Ga naar inhoud

lombok's Blog

  • updates
    16
  • reacties
    24
  • bezoekers
    830

Entries in this blog

3e update

Ondanks een late start i.v.m. vorst in het Oosten toch een goede oogst.  

lombok

lombok

Update 1e 1/2 jaar 2014

Na een koude start in het Oosten begint het aardig te groeien. Hier zijn de foto's van mijn gewassen.     Ook dit kwam ik in mijn volkstuin tegen, hij loopt vrij rond.

lombok

lombok

2e Update juli Oogst

Ondanks een koude start nu een zeer goede oogst in het Oosten. Doperwten 4 rijen: 5 emmers(vuil) opbrengst 8 KG schoon. Tuinbonen 5 1/2 emmers(vuil) opbrengst 5 KG schoon. Goede oogst van de witte bessen 4 KG en rode kruisbessen 2KG:

lombok

lombok

Oogst update juli

Bloemkolen onder insectengaas gekweekt en geen rupsen etc.:   Ondanks de late vorstin het Oosten, een overvloed aan bessen dit is de eerste pluk en er zullen nog vele volgen:

lombok

lombok

1e Half Jaar 2013

In de tunnel groei alles zoals het hoort: Na de Ijsheiligen hebben wij nog twee dagen nachtvorst gehad: Fruit bomen hebben ondanks de vorst veel fruit: Ondanks het koude weer in het Oosten toch de eerste oogst binnen gehaald:

lombok

lombok

Laatste oogst 2012

Laatste update jaar 2012: In het voorjaar bevroren geweest tijdens de IJSHEILIGEN zie voorgaande foto's, maar uiteindelijk een uitstekende oogst gehad zowel aardappels als bonen.   In de tunnel veel lombok's geoogst.

lombok

lombok

Druppel instalatie in werking

Bij een van de vorige foto heb ik mijn druppel-installatie laten zien, deze is vandaag inwerking gesteld ivm. de warmte in de tunnel en ik morgen (zondag) niet op de tuin komt. Klik gerust op de onderstaande link het filmpje heb ik met behulp van Yuotube gemaakt omdat op de server geen avi- bestanden kunnen worden ge- upload.  

lombok

lombok

Ijsheiligen

In de nacht van 12 mei heeft (St. Pankratius) ijsheilige toegeslagen het heeft bij ons -5 C gevroren. Op 8 en 9 mei was het mooi weer bij ons en dacht kom ik zal de voorgetrokken spercie en bruine bonen uitplanten omdat ze te groot werden, dit is afgestraft:   Ook de aardappelen die boven gronds stonden hebben een tikje meegekregen:   Zo zie je maar dat oude spreuken toch nog steeds werken.

lombok

lombok

Oogst

De eerste radijs geoogst uit de koudebak buiten.

lombok

lombok

vervolg werkzaamheden mei

Van de vroege aardbeien de eerste bloemen eraf gehaald: Tomaten geplant in de tunnel: Paprika's geplant: Radijs volgende week de eerste oogst: Opkomst aardappels gepoot op 20-4 Opkomst diverse najaarskool: Tot slot dit nog compost in de maak en compost gereed:

lombok

lombok

eenvoudig maar werkt wel

Iedereen weet van vroeger de Wet van de communicerende vaten? Ik heb een tunnel waar gewapend plastic overheen is getrokken (1). Hierin heb ik een druppelsysteem aangebracht die ik bij droogte in werking wordt gesteld. De hoofd aanvoer is een (oude) plasticbad van vroeger deze vult de overige watertonnen met water(2). Binnen in de tunnel is een druppelsysteem aangebracht met Woodpackertjes (3). Deze treden in werking door de waterdruk in een watervat die buiten staat nabij de tunnel. Alle wate

lombok

lombok

Oogst rabarber

Eerste oogst Rabarber hoe door een ton op de plant te plaatsen (zodat die in het donker staat) krijg na ± 2 weken rabarber. Deze eerste stelen zijn mals en behoefen niet te worden geschild wordt gebruikt voor jam.

lombok

lombok

×
×
  • Nieuwe aanmaken...