Jump to content
  • entries
    17
  • comments
    24
  • views
    446

Sorry voor mijn afwezigheid


Rimco

2,376 views

 Share

Onwijs sorry dat ik zolang afwezig ben geweest.

Laatste periode onwijs hectisch geweest.

 

Update moestuin:

Weinig eraan gedaan ivm andere zaken (kom ik zodirect op terug).

Afgelopen week wel even wat mest over mijn land verspreid, komende week omspitten (als ik een riek kan lenen ergens, aangezien de mijne gejat is).

Ook ben ik de afgelopen tijd bezig geweest met het maken van een nieuwe gereedschapskist, aangezien diegene die ik had staan na 3 stormen uit elkaar geklapt is en volledig versplinterd (was een kunststof kast, en die kon helaas het geweld vorig jaar niet aan).

Nu een volledig houten kist gemaakt van (binnenmaat) 195, 65, 100 (incl. poten).

 

Overige updates:

Ik ben in November een 'project' gestart onder de naam Gezond Breda (www.gezondbreda.nl).

Het plan was om het gemeenteperkje voor mijn huis om te toveren tot een openbare moestuin van circa 25 m2.

 

In eerste instantie is het de bedoeling dat de gemeente de huidige begroeiing eruit haalt, waarna ik er op eigen kosten fruitbomen/fruitstruiken en groente plantjes erin ga zetten.

Wanneer het fruit rijp is en de groente geoogst kan worden, mogen buurtbewoners dit gewoon pakken.

De hoop is er dat uiteindelijk mensen mee gaan helpen, en dat je eventueel diversiteit krijgt wanneer andere culturen ook meedoen met het initiatief.

Verder mogen andere straten het idee kopiëren en zelf invullen, in de hoop dat de wijk wat gezonder gaat worden qua voeding.

Op die manier geef je ook de minder bedeelde een kans op gezond eten, zodat ze niet alleen maar afhankelijk hoeven te zijn van de voedselbank, zodat de voedselbank nog meer mensen kunnen helpen op hun manier.

 

Afgelopen periode veel gesprekken gevoerd met de gemeente, presentatie gehouden tijdens de bijeenkomst Bredaas Netwerk Stadslandbouw etc. Maar het gaat de goede kant op.

Over ongeveer 2 weken krijg ik duidelijkheid (althans, dan krijg ik te horen of er klachten uit de straat zijn)...maar tot op heden nog geen negatief geluid vanuit de straat en alleen maar lof vanuit andere wijken.

 

Mochten hier nog mensen zijn die eventueel willen helpen door het ter beschikking stellen van bijvoorbeeld stekjes van groente of fruit, stuur even een mailtje naar [email protected] (alvast dank daarvoor)

 

Komende tijd zal ik me ook weer volop bezighouden met de moestuin, dus dan kan iedereen weer meer spam van mij verwachten hahaha.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...