Jump to content
  • entries
    11
  • comments
    34
  • views
    933

De Turkse tuin


Mellie

16,905 views

image27701471527661.jpegimage19341471502132.jpegimage92111471502132.jpegimage58621471502131.jpegimage94361471502130.jpegIk heb een paar weken doorgebracht op het Turkse platteland. Het huisje van mijn oma. Mijn tante was zo lief geweest om de moestuin in te zaaien. Ook al was ik enkel leverancier van de zaden en is de tuinopbrengst compleet aan mijn tante te danken: ik heb er al wiedend en plukkend een paar heerlijke weken gehad! Alleen maar gekookt uit de tuin en het smaakte waanzinnig!

5 Comments


Recommended Comments

Hoi Danny,

 

Foto's plaatsen was kennelijk niet gelukt en ni helaas ook nog op z'n kop... Maar je krijgt een impressie. Er groeit eigenlijk alles wat hier ook groeit, en meer. We hadden kruiden zoals dille, peterselie en munt. Onmisbaar in de Turkse keuken. Vele soorten pepers, van mild tot huilend scherp en Turkse paprika's. (Turkse paprika's zijn lichtgroen en hebben een dunne schil: perfect om te vullen). Enkele soorten tomaten: een typische voor de regio (zie foto!), flestomaat en een paar soorten cherrys. Verder hadden we ook een regionale aubergine, de yemliha met paarse strepen, bonen, pompoen en courgettes. OW ja, Turkse komkommers, die kruipen over de grond en suikermeloenen, maar die waren niet rijp. Ook onrijp overigens erg lekker! Al moet je naarmate het formaat meloen krijgt, wel laten staan. Dan smaakt het gewoon naar onrijpe meloen. Ervoor is het een kruising tussen een knapperige appel/komkommer en meloen. We konden druivenbladeren naar hartelust plukken om dolma's van te maken. De fruitbomen doen nog weinig, maar de buren stonden garant voor heerlijke abrikozen, zomerappels, perziken, druiven, wat hadden ze nog meer...? OW ja, pruimen en gele zoete kersen! Mijn neef kwam van zijn eigen bijen honing brengen en van zijn buffels zelfgemaakte buffelyoghurt.

image15711471502133.jpegKortom: het was heerlijk burgerlijk saai, maar enorm genoten van de rust en al het lekkers! Dit gun ik iedereen.

Link to comment

O wat lekker!!! Die tomaten! Die hebben veel meer warmte gehad dan hier en dat proef je, zondoorstoofd, zoooooooo lekker

Wanneer ga je de rest oogsten?

 

Als je volgende keer je toestel een slag draait voordat je afdrukt, komen je foto's wel goed op het forum.

Of doe zoals Marielle schreef in het foto-kanteldraadje: post320521.html#p319716

Edited by speets
Link to comment
O wat lekker!!! Die tomaten! Die hebben veel meer warmte gehad dan hier en dat proef je, zondoorstoofd, zoooooooo lekker

Wanneer ga je de rest oogsten?

 

Als je volgende keer je toestel een slag draait voordat je afdrukt, komen je foto's wel goed op het forum.

Of doe zoals Marielle schreef in het foto-kanteldraadje: post320521.html#p319716

 

De rest is voor mijn ouders en zus. Mijn ouders hebben kilo's tomatensaus met pepers gekookt en al heel veel pepers ingemaakt. Wij zijn helaas alweer terug in zompig Nl.... Al moet ik zeggen dat ik geen hoop meer had voor mijn eigen tomaten in de tuin, maar ze zijn echt ontzettend lekker! Al het andere was veeeeeel beter aldaar.... Ach ja. Zo blijft er nog wat te mijmeren

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...