Jump to content
  • entries
    19
  • comments
    38
  • views
    610

Seizoen 2013


Sarah

5,598 views

 Share

Ondanks het goede voornemen is het toch niet echt gelukt hier veel te plaatsen het voorbije seizoen. Het was veel te druk op de boerderij. Veel geschilderd, opgeknapt, houtvoorraad bijgewerkt,...

 

Toch was mijn eerste jaar succesvol in de moestuin! Er is heel wat rabarber geoogst voor confituur en taart. Enkele brocolli's en bloemkolen. Worteltjes en radijsjes. De kruiden hebben heel wat gerechten dat beetje extra gegeven. Er staat nu nog prei en spruitjes voor deze winter.

 

Kortom, de moestuinmicrobe heeft me goed te pakken. Ik ben dus alvast begonnen voor volgend seizoen. De moestuin zal nu zo'n 165m² zijn (ongeveer 5 x groter dan deze van dit jaar). Vandaag hebben we de omheining weggenomen en het hoogste onkruid weggedaan met de zeis.

 

dsc0100037851352063219.JPG

 

Vervolgens de grote middelen ingezet en het stukje geploegd.

 

dsc0100452771352063291.JPG

 

Nog even klaarleggen om het volgende week te bemesten.

 

dsc0100712881352063405.JPG

 

Ook het aardbeien bed, dit jaar 16 plantjes, zal ik uitbreiden naar een 50 tal planten. Een serre ga ik aankopen begin volgend jaar zodat ik ook paprika's, pepers, en tomaten kan kweken.

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Geweldig Sarah, wat een heerlijkheid dat je er zo goed bij kon met de trekker...dat scheelt je een hoop lichamelijke arbeid

Weet je al hoe je gaat tuinieren? Wisselteelt, combinatieteelt of een andere manier? Succes!

Link to comment

Ja, inderdaad, zo dachten wij er ook over! En als we het materiaal voor handen hebben moeten we er zeker gebruik van maken. Volgend jaar zal het een stuk minder eenvoudig gaan nu er de omheining rond staat en dan ook nog een bessenkooi en serre.

 

Ik ben momenteel druk bezig met de planning. Ik zal 6 bedden maken om elk jaar door te schuiven. Dan bekijk ik nog welke combinaties het beste zijn en welke ik zoveel mogelijk moet vermijden. Ik zal straks de ruwe planning hier ook wel even posten.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...