Jump to content
  • entries
    13
  • comments
    59
  • views
    857

Daar zijn we weer!!


Wendy0411

11,349 views

 Share

Jemig, na een veel te lange winterslaap ben ik dan toch eindelijk ontwaakt en weer actief geworden in de moestuin Ik dacht er even geen zin meer in te hebben, maar toen ik eenmaal de zaden van vorig jaar weer zag en de eerste weer waren gezaaid, was het gevoel weer helemaal terug!

 

Geleerd van vorig jaar: niet alles tegelijk zaaien!

 

Thuis heb ik begin april paprika, komkommer, courgette, cherrytomaat en sugarsnaps gezaaid. Er zijn al een aantal zaden uitgekomen, dus helemaal leuk weer!

 

Ook de moestuin heb ik samen met m'n achoonzus weer helemaal in orde gemaakt. Lekker de grond losgemaakt en een plan gemaakt. Ook daar zitten de eerste zaden weer in de grond: wortel, stengelui, prei, aardappels, gele courgette, kruiden, rode biet en knoflook (haha, weet het, dit gaat mislukken, heeft een koudeperiode nodig, maar ipv uien kregen we knoflook geleverd en ach.... Die 100m2 krijgen we toch niet vol )

We wilden ook nog stokbonen zaaien, waren verdorie onze stokken gejat! Dus vanavond even paar nieuwe gekocht (daar komen onze namen met een watervaste stift op ) en zondag zaaien maar!

Dan gaat er ook nog een flespompoenplantje de grond in, bonen dus, sla, bleekselderij en ik vergeet vast nog heel veel.

 

Wat ook wel erg leuk is: de aardbeienplantjes welke ik vorig jaar heb gezaaid en in de moestuin heb gezet, doen het super nu! Zijn al groot en veel bloemen. Binnenkort netje erover spannen, anders pikken de vogels het misschien stuk. De vorig jaar gekochte braam doet het ook super, al veel nieuw blad en uitschieters, echt gaaf. Staat ook nog een klimbloem, die begint ook al goed uit te lopen.

 

Heb helaas geen foto's, zal er zondag wat maken en uploaden. Ook leuk voor mezelf, erg leuk om de blogs van vorig jaar weer te lezen.

 

Oh, de blauwe druif die ik vorig jaar bij de Aldi heb gekocht, loopt ook al mooi uit. Heb er niets aan gedaan, zullen wel zien wat het wordt, verwacht geen druiven in ieder geval, hihi

 

Nou, dit was het wel weer voor de eerste update in 2013. Veel moestuinplezier iedereen dit jaar

 

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Heerlijk al die tuinkriebels...daar kan je echt geen weerstand aan bieden

Fijn dat je planten van vorig jaar het weer zo goed doen. Ik wens je een fijn moestuinseizoen

Link to comment

Dankjewel Marijke! Stiekem even bij jouw updates gegluurd, maar dat ziet er ook super uit zeg!

 

Jij ook heel veel moestuinplezier gewenst!

Link to comment

Veel succes op je tuin

Ik heb zelf ook al veel te lang geen update gemaakt Nodig weer wat foto's maken en weer wat posten.

Maar ja.. ben je druk bezig in je tuin en dan vergeet je dat soort dingen.

Link to comment

Hoi Helly! Jij ook weer heel veel plezier dit jaar. Heb afgelopen zondag wel wat fotootjes gemaakt, kan ze alleen niet uploaden via de iPad. Dus moet de pc weer een keer aanzetten maar dat is dan net weer even teveel moeite, haha Zoveel is er ook nog niet te zien trouwens, een grote zandvlakte..... Wel veel gedaan zondag. Veel gras en paardebloemen aan de slootkant eruit gehaald. Stokbonen, maïs, bleekselderij, pompoen, spinazie en slasoorten gezaaid. Thuis heb ik nog ananaskers en rabarber gezaaid. Al met al best druk geweest en een lekker kleurtje opgedaan! Was prachtig weer!

 

Ik zal snel weer eens op jouw blog kijken Helly, nu eerst aan het werk.

Veel moestuinplezier! Vorig jaar had je goede oogst toch?

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...