Er stond ook broccoli in dit vak, tsja, daar is dus niets meer van over door de vogelvraat, maar daar staat tegenover dat ik er nu wel dagelijks prachtige meiraapjes kan oogsten.

Vak 5:
Afbeelding

Weer trieste toestanden. Aardappels die niet willen groeien en wat zielige knoflook.

Vak 6:

Afbeelding

Mijn echte Vera-Greutinkbed, haha. Veel te habbiewabbie gezaaid, en k heb de mosterd en rucola laten doorschieten want aardvlooien, maar ik eet er nu wel dagelijks de pluksla van, en ik zie allerlei andere zaailingen opkomen en groeien. Ik wil dit volgend jaar wat gecontroleerder doen in een verhoogde bak, want het is wel een heel productief gebeuren.

Vak 7:
Afbeelding

Weer een vak met opperdoezers. Deze staan er al ietsjes beter bij, maar nog steeds niet om te juichen.

Vak 8:
Afbeelding

Mais, bonen, courgette en Oostindische kers. Tsja. Het doet het allemaal, het wordt niet opgegeten maar alles had van mij wel een tintje groener mogen zijn.

Wordt vervolgd. ;)
0 reacties 9953 keer bekeken