Jump to content
 • entries
  29
 • comments
  115
 • views
  1,949

"Verrassing uit Slovakije"


Yuras

8,267 views

 Share

Eindelijk "verrassing uit Slovakije" gearriveerd. Daar zitten 5 druivenstekken André-Narancsízű-Sauvignon blanc-Traminer-Zweigeltrebe , noten van turkse boomhazelaar, slovaakse abrikozenpitten (rasnaam onbekend ), 3 soorten augurken, zaden van echte bosbessen en litouwse bosaardbeien en 2 soorten tomaten - Lycopersicon esculentum Sub Arctic Tomato (42 days) en Lycopersicon esculentum convar. parvibaccatum var. cerasiformis Coroico. Die laatste gelijk gezaaid. Ben benieuwd

 Share

4 Comments


Recommended Comments

he Yuras , woont gij ver van de belgische grens en dan met name van Stekene ?  Ik zoek noten of zaailingen van de boomhazelaar ofte Byzantijnse hazelaar .  Ik wil graag ruilen met iets wat u boeit .  Vermits we ondertussen al 2022 schrijven zou het uiteraard kunnen dat alles al veranderd is .

vriendelijke groet uit het Waasland

Erika

Link to comment

 

2 uren geleden, MErika zei:

he Yuras , woont gij ver van de belgische grens en dan met name van Stekene ?

 

Jammergenoeg woont Yuras niet bij mij en dus ook niet bij jou in de buurt. (Zou ik leuk vinden, aangezien hij een goede fruitvriend van me is 😁)

Maar ik dus wel en ik heb een zaailing van 5 jaar van Turkse Hazelaar op overschot die je mag komen halen. Alleen krijg je dan de sierpot van ca. 30 liter waarin deze staat af te wachten om ooit uitgeplant te worden niet mee. Struur maar een PB voor het adres. Ik woon ca. 20 kilometer van jou, ruw geschat.

 

Ik heb er ooit een aantal gezaaid om als onderstam te gebruiken en om uit te planten in een bostuin met heel veel ruimte, die ik helaas niet meer heb. De zaden komen uit het stadspark in Sittard, waar een rij van deze bomen staat. Je vindt ze soms in parken en ook wel als straatboom en de boom maakt veel noten in trossen....dus met wat zoeken is het niet heel moeilijk om zaden ergens te rapen. 

 

 

 • Like 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...