Gebruikersavatar
roeier
 
Berichten: 1037
Lid geworden op: Vr 02 Dec 2016, 15:57
Moestuin Seizoen: Bekijk update (9)
Archief
- November 2019
+ April 2019
+ Januari 2019
+ Oktober 2018
+ September 2018
+ Juni 2018
+ Oktober 2017
+ Maart 2017
+ Januari 2017

Permanente Link door roeier op Zo 08 Okt 2017, 22:03

Trage spruiten en weerbarstige pastinaken

Spruiten. Ik heb ze gezaaid bij m'n ouders in het voorjaar van 2016, en nu pas eet ik ervan, zo'n 17 maanden later. :shock: Ik had ze vorig jaar al verwacht, maar toen was het nog niks. De snelsten schoten dit voorjaar door, want dat krijg je dan, maar er waren ook nog achterblijvertjes, en die achterblijvertjes... Hah, ik geloof dat niemand op dit moment zulke mooie spruiten heeft staan!
Zo'n tijdpad moet ik vaker proberen. :)
Afbeelding

Nog wat langzaam spul: een bloemetje wat nu pas mooi begint te bloeien, ik vermoed dat ik het zelf gezaaid heb van uit de berm gewonnen zaad. Wat het is weet ik niet, ik heb aan gele kamille gedacht, wie het weet mag het zeggen.
Afbeelding

Van deze dacht ik dat ik hem niet meer zou zien bloeien dit jaar, maar nu het Oktober is gebeurt het toch nog met suikerwortel Aurora Rubin:
Afbeelding

Dan iets anders; een gewas dat niet traag ging: Pastinaak, maar wel eentje die me problemen stelde toen ik het uit de zware klei moest halen. Ik kan wel merken dat ik nog een nieuweling ben; al deed de pastinaak het goed op mijn klei, toch wil je zo'n gevecht met de klei niet leveren alleen maar om er een peen uit te halen:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Niet normaal, dit. Wat een blubberzooi! Maar ze moesten eruit; sommige pastinaken begonnen al te rotten, 't is ook zo nat hier.
Sommige delen van mijn tuin heb ik verbeterd door er terpbedden te leggen, dat is zwaar werk, en veel werk, maar na zo'n akkefietje met pastinaak wordt het wel voor de zoveelste keer duidelijk waarom ik dat doe.

Dit is de pastinaak schoon. Dat is dan wel een mooi ding, een halve meter lang.
Wat me opvalt; er wordt wel eens gezegd dat je losse grond moet hebben om mooie rechte penen te krijgen. Dat valt mee, vind ik.
Afbeelding
1 Reactie 27119 keer bekeken

Reacties
Gebruikersavatar
sugarlevi
 
Berichten: 447
Lid geworden op: Za 22 Mar 2014, 02:02
Moestuin Seizoen: Bekijk update (14)

Permanente Linkdoor sugarlevi op Wo 11 Okt 2017, 22:28

RE: Trage spruiten en weerbarstige pastinaken

Nog een mooie pastinaak ook!

Hier op de klei/veen waren het parisienne pastinaakjes ter grootte van een tennisbal.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight razor ... and surviving"
Colonel Kurtz