Jump to content
  • entries
    321
  • comments
    1,086
  • views
    3,547

Beschermen en verdedigen

Sign in to follow this  
Jorieke123

6,430 views

Onze moestuin ligt echt pal tegen ons huis aan. En de laatste jaren durven de vogels dichter en dichterbij te komen. Dus moet ik de laatste jaren steeds meer beschermen tegen gevederde 'vrienden'.

 

Sowieso spitten merels mijn vakken overhoop, dus als ik rijtjes heb gezaaid leg ik er een gaas-paneel op, die we ook gebruiken om rennetjes te maken voor kuikens

Hier liggen ze (omhooggehouden door stenen, omdat de plantjes al wat hoger zijn) over de maïs planten die anders uit de grond worden getrokken om te zien of er nog een maïskorrel aan zit:

 

IMG475457751527150238.JPG

 

Vanmorgen liep ik de tuin in en ik trof een tray met overhoop getrokken pompoenplantjes aan. Ik kon er nog wat terug stoppen in de potjes maar 1 hele rij is niet meer te redden want ze zijn aan alle kanten geknakt en van hun worteltjes ontdaan. Dus daar heb ik dan ook maar weer een rekje overheen gezet

Ook de grotere pompoenplantjes waren niet veilig, van de 8 zijn er 2 uit hun potje gerukt, ze lagen er naast en de vogel zat vast te balen dat er geen pitje mee kwam toen ie er aan trok.

IMG475678951527150245.JPG

 

Dan heb ik ook nog steeds last van engerlingen, al leek het vorige week ietsje minder te worden. Daar zijn die vogels ook naar op zoek, dus in mijn aardbeienveld waren ook wat planten 'aangevallen' om de dikke witte monsters uit de grond te peuren. 'lief' dat die vogels me helpen hoor... maar ze gaan niet heel netjes te werk.

Zelf heb ik er ook weer een paar gevonden, onder 2 verwelkte slaplantjes en een doperwtenplant.

IMG475763671527150248.JPGIMG475831281527150250.JPGIMG475971951527150256.JPG

Sign in to follow this  


2 Comments


Recommended Comments

Vervelend Jorieke, hier het zelfde probleem. Moeten er maar de voordelen van inzien

Hier worden de kippen ingezet onkruid te wieden, natuurlijk onder ingesloten begeleiding. Alleen de loopeenden mogen overdag los scharrelen, tot nu toe blijven ze netjes.

Share this comment


Link to comment

Leuk is anders, zeker als je voorheen niet zoveel last had van vogelvraat. In mijn dorp (waar de dorpsvlag 3 kauwen bevat...) is er een echte overlast van kauwen en roeken. Mijn tuin ziet er in het hoogseizoen uit als 1 grote nettenparade. Om ze een beetje af te schrikken wordt hier in de buurt een bandje afgespeeld met gekrijs van een valk...steeds als dat klinkt is alles weg misschien een ideetje

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...