Rumtopf 2014
Omdat het fruitoogsten nu goed van start gaat, lijkt het me leuk om een rumtopf te maken dit jaar.
Alle soorten fruit die ik achtereenvolgens kan oogsten, ga ik gebruiken. Nu te beginnen met de frambozen, aardbeien tayberry's en binnenkort de kersen daarna de pruimen en appels en peren.
Ik heb nog een fles rum staan dus dat komt goed van pas maar je kunt ook andere drank gebruiken zolang het maar meer dan 30 % bevat. We gaan smullen met kerst Over elke kilo fruit gaat 500 a 600 gram suiker en zoveel rum, dat het geheel "onder" staat.
In oktober gaan de laatste vruchten erin en dan moet het blijven staan tot Kerst.
Eigenlijk best leuk om samen te doen, bedenk ik me net, ieder in zijn eigen keuken Je kunt ook een kleine of grote weckpot gebruiken, voor als je niet zoveel ineens wil maken of gewoon voor de leuk. In elk geval moet het luchtdicht afsluitbaar zijn.
Staat erg mooi op de kersttafel, denk ik, zo'n fruit-laagjes-pot
Nou, ik maak er een topic over en wie mee wil doen, doet gezellig mee.
2 Comments
Recommended Comments