Jump to content
  • entries
    18
  • comments
    31
  • views
    683

Entries in this blog

Update..

ff een update.. Het gaat super met de kippen.. Ze hebben het volgens mij goed naar hun zin bij ons.. Hihi..         Gisteren hebben we het hok verzet.. Nu staat ie op dat plaats waar we hem wilde hebben.. We hebben een gedeelte stenen weg gehaald.. Nu kunnen ze lekker in het zand woelen.. Ze vinden het ook super in de buiten ren.. Of hoe je het ook noemt.. Kunnen ze lekker scharrelen.. en komkommer vinden ze super lekker.. Maar ook lekkere dikke regenwormen.. Hihi.. We willen binnenkort nog

Supermoeke

Supermoeke

Wij zijn zo blij..

We hebben ons gezin uitgebreid.. We hebben 2 Wyandotte kippen.. Geweldig mooie kipjes..   Hier zijn ze dan.. Onze wyandotte.. Sofie en Suzy..     Dit is Suzy   en dit is Sofie   en ze zijn al lekker aan het eten..   Wat een dotjes he.. Hihi.. Wij zijn er super blij mee..

Supermoeke

Supermoeke

Update Maandag 28 mei 2012

Zo hier weer een update.. Wat gaat het hard zo zeg.. Met dit mooie weer.. Hier zijn de foto's..   De tomaten in de kas..   en de komkommer..   Eindelijk beginnen mijn paprika's te groeien..   Hier nog meer tomaten..   Afrikaantjes..   De olijftomaat.. Moet je die eigelijk dieven?   Hazelnoot tomaat.. Moet je deze dieven?   Bos en stengelui komen ook kijken..   Mijn Borage..   Tomaten die buiten staan..   De spinazie en radijs zijn ook zichbaar..     en mijn kruidenwand..

Supermoeke

Supermoeke

Update zaterdag 19 mei 2012..

Zo we zijn weer lekker druk bezig geweest vanmiddag.. De bakken zijn gevuld en nu kan het echt gaan beginnen.. Vandaag heb ik nog wat nieuwe groenten gezaaid en andere verpot..   Gezaaid: Aardbeispinazie, spinazie, bosui, stengelui, worteltjes, radijs, augurk en boontjes     Hier een foto van mijn paprika's.. Ik heb het idee dat ze gegroeid zijn.. Maar ik kan het ook verkeerd hebben omdat ik het zo graag wil..   Overzichtje van mijn tuintje.. Je moet wel heeeeeel erg goed kijken hoor.. Maar d

Supermoeke

Supermoeke

Foto's update 11 mei 2012..

Knoflook, ui en wat verdwaalde sla..   Hier mijn kruiden muurtje.. Ik moet er alleen nog bladselderie bij hangen.. Die staat nog binnen..   De erwten..     en de erwt in bloei..   De aardbeitjes..   en mijn nog steeds kleine tomaten..     Snackkomkommers..   Komkommerbloem..     De hazelnoot tomaat.. Wat opvalt zijn de blaadjes.. Die hebben een hele andere vorm als de andere tomaten..     en mijn paprika's.. Die blijven ook maar erg klein..

Supermoeke

Supermoeke

Pfff..

Ik heb echt het idee dat het niet goed gaat komen dit jaar met mijn tomaatjes.. Ze willen maar niet groeien.. en dat is ook bij mijn paprika's.. Ze krijgen toch genoeg water en licht.. Snap er echt niks van.. Bij de aardbeien is er maar 1 soort aangeslagen.. Wel jammer.. Maar we hebben wat.. De erwten staan al in bloei en staan al flink hoog.. Zelfs mijn snackkomkommer heeft al een bloem.. Dus dat gaat wel.. Ik zal strax weer eens wat foto's maken.. Ben er nu weer weg van.. Grtzzz...

Supermoeke

Supermoeke

Aardbeitjes..

Ik heb vandaag aardbeien gekocht bij het kruidvat.. Ik hoop alleen dat het wat wordt.. Want ze zagen er maar zielig uit.. Maar voor € 2,99 kun je ze niet laten liggen.. Niet geschoten is altijd mis..    

Supermoeke

Supermoeke

Ja, De eerste oogst is een feit..

Joepie! Ik heb de eerste radijsje geoogst.. Ze zien er goed uit.. Alleen ben ik niet de eerste die ze heeft geproefd.. Helaas was me iets voor geweest.. Wie weet wat?   Mijn eerste radijsjes..   en een aangevreten..

Supermoeke

Supermoeke

Ik ben stout geweest...

Ik ben stout geweest.. Ik vind dat mijn plantjes het niet goed doen.. Dus ik ben al aan het overpotten geweest.. (of hoe dat ook heet) Nu maar hopen dat ze blijven leven.. Maar dat denk ik wel.. Want aan ieder plantje die over heb gezet zat behoorlijk wat wortel aan.. Ook maar meteen foto's gemaakt..   Maar weer binnen gedaan.. Het weer was niet zo lekker om buiten te gaan staan..   Tomaten   en de paprika's   en de rest van de tomaten en andere dingen..         De erwten doen het goed.

