Jump to content

Eduro's tuin

Sign in to follow this  
  • entries
    4
  • comments
    23
  • views
    104

About this blog

Een gemengde tuin voor ontspanning en vermaak. tijdens afgelopen winter 2019/2020 een ontwerp/aanlegplan getekend en in januari 2020 gestart met de uitvoering.

 

Tuin is 24 x 19 meter, totaal ongeveer 500 m2.

 

Het plan heeft een kas voor tomaten teelt en een moestuin. 

ook een fruit- en kruiden border zijn voorzien.

 

De tekening is op schaal en elk blokje is 25 x 25 centimeter

 

Voor de siertuin is nog geen beplantingsplan gemaakt, eerst de voorzieningen maken en plaatsen.

eduro's tuinontwerp.JPG

Entries in this blog

 

vrachtwagen vol compost

De aanleg van de (moes)tuin gaat lekker door met nu de climax een vrachtwagen vol met groencompost een laatste stap in de grove werken.     14 ton totaal = heb wel mijn twijfels of dat circa 20 m3 kubieke meters zijn lijkt eerder 14 m3   hoe dan ook deze hoeveelheid zelf ophalen is geen optie meer dus aan de slag.     Het kleurverschil met een berg compost wat in de tuin aanwezig was en eerder verdeelt is wel erg groot     las

eduro

eduro

 

Compostbakken geplaatst en meer

Afgelopen week de compostbakken geplaatst gemaakt van sleuf hekpalen met betonnen kantplanken, mooi hergebruik van een hek die begin februari is omgewaaid, maar het geheel was relatief veel werk, in ieder geval meer dan ik vooraf verwachte. afmetingen uitwendig 2x 1 x 1 x 1,2 meter hoog. Ik heb nog voldoende materiaal over om 1 grote bak van 2 x 1 x 1,2 meter er aan te koppelen mocht dat nodig zijn. (de gedachte is om hier het groenafval in te verzamelen en als het vol is om te zetten naar de an

eduro

eduro

 

kas frame (steigerbuizen) klaar

De kas van steigerbuizen is klaar, folie is besteld het aanbrengen moet even wachten tot de aankomst.   Leuk om te zien hoe de kas uitgelicht wordt door de zon om 08.00 in de morgen.     De werktafel is ondertussen ook klaar, en heb er al veel gemak van gehad bij het plaatsen van het kas frame   Leuk om jullie reacties te lezen dat de tafel in de smaak valt.

eduro

eduro

 

Oppot tafel / barbecue aanrecht

Een familielid wilde een oud stenen aanrechtblad weggooien uit zijn woningrenovatie, daar heb ik snel een stokje voor gestoken "geef maar aan mij".   Het onderstel ervoor in de maak.     En het voorlopig resultaat.     Alleen de achterwand nog afwerken / plaatsen.   Lijkt me een leuk resultaat.

eduro

eduro

Sign in to follow this  

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...