Jump to content
  • entries
    17
  • comments
    24
  • views
    447

Gezond Breda is van start gegaan


Rimco

5,429 views

 Share

Ola beste mensen,

Naast mijn achtertuin en de volkstuin heb ik een nieuw project...het gemeente perkje voor mijn deur.

Ik wilde het niet mooi uitziende perkje voor mijn deur omtoveren tot een groente en fruit tuintje voor de buurt (met name de kinderen), aangezien onze straat uitkomt bij een basisschool.

 

Heel nobel...wellicht een tikkeltje naïef om het te willen gaan doen...ik ben zelfs voor gek verklaard door mensen, want "het zal toch niets worden"...heerlijk die eeuwige optimisten haha.

Na gesprekken met de gemeente Breda, en een hele poos wachten (lees: Bureaucratie), werd het perkje op 7 maart dan echt gerooid.

Op papier vond ik het een leuk plan, maar nu het perkje ook daadwerkelijk er kaal bij lach, was het lachen mij vergaan.

 

De onzekere gozer, die het liefst op de achtergrond staat, moest nu naar voren stappen en de kar trekken...dus het huilen stond me nader dan het lachen.

Sinds het overlijden van mijn moeder (januari 2013) heb ik besloten om mijn angsten onder ogen te zien, en deze aan te pakken.

Dat resulteerde onder andere in spreken tijdens een bijeenkomst over stadslandbouw, naar diverse meetings gaan, Gezond Breda vanaf 0 opbouwen.

En ondanks dat ik daarmee grote stappen heb gezet in mijn eigen ontwikkeling, was voor de deur tuinieren toch een stuk enger.

Iedereen kan elke beweging zien die je maakt...en dat is best eng voor iemand die onzeker is over alles.

 

Het opstarten was een probleem...onwennig de overgebleven wortels uit het perkje vissen...maar nu iets meer als een week verder ben ik er wel aan gewend.

Om de haverklap sta je je idee te vertellen tegen nieuwsgierige voorbijgangers, foto's worden gemaakt, interviews worden gegeven (binnenkort voor de 2e keer in korte tijd in een lokale krant) etc etc.

Wel vind ik het moeilijk om te switchen tussen de tuinen en mijn gezin.

Gelukkig helpen de kleine (van bijna 2) en mijn vrouw gezellig mee in het gemeente perkje...maar ze verdienen hun vader en echtgenoot ook voor zichzelf ipv gecombineerd met een tuin.

 

Kortom, ik heb nog een hoop te leren!

 

Je kunt de vorderingen volgen via www.gezondbreda.nl & de facebookpagina van Gezond Breda https://www.facebook.com/pages/Gezond-Breda/220215878157484

 Share

5 Comments


Recommended Comments

Hartstikke goed Rimco! En heel moedig dat je je angsten aan het overwinnen bent... Angsten en onzekerheid zitten je alleen maar dwars en blijken achteraf nergens voor nodig te zijn geweest.

Heb zelf een voortuintje en vind het ook altijd wel wat raar om daar bezig te zijn... zo "op straat".

Leuk dat je nu al positieve reacties krijgt, dat zal alleen maar meer worden.

En vergeet niet dat je gezin er ook van profiteert als jij uit je schulp kruipt. Een goed voorbeeld voor je zoontje.

Link to comment

Goed bezig!

 

nu is het nog onwennig. als er straks een of meerdere van die nieuwsgierige voorbijgangers een handje komen helpen wordt het vast steeds gezelliger.

Link to comment

Hoi Rimco,

 

Wat ontzettend leuk! Ik woon ook in de gemeente Breda en vind het erg jammer dat ik niet zo'n stukje groen voor mijn huis heb liggen want wat een ontzettend goed idee!

Ik ben heel benieuwd naar wat je ervaringen gaan zijn.

 

Groetjes Lis

Link to comment
Hoi Rimco,

 

Wat ontzettend leuk! Ik woon ook in de gemeente Breda en vind het erg jammer dat ik niet zo'n stukje groen voor mijn huis heb liggen want wat een ontzettend goed idee!

Ik ben heel benieuwd naar wat je ervaringen gaan zijn.

 

Groetjes Lis

 

Hoi Lis,

Hoeft ook niet perse voor je deur te liggen, je kunt ook kijken of er een veldje in de buurt is waar je met meerdere bewoners iets leuks op kunt zetten.

Je mag altijd voor mijn deur komen spieken hoe het ervoor staat.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...