Supermoeke

Supermoeke

Zo nu een echte update.. :D

Zo gisteren weer een wat foto's gemaakt.. Wat een lekker weer was het de laatste dagen.. Super..   Hier de rondzadige erwten.. Gaat lekker met ze.. Ze groeien flink..   Hier de kelvedon wonder..   De knofllook..   De plantjes hebben lekker van de zon kunnen genieten.. Ik liep maar de hele tijd de tuin door met ze.. Hihihi..   Tomaatjes..   ff kijken hoor.. Hier staan tomaten.. Ik zag dat de lavendel ook eens kwam kijken.. Pff.. Dat heeft lang geduurd.. De aardbeitjes en bladselderie..  

Supermoeke

Supermoeke

Elke dag aan het verhuizen..

Zo hier houden we elke dag een volksverhuizing.. Als het mooi weer is dan he.. 's morgens gaat alles de kas in en einde van de middag zet ik ze weer lekker binnnen.. Vandaag maar weer eens wat fot's gemaakt.. Want wat groeit het toch allemaal hard zeg.. Leuk nog dat zo bij te houden.. Je ziet soms al het verschil in een halve dag.. Geweldig..   De paprika's er zijn er toch 8 omhoog gekomen..   De aardbeitjes van de Actoin..   De tomaatjes en de erwten.. Deze erwten zijn bang voor kouwe tene

Supermoeke

Supermoeke

Genieten van het mooie weer..

We zijn heerlijk aan het genieten van het mooie weer.. We gaan zo de kas opzetten.. ik heb er zin in..       Zo de kas staat weer.. Nu moeten we alleen nog de bak vullen.. Ikheb de kruiden er al instaan.. In hun emmertjes..   De kas..   De erwten.. Die gaan nu ook erg snel.. Ze beginnen al van die klimdingen te krijgen..   De pluksla.. Dat heeft ff geduurd voordat die boven kwam zeg.. Maar Ik mag nu niet klagen..   Van de week bij de aldi knoflook gehaald.. Ik heb de winkel teentjes er

Supermoeke

Supermoeke

Erwten dingen..

Ik heb net ff foto's gemaakt van mijn erwten ding..   De bovenkant.. Kreeg hem niet helemaal goed in beeld.. heb wel 7 keer moeten proberen voor een foto die een beetje goed was..   De bovenkant van voren..   en de overkan van voren..

Supermoeke

Supermoeke

Erwten in hun mandje...

Vandaag weer lekker bezig geweest in de tuin.. Wat een weertje was het vanmorgen.. Echt lekker..   Zo de erwten zitten in hun manden.. Nu kunnen ze lekker gaan groeien.. Ik heb nog een soort binnen staan.. Die houd niet zo van koude voetjes..   De radijsjes komen nu ook boven.. Gelukkig.. Dacht dat ze niet meer zouden komen..   Hier ben ik echt heel erg blij om.. Eindelijk komt er een paprika boven kijken.. Nou inmiddels 2..   Nu nog wachten of dat ze rest ook zin heeft..

Supermoeke

Supermoeke

Terug in de tijd..

Ik zal hier eens wat foto's zetten van mijn eerste moestuintje.. Wat was ik er trots op..       We hadden last van bladluis.. De jongens gingen op zoek naar lieveheersbeestjes..   Onze zelf verzonnen kas.. Werkte trouwens nog goed ook..   Zo ga ik dit jaar ook weer de erwten zetten..   2 jaar geleden heb ik een kas gekregen.. Deze gaan we dit jaar ook weer zetten..     Ons hondje..     Het eerste jaar had ik niet zo goed mijn moestuin opgeruimt na het seizoen.. en de moestuinmix h

Supermoeke

Supermoeke

Aan het verhuizen.. Hihi

Net weer ff wat fotootjes gemaakt.. Het begint nu aardig te groeien.. Meteen ff een vraagje.. Moet ik de tomatenplantje minder warm gaan zetten of kunnen ze gewoon beneden blijven staan (20 graden)?   Tomaatjes..   Deze staan alwel wat koeler.. Op een slaapkamer waar het raam open staat..   Er komt steeds meer bij..

Supermoeke

Supermoeke

Moeke's Makkelijke moestuin..

Vandaag ook weer bezig geweest in de tuin.. Ik heb wat kruiden gezaait en knoflook in de grond gedaan..   Thijm, Peterselie, Knoflook-bieslook en bladselderie..   Hier 3 emmers met knoflook.. Deze komen uit de winkel.. Ik weet niet of ze iets gaan doen.. We wachten af..   De 2 soorten pluksla..   Onder het "glas" heb ik radijsjes gezaait..   Ik zal wel dat in de bakken op de vensterbank er ook al heel wat boven komen.. Leuk..

Supermoeke

Supermoeke

Het moestuintje van Supermoeke

Hallo allemaal!!   Ik ben sinds een paar jaar ook bezig met een makkelijke moestuin.. en ook dit jaar ga ik het weer proberen.. Ik ben van de week begonnen met voor zaaien.. Ik ga strax alles in bakken zetten.. Maar ik het ook een klein kasje..   Tomaten Tiny Tim Balkontomaat Maja Golden egg Gardner's dilght Fence row cherry Reinhard's goldkirsche Mini tomato TM Oranje van goeijenbier Olijftomaat Hazelnoot tomaat Green grape Millefleur   Paprika Orange horizon Yellow sunbright Purple bell White

Supermoeke

Supermoeke

×
×
  • Create New...