Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    49
  • comments
    90
  • views
    244

De kolen staan er in

Sign in to follow this  
geertlaurent

4,386 views

Vandaag alle kolen uit de bak gehaald (waren voorgezaaid en stonden al erg mooi) en naar de moestuin verhuisd. De rode kolen staan al op hun plaats, de spruitjes staan voorlopig nog heel even tussen de rode kolen te wachten op hun definitieve plaats. Ik had pas door dat het spruitenveldje nog niet klaar was toen ik aan kwam bij mijn moestuinperceel. Ben is benieuwd of er mij morgen iemand komt zeggen 'Staan uw kolen niet erg dicht op elkaar?' hehe

 

De bloemkolen zijn ondertussen voorzien van enkele jonge tijmplantjes die ik vorig jaar gestekt en/of gezaaid had. Ik ben toch echt wel nieuwsgierig of tijm die bloemkolen nu echt beter doet groeien. Nu nog even wachten tot de salie ontkiemt is en dan kan die ook overgezet worden tussen de kolen (tegen het koolwitje).

 

xa6v.jpgalx7.jpg

 

 

 

Alle 'vakken' nog snel even van water voorzien zodat het hopelijk duidelijk is wat de bedoeling is. Allemaal vakken van een meter, met een comfortabel tussenpaadje van 40 cm, zodat het een moestuinbak in het XXL wordt. Tijdens het bekijken van het totaalbeeld bedacht ik mij dat ik mijn vakken met sla, spinazie, kolen, erwten, ... nu stuk per stuk aan het afschermen ben tegen konijnenvraat maar eigenlijk heb ik daardoor veel meer gaas/draad nodig dan wanneer ik gewoon het geheel afspan. Morgen misschien toch even alles weer losmaken en gewoon het geheel afspannen. Enige voordeel nu is dat ik er zeer makkelijk een vogelnet over kan leggen/vastbinden. Rechts op de foto kan je ook al de uitbreiding zien waar ik mijn meloenen en pompoenen ga zetten.

 

r0ku.jpg

 

 

 

Door het verwijderen van een boom en enkele dikke takken achteraan het perceel was er een hoop houtzaagsel op de grond komen te liggen. Handig gebruik van gemaakt om dit tussen de aardbeiplanten te nuttigen. Hopelijk kan het wat water vast- en onkruid weg- houden. Hier en daar waren er wat aardbeiblaadjes weg, het zekere voor het onzekere genomen en ook hier al een draad/gaas omheen gespannen. Ondertussen staat de eerste bloesem in de kersenboom, gelukkig zitten er ook nog een hoop andere klaar in de knoppen.

 

9ker.jpg6i12.jpg

Sign in to follow this  


3 Comments


Recommended Comments

Leuk blog, lijkt me een fijne opzet met die vakken van een meter wat betreft afschermen inderdaad! Als je een veel grotere afscherming aan een stuk maakt is het wel lastig weghalen als je bij je plantjes moet lijkt me?

Share this comment


Link to comment
Leuk blog, lijkt me een fijne opzet met die vakken van een meter wat betreft afschermen inderdaad! Als je een veel grotere afscherming aan een stuk maakt is het wel lastig weghalen als je bij je plantjes moet lijkt me?
Je kan er "makkelijk" over stappen . Voordeel lijkt mij dat ik er dan gewoon 1 keer moet overspringen ipv bij ieder vak eroverheen te buigen als ik wil wieden of oogsten.

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